fbpx

 

Edistian kurssitoiminnan kalenteri

Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaohjelma kevät 2019

 

Kurssisisällöt kevät 2019

Toimintaohjelma 7.1. – 31.5.2019. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä

Maanantait
MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-14.00 asti itsenäistä työskentelyä)

 

 

 

 

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana!

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 13.30-15.00

Lempeä mieli – Itsemyötätuntokurssi, 6. krt, alk. 14.1. TÄYNNÄ!
Mitä on itsemyötätunto? Miten sitä voi oppia? Ihmisen taidolla kohdella itseään hyväntahtoisesti ja ystävällisesti on suuri vaikutus omaan hyvinvointiin. Teoriatiedon, harjoitteiden, keskustelujen ja vertaistuen kautta lähdemme matkalle kohti lempeämpää mieltä.

MAANANTAI KLO 14-16

Ystäväkahvila –  Avoin juttutuokio, 6.krt, alk. 25.2.
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

MAANANTAI KLO 16-18

Omaisen ABC-kurssi – Alustuksia ja keskustelua, 4. krt, 25.2, 11.3, 25.3, 8.4.
Omaisen ABC -kurssi on tarkoitettu omaisille, joille läheisen mielenterveyden ongelmat tai sairaus ovat uusi asia sekä jo pidempään sairastaneiden omaisille, jotka tarvitsevat tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskustella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Tiistait

 

TIISTAI KLO 10.00-11.30

 

HYVINVOINTI BUFFET – Elämänmakuisia alustuksia
Hyvinvointi buffet tarjoaa viikoittain herkullisen alustuksen johonkin hyvinvointiin liittyvästä teemasta esimerkiksi liikunnasta, luonnosta, kulttuurista, positiivisuudesta, ravinnosta. Vierailevia puhujia. Alustuksen jälkeen sana on vapaa ja keskustelemme yhdessä aiheesta. Voit tulla myös yksittäisille kerroille ilman ilmoittautumista!

Ti 5.3.2. klo 10-11.30 Hyvinvointia arvoista. Tiina Myllymäki, kurssiohjaaja, Edistia.
Ti 12.3. klo 10-11.30 Ihmissuhteet ja ystävät hyvinvoinnin tuojana. Raija Lindroos, pääsihteeri Trapesa. Sisältää Lähi-Idän brunssin. HUOM! Tämä kerta on poikkeuksellisesti kansainvälisessä kohtaamispaikka Trapesassa, Espoon Keskuksen asemasillalla (Kirkkojärventie 1). Kyyti paikan päälle ennakkoon ilmoittautuneille. Lähtö Oodista 9.30.
TI 19.3. klo 10-11.30 Hyvinvointia kalastuksesta. Harrastuskalastajat Jussi Honkala ja Mari Virtanen, ohjaajat Edistiasta.
Ti 26.3. klo 10-11.30 Ravitsemuksesta hyvinvointia. Aili Tikkanen, ravitsemusterapeutti, Espoon kaupunki.

TIISTAI KLO 12.30-15.30

Musiikki- ja bänditoiminta – yksilöllisesti ja ryhmässä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä on mahdollisuus osallistua bänditoimintaan, yksilöllisesti laulua tai soittamista osallistujan toiveiden mukaisesti. Soitto- tai laulutaito ei ole välttämätön. Tarkempi aika sovitaan jokaisen kanssa erikseen.

TIISTAI KLO 13.30-15.00

AJATUKSEN VIRTA – Luovaa kirjoittamista, 8 krt, alk. 29.1.
Kirjoittamalla voimme luoda kokonaisia maailmoja seikkailuineen ja ihmiskohtaloineen, opastaa ja viihdyttää, ilmaista ajatuksia ja ideoita, kuvata suuria ja pienempiäkin tunteita. Tällä kurssilla riittää avoin mieli ja halu kirjoittaa. Herättelemme luovuutta ja päästämme ajatusten virran valloilleen erilaisin luovan ja intuitiivisen kirjoittamisen menetelmin. Vain mielikuvitus on rajana!

TIISTAI KLO 13.30-15.30

Yhdessä ja yksin – keinoja ahdistuksen hallintaan, 8krt, alk. 2.4
Kurssin tarkoituksena on auttaa sinua oppimaan uusia tapoja reagoida epämiellyttäviin tunteisiin. Kurssin kantavia teemoja ovat tietoisuustaidot (mindfulness) sekä tunteiden itsesäätelyn taidot. Näiden taitojen avulla voit vähentää ahdistukseen liittyviä oireitasi. Kurssi sisältää erilaisia kokemuksellisia harjoituksia, joita tehdään tapaamisilla yhdessä ja tapaamisten välillä itsenäisesti. Lisäksi kurssilla kokeillaan erilaisia luovia menetelmiä. Kurssin taustateoria pohjautuu UP (unified protocol) -malliin, jota voidaan soveltaa useisiin eri ongelmiin (esim. paniikkikohtaukset, sosiaalinen ahdistus, pakko-oireet, masentunut mieliala, impulsiivinen käyttäytyminen). Kurssille on etukäteishaastattelu.

Leppoisaa liikuntaa – kaikille avoin lajikokeiluryhmä
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua lähialueen liikuntapaikkoihin ja erilaisiin liikuntamuotoihin. Samalla kunto kohoaa ja mieliala nousee. Tule mukaan milloin haluat! Osaan kerroista ilmoittaudutaan etukäteen. Ohjaaja Mari Virtanen, p. 044 7510674

12.3. Kävelylenkki Espoon rantaraitilla. Autokyyti, lähtö Oodista klo 13.30. ILMOITTAUDU OHJAAJALLE!  Tai tule suoraan Matinkylän uimarannalle klo 14, osoite: Matinlahdenranta 3 (Cafe Merenneito).
19.3. Pickleball mailapeli sulkapallokentällä. Freedom Fund Areena klo 14-15. Kokoontuminen paikanpäällä klo 13.45 (Ristihaantie 2). Kaksi kenttää varattu.
26.3. Sauvakävelylenkki. Lähtö Oodista klo 13.30.

Keskiviikot

KESKIVIIKKO KLO 10-11

 

 

Aamukahvit ja kaikille avoin tutustumisaika
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville. Voit tulla myös muuten vain viettämään aikaa mukavassa seurassa.

KESKIVIIKKO KLO 12-13
Naisten kuntosaliryhmä – jatkuva ryhmä
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.30

Valonpisaroita – apua masennukseen, 8krt, alk. 16.1.
Kurssilla harjoitellaan tunnistamaan omaan mielialaan vaikuttavia tekijöitä sekä käyttämään toimivia vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisukeinoja. Kurssin tavoitteena on lisätä mielialaa kohottavien asioiden määrää omassa elämässä sekä laajentaa sosiaalista verkostoa. Suosittelemme osallistumista välittömästi kurssikerran jälkeen Keho ja mieli lepää rentoutuskurssille.

KESKIVIIKKO KLO 15.00-16.00

Keho ja mieli lepää – rentoutuskurssi, 10 krt, alk. 16.1. TÄYNNÄ!
Kurssilla sisältää rentoutus- ja hengitysharjoituksia, tietoisuustaito- ja itsemyötätuntoharjoituksia. Usein käytämme erilaisia mielikuvituskertomuksia rentoutumisen apuna.

KESKIVIIKKO KLO 15.00-16.00

Mielen taidot – hyvinvointikurssi, 6krt, alk. 10.4.

Tiesitkö, että mielen luontainen tila on tasapaino? Kurssilla käsitellään erilaisia mielen taitoja kuten tunnesäätelyä, ajatusten vapauttamista, läsnäoloa, myötätuntoa, hyväksymistä ja omistautumista. Kurssi pohjautuu psykologi ja psykoterapeutti Juhani Laakson kirjaan Mielen taito.

Torstait
TORSTAI KLO 10.00-12.00 (-14 itsenäisesti)

 

 

 

Tunnekuvia – kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä) TÄYNNÄ!
Tässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä ja valokuvausta. Kuvallisen ilmaisun menetelmien avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI 10.00-12.00. 4. krt

Voimauttava valokuvaus, 4krt. 1. kurssi: 21.2., 28.2. ja 7.3., 21.3. 2. kurssi: 11.4., 18.4., 2.5. ja 9.5.
Kurssilla käytämme valokuvaa oman identiteetin vahvistamiseen. Katsomme merkityksellisiä albumikuvia ja otamme uusia upeita itseä voimauttavia omakuvia. Miten haluan tulla nähdyksi? Mitä puolia haluan itsessäni vahvistaa? Kurssin lopuksi juhlistamme valmiita kuvia, niiden merkityksiä ja jaamme kuvamme toisiamme arvostavassa ilmapiirissa.

TORSTAI KLO 13.30-15.30

Mielekäs päiväryhmä – mukavaa tekemistä yhdessä (jatkuva ryhmä)
Ryhmä suunnittelee yhdessä rennolla otteella monipuolista toimintaa päivien iloksi. Ryhmässä pelaillaan, kuunnellaan musiikkia, käydään kävelyllä ja elokuvissa. Toisinaan vain istutaan yhdessä alas ja jutellaan ajankohtaisista teemoista osallistujien kiinnostuksen mukaan.

TORSTAI KLO 17.00-18.00

Sähly – Matinkylässä (jatkuva ryhmä, alk. 10.1.)
Vertaisvetoinen sählyryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Mattlidenin koulun (Mattlidens skola) liikuntasalissa. Tarvitset vain sisäpelikengät, mailat löytyvät koululta. Osoite Matinsyrjä 1, 02230 Espoo.

Perjantait
PERJANTAI KLO 10.00-14.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERAJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.