Nuorten työpajatoiminta Edistiassa

Nuorten työpajatoiminta sopii nuorelle aikuiselle, joka haluaa selvittää opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan, vahvistaa työelämä- ja työnhakutaitojaan sekä oppia keinoja ylläpitää ja edistää työkykyään.

Tuemme nuoren etenemistä työelämään tai opiskelemaan. Tavoitteena on tuoda esille nuoren olemassa olevia vahvuuksia ja harjoitella ryhmään liittymisen taitoja, joita nykyajan työelämä vaatii. Työelämätaidoista 80 % koostuu sosiaalisista taidoista, joita harjoitellaan turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Annamme konkreettisia välineitä työnhakuun, työelämän pelisääntöihin, omien vahvuuksien löytämiseen ja tietoa kouluttautumismahdollisuuksista. Teemana ovat myös arjen- ja stressinhallintataidot.

Yksilömuotoinen työpajatoiminta
Työelämälähtöisen työpajatoimintamme ensisijainen tavoite on löytää polku koulutukseen tai työhön. Autamme valmentautujaa opiskelumahdollisuuksien kartoittamisessa, herättelemme työkykyä ja työmotivaatiota sekä tuemme arjen- ja elämänhallintaa. Jokaiselle valmentautujallemme nimetään oma vastuuvalmentaja, joka määrittelee yhdessä valmentautujan kanssa lähtötilanteen ja tavoitteet sekä tukee, ohjaa ja arvioi valmentautujan edistymistä koko jakson ajan. Tavoitteet sovitetaan valmentautujan kiinnostuksen kohteita, osaamista ja toimintakykyä vastaaviksi.

Keskitymme työelämätaitoihin ja tutustumme työn tekemisen prosesseihin: perehdymme työelämän pelisääntöihin, laitamme työnhakuasiakirjat kuntoon, harjoittelemme koulutukseen hakemista ja työhaastattelutilanteita, vierailemme oppilaitoksissa ja yrityksissä ja tutustumme erilaisiin työtehtäviin työpajoillamme.

Ryhmämuotoinen työtoiminta
Ryhmämuotoisen työtoiminnan tarkoitus on, että nuori pääsee edistämään ja osoittamaan työ- ja toiminta kykyään ja työelämäntaitojaan sekä aktivoitumaan työnhaussa ja muissa palveluissa. Tavoitteena on parantaa ja ylläpitää työelämätaitoja, tuottaa jatkopolkuja kohti työtä ja opiskelua sekä vähentää passiivista työttömyyttä ja parantaa pitkään työttömänä olleen elämänhallintaa ja toimintakykyä.

Yksilövalmentajamme ja sosiaaliohjaajamme keskittyvät valmentautujan jatkosuunnitelmiin ja antavat apua esim. sosiaaliturvaan, asumiseen ja viranomaisasiointiin liittyvissä asioissa. Ryhmien sisältö taas harkitaan aina ryhmän ja tilaajan tarpeiden mukaan, ja teemoja ovat esimerkiksi ryhmään liittymisen taidot ja vertaistuki, hyvinvointi ja jaksaminen, koulutusvaihtoehtoihin tutustuminen, työelämätaidot sekä työhön ja koulutukseen hakeminen.

Lataa esite klikkaamalla kuvaa:


Työpajat

Pakkauspaja

 • Pakkausta
 • Kokoonpanoa
 • Ompelua ja kädentaitoja
 • Valmennus maahanmuuttajanaisille

Palvelupaja

 • Keittiö
 • Puhtaanapito
 • Digi
 • Toimisto / aula
 • Pakkaus ja kokoonpano

Tuotanto- ja huoltopaja

 • SER-purku
 • Pakkaus
 • Kokoonpano
 • Kiinteistöhuolto

Mitä työpajoilla tehdään?

DIGIPAJA
Sisällöntuotantoa esim. esitteiden, julisteiden, kalentereiden yms. tekeminen. Tietokoneiden huoltoa ja kasaamista. Projektit yhteistyökumppaneiden kanssa. Videokuvaus ja valokuvaus. Editointia, ohjelmoinnin perusteita, ohjelmistojen itsenäistä opiskelua ja aulapalvelun tehtäviä. Tehtäviä on mahdollista räätälöidä jokaisen omien taitojen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

PAKKAUSPAJA
Käsin toteutettavaa kokoonpano- ja pakkaustyötä yhteistyössä yritysten kanssa. Koriste-esineiden kokoonpanoa liimaamalla, kosmetiikkavälineiden, heijastimien, lahjatavaroiden ym. pakkausta. Satunnaisesti ompeluprojekteja.

KEITTIÖ
Taukovälipalan valmistaminen ja tarjoilu aamu- ja iltavuorolle. Keittiön pitäminen puhtaana. Hävikkiruoan jako.

PUHTAANAPITO
Tilojen puhtaanapidon tehtävät; imurointi, moppaus, pintojen pyyhintä, wc:n pesu.

TUOTANTO- JA HUOLTOPAJA
Kierrätyselektroniikan purkaminen jakeisiin kierrätystä varten. Ruuvien, muttereiden ym. rakennustarvikkeiden pakkaaminen. Mahdollisuus pakettiauton kuljetustehtäviin ajokortillisille.

KIINTEISTÖNHUOLTO
Ulkoalueiden siistinä pitäminen; hiekoitus, lehtien puhaltaminen yms. Huonekalujen kokoaminen, pienet kunnostustehtävät.

Tutustu työpajoihimme:

Videon ovat tehneet Edistian digipajan valmentautujat.

Pia Furu

palvelupäällikkö

044 522 4571
pia.furu@edistia.fi

Miina-Maria Pihlajaniemi

yksilövalmentaja
koordinaattori, Nuorten työpajatoiminta
044 727 3425
miina-maria.pihlajaniemi@edistia.fi

Marja Kivilompolo

valmentaja

044 020 3217
marja.kivilompolo@edistia.fi