Sosiaalinen kuntoutus työtoimintana

Sosiaalinen kuntoutus edistää sosiaalista vahvistumista, torjuu syrjäytymistä ja lisää osallisuutta. Sitä toteutetaan räätälöidysti sekä ryhmässä että yksilötyönä.

 

Meillä Edistiassa tämä tarkoittaa arkeen, opiskeluun tai työhön tarvittavien asioiden harjoittelua. Se on oman paikan löytymistä, hyväksytyksi tulemista, avun saamista ja suomalaisessa yhteiskunnassa tarvittavien valmiuksien kehittämistä. Se on työ- ja toimintakykysi edistämistä.

Aluksi kartoitamme lähtötilanteesi ja ne asiat, joissa tarvitset tukea eli teemme sinulle oman kuntoutussuunnitelman. Jokaisen kuntoutussuunnitelma on erilainen ja henkilökohtainen. Kuntoutussuunnitelmaasi voi sisältyä esimerkiksi arjessa tarvittavien taitojen harjoittelua, apua elämänhallintaan, uusia harrastuksia, tukea viranomaisten kanssa asiointiin, sopivien koulutusvaihtoehtojen selvittämistä tai tutustumista erilaisiin työtehtäviin työtoimintamme pajoilla.

Olen oppinut pajalla työntekoa. Haluan oikeisiin töihin myöhemmin kun kunto on parempi. Pajalla käyminen on hyvä asia. Ennen olin päivällä vain omassa huoneessa. Nyt käyn täällä ja olen itsenäisempi. Muutin omaan asuntoon ja teen itse ruokaa. Olen aktivoitunut. On kiva käydä täällä töissä!

Matti 32 v.

 

Sosiaalinen kuntoutus käytännössä

Osallistut Edistian sosiaaliseen kuntoutukseen arkisin oman tilanteesi mukaan 1 – 5 päivää viikossa. Kuntoutuksen pituutta ei ole määritetty tai rajattu, mutta yleensä yksi jakso kestää 3 – 6 kuukautta. Jaksoja voi olla useampi peräkkäin. Päivän pituus on neljä tuntia. Käytännössä teet valmentajan tuella valitsemiasi työtehtäviä pajoilla ja käsittelet ryhmässä päivän teemaan liittyviä aiheita. Tavoite on ylläpitää arkirytmiä ja lisätä hyvinvointiasi.

Kuntoutuksen sisältö perustuu omaan kuntoutussuunnitelmaasi. Pajoillamme on paljon vaihtoehtoisia työtoimintatehtäviä, mm: keittiö, puhtaanapito, toimisto/aula, digi, nuortenpaja, pakkaus ja kokoonpano, SER-purku, fillari, kiinteistöhuolto, logistiikka, kädentaidot ja sote.

 

Miten mukaan?

Pääset mukaan Edistian sosiaaliseen kuntoutukseen oman sosiaalityöntekijäsi kautta.

Kiinnostuitko?

Tervetuloa kaikille avoimille tutustumiskierroksille tiistaisin klo 9.

Voit tulla tutustumaan meihin ja toimintaamme myös muihin aikoihin, sopimalla ajan etukäteen.

Tiedustelut puhelimitse: 044 500 1416.

Pia Furu

palvelupäällikkö

044 522 4571
pia.furu@edistia.fi