Kuntouttava työtoiminta

”Kuntouttava työtoiminta auttaa pitkään työttömänä ollutta työnhakijaa pääsemään työhön, koulutukseen tai muihin palveluihin parantamalla asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu. Kyseessä ei ole työsuhde. ”

 

Meillä Edistiassa tämä tarkoittaa sitä, että mietitmme yhdessä mikä sinun tilanteessasi olisi parasta. Olisiko se arjen ja työn rytmin harjoittelu? Tarvitsetko apuja tulevaisuuden suuntien selkiyttämisessä? Haluaisitko kokeilla erilaisia työtehtäviä ja löytää oman ammattisi? Laitetaanko työnhakuasiakirjasi kuntoon? Etsitäänkö sinulle yhdessä opiskelu- tai työpaikka?

Meille tullessasi et tarvitse ammattitaitoa, oma motivaatio arkesi parantamiseen riittää. Emme odota sinulta maksimaalista työkuntoa, vaan saat kokeilla oikeita työtehtäviä omassa tahdissasi. Meillä on vain yksi tavoite: asiakkaanamme tiedät jakson loputtua, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä ja kuinka saavutat sen.

Sain säännöllisiä ”työaikoja” ja kannustusta töiden hakemiseen. Mukavaa tekemistä, uusia tuttavuuksia. Suoritin ensiapu kurssin (se oli ihan tosi kiva). Heräsi myös suuri halu päästä toteuttamaan itseäni ja takaisin tavalliseen työelämään/kouluun. Olen tyytyväinen.

Riina 42 v.

Minkälaista Edistian kuntouttavassa työtoiminnassa on?

Kuntouttavassa työtoiminnassa valmentaudut oman, yksilöllisen suunnitelmasi mukaisesti 2–4 päivänä viikossa ja päivän pituus on 4 tuntia. Työskentelet kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella. Kuntouttava työtoiminta voi olla joko yksilö- tai ryhmämuotoista.

Meillä on useita työpajoja ja voit valita monenlaisia työtehtäviä. Voit olla samaan aikaan myös useammalla pajalla. Räätälöimme työtehtäväsi vastaamaan omaa työkykyäsi, toiveitasi ja osaamistasi. Kuntouttava työtoiminta sisältää sekä yksilö- että ryhmävalmennusta. Osallistut työpajojen töiden lisäksi myös yhteisiin tapahtumiin, koulutuspäiviin sekä oppilaitos- ja yritysvierailuihin.

Kuntouttavan työtoiminnan aikana saat valmentajiemme tuen koko jakson ajalle. Saat myös apua mielekkään jatkopolun suunnittelussa. Toimintamme on päihteetöntä.

 

Miten mukaan?

Sinun tulee olla työtön työnhakija. Osallistuaksesi tarvitset voimassa olevan aktivointisuunnitelma tai monialaisen työllistymissuunnitelman, jossa on todettu kuntouttavan työtoiminnan olevan sinulle hyvä vaihtoehto. Voit tiedustella suunnitelmaa omalta työvoima-asiantuntijaltasi.

Työpajat

Pakkauspaja

 • Pakkausta
 • Kokoonpanoa
 • Ompelua ja kädentaitoja
 • Valmennus maahanmuuttajanaisille

Palvelupaja

 • Keittiö
 • Puhtaanapito
 • Digi
 • Toimisto / aula
 • Pakkaus ja kokoonpano

Tuotanto- ja huoltopaja

 • SER-purku
 • Pakkaus
 • Kokoonpano
 • Kiinteistöhuolto

Mitä työpajoilla tehdään?

DIGIPAJA
Sisällöntuotantoa esim. esitteiden, julisteiden, kalentereiden yms. tekeminen. Tietokoneiden huoltoa ja kasaamista. Projektit yhteistyökumppaneiden kanssa. Videokuvaus ja valokuvaus. Editointia, ohjelmoinnin perusteita, ohjelmistojen itsenäistä opiskelua ja aulapalvelun tehtäviä. Tehtäviä on mahdollista räätälöidä jokaisen omien taitojen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

PAKKAUSPAJA
Käsin toteutettavaa kokoonpano- ja pakkaustyötä yhteistyössä yritysten kanssa. Koriste-esineiden kokoonpanoa liimaamalla, kosmetiikkavälineiden, heijastimien, lahjatavaroiden ym. pakkausta. Satunnaisesti ompeluprojekteja.

KEITTIÖ
Taukovälipalan valmistaminen ja tarjoilu aamu- ja iltavuorolle. Keittiön pitäminen puhtaana. Hävikkiruoan jako.

PUHTAANAPITO
Tilojen puhtaanapidon tehtävät; imurointi, moppaus, pintojen pyyhintä, wc:n pesu.

TUOTANTO- JA HUOLTOPAJA
Kierrätyselektroniikan purkaminen jakeisiin kierrätystä varten. Ruuvien, muttereiden ym. rakennustarvikkeiden pakkaaminen. Mahdollisuus pakettiauton kuljetustehtäviin ajokortillisille.

KIINTEISTÖNHUOLTO
Ulkoalueiden siistinä pitäminen; hiekoitus, lehtien puhaltaminen yms. Huonekalujen kokoaminen, pienet kunnostustehtävät.

Tutustu työpajoihimme:

Videon ovat tehneet Edistian digipajan valmentautujat.

​Kiinnostuitko? Tule tutustumaan meihin ja toimintaamme!

Järjestämme joka tiistai kaikille avoimen tutustumiskierroksen klo 9 osoitteessa Kilonkallio 3B, Espoo. Voit tulla tutustumaan meihin ja toimintaamme myös muihin aikoihin, sopimalla ajan etukäteen.
Kysy lisää: 044 727 3428

Marianne Maxwell

vastuuvalmentaja

044 727 3428
marianne.maxwell@edistia.fi

Raija Romppainen

vastuuvalmentaja

044 727 3420
raija.romppainen@edistia.fi

Nina Reinikainen

vt. vastuuvalmentaja

044 020 3218
nina.reinikainen@edistia.fi

Pia Furu

palvelupäällikkö

044 522 4571
pia.furu@edistia.fi