Friisinmäenaukion nuorten yksikkö – harjoittele yksinasumista omassa asunnossa!

Friisinmäenaukion nuorten yksikkö aloitti toimintansa tammikuussa 2022. Kyseessä on tuetun asumisen yksikkö espoolaisille nuorille, jonka tavoitteena on, että siirryt itsenäiseen asumiseen keskimäärin 1–2 vuoden asumisjakson jälkeen. Koko yksikössä asumisen ajan sinulla on nimetty omaohjaaja, jonka tuella pääset miettimään ja toteuttamaan omia vahvuuksiasi, tavoitteitasi ja keinoja tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Autamme sinua arjen asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi tukien hakuun, laskujen maksamiseen, velkojen selvittelyyn, viranomaisasiointiin, kodistasi huolehtimiseen, ruoanlaiton opetteluun tai asunnon hakuun. Autamme sinua myös löytämään mielekästä tekemistä (esim. ryhmätoiminta, työtoiminta sekä valmennukset ja kurssit). Tuemme myös opiskelu- tai työpaikan etsinnässä.

Teemme asumisen aluksi kanssasi LivingSkills-toimintakykyarvioinnin. LivingSkills-sovelluksen avulla pääset itsekin arvioimaan voimavarojasi ja kehittämiskohteitasi. Näiden pohjalta laadimme sinulle yhdessä palvelusuunnitelman. Yksikössä asumisen aikana palvelusuunnitelmaasi ja tavoitteitasi arvioidaan sekä omaohjaajan että oman sosiaalityöntekijäsi kanssa.

Ryhmätoimintaa, valmennuksia ja kursseja

Järjestämme Friisinmäenaukion asukkaillemme monenlaista ryhmätoimintaa. Ryhmien suunnittelussa ja toteutuksessa kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja tarpeita. Osaa ryhmistä voi olla myös vertaisvetoisia, eli niitä voi vetää myös esim. toinen asukas tai kokemusasiantuntija.

Myös meillä Edistiassa on myös monenlaista valmennus- ja kurssitoimintaa, jossa harjoittelemme arkeen, asumiseen, elämänhallintaan, opiskeluun tai työhön tarvittavia asioita ja taitoja. Samalla tutustut myös uusiin ihmisiin! Tarjonnassamme on myös pelkästään nuorille suunnattuja valmennuksia ja kursseja. Löydät lisätietoja valmennuksista ja kursseista nettisivultamme: www.edistia.fi/valmennuksetjakurssit.

Kysy lisää Jarkolta!

Jarkko Salmi

yksikönpäällikkö, Friisinmäenaukion yksikkö
044 706 0572
jarkko.salmi@edistia.fi