Edistian Toimintakeskus Oodi

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Maksuton toiminta räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Oodin toiminnasta! Ota yhteyttä: yhteystietomme löydät sivun alalaidasta.

Tarjoamme tarvittaessa myös saattoapua osallistujille toimintakeskukseen pääsemiseksi. Jos tarvitset apua kotoa lähtemiseen, voit olla yhteydessä myös Kutsu-hankkeen työntekijään Virpi Guttormiin, virpi.guttorm@emy.fi tai p. 050 310 7981.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin!

Palautteita asiakkailtamme

  • Pitkäaikainen huono kauteni katkesi, kun aloitin käymään Oodissa.
  • Oodi on ainut paikka, jossa saan olla oma itseni. Täällä voin rohkeasti kokeilla eri asioita ilman, että tarvitsee pelätä epäonnistumista.
  • Oodissa työntekijät ovat tasavertaisia asiakkaiden kanssa.
  • Kiitos, ihana ilmapiiri, ihanat ohjaajat, kannustavia.
  • Mä olen ollut paremmassa kunnossa, kiitos Kunto kohdalleen -ryhmän.
  • Kiitos, että saitte minut uskaltamaan!
  • Ryhmissä käyminen on auttanut minua paljon. Olen saanut täältä paljon positiivisia kokemuksia. Liikuntaryhmät ovat auttaneet minua tekemään elämätavoistani terveellisempiä.

Yhteistyö

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

Tule tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville keskiviikkoisin klo 10-11. Löydät meidät osoitteesta Kilonkallio 7C, Espoo.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kurssisisällöt kevät 2020

Toimintaohjelma 2.1.-29.5.2020. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantai

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-13.00 asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä harjoitellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana.

MAANANTAI 12.30-14.00

Muistot näkyviksi – Muistorasia työskentelyä alk. 23.3., 4krt 
Muistellessamme jäsennämme elämäämme ja kokoamme yhteen elämän palapelin paloja. Muisteleminen kuuluu kaikille, sillä kaikilla on muistoja, joita voi työstää jaettavaksi. Jokainen muisto on kertomisen arvoinen! Muistelun tuloksena kootaan mieleenpainuvimmat muistot konkreettisiksi muistorasioiksi, visuaaliseksi elämänkerraksi, muistuttamaan omista elämän tähtihetkistä. Muistorasia voi sisältää esim. valokuvia, esineitä tai muita itselle tärkeitä asioita.

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosali – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 13-14.00

Sovellettu rentoutus – itsehallintamenetelmä kurssi, alk. 27.1., 6krt 
Rentoutuminen on arvokas taito, jota voi harjoittelemalla oppia. Sovellettu rentoutus on viisivaiheinen itsehallintamenetelmä, jota voidaan hyödyntää erityisesti stressin ja uupumuksen ennaltaehkäisyyn, siitä palautumiseen ja tasapainon ylläpitämiseen. Lisäksi sen avulla voidaan parantaa unen laatua ja lievittää väsymystä. Kurssilla opetellaan erilaisia rentoutustekniikoita, joita harjoitellaan tapaamisten välillä kotona. Menetelmän oppiminen vaatii paneutumista ja huolellista harjoittelua, jossa ryhmällä on tärkeä osuus vertaistuen antajana.

MAANANTAI KLO 13-14.30

Ystäväkahvila – Avoin juttutuokio (jatkuva ryhmä)
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

 

 

Tiistai

TIISTAI 10.00-12.00 (-13.30 asti itsenäisesti)

Tunnekuvia – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

 

TIISTAI 10.00-11.00

Keskity hetkeksi – tietoisuustaitoharjoituksia, alk. 7.1., 10krt
Kurssilla harjoitellaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoja. Niistä on tutkitusti apua esimerkiksi stressinhallinnassa, toistuvassa masennuksessa ja kipujen hoidossa. Harjoitukset kehittävät monipuolisesti mielen ja kehon hyvinvointitaitoja sekä läsnäolon ja keskittymisen taitoja. Jokaisen tapaamisen alussa on lyhyt alustus aiheesta ja loppuaika tehdään erilaisia harjoituksia.

 

TIISTAI 10.00-12.00

Sisäpallopelit alk. 7.1.-31.3.
Paikka: Targa Areena, Ristihaantie 2. Tule mukaan pelaamaan hauskoja ja kuntoa kohottavia mailapelejä! Meille on varattu kenttä klo 10.30-11.30. KOKOONTUMINEN AULASSA KLO 10.10. Lajeina sulkapallo, pingis ja pickleball. Paikalle pääset kätevästi junalla Koivuhovin asemalle. Tarvitset sisäpelikengät ja urheiluvaatteet. Mailat saamme paikanpäällä. 

 

TIISTAI  11.00-13.00

Musisointia – itsenäistä soittamista ja laulamista (jatkuva ryhmä)
Kiinnostaisiko viritellä vanhaa soitto- tai lauluharrastusta uudelleen? Oletko kenties treenipaikkaa vailla? Toimintakeskus Oodin kautta voit varata itsellesi tai yhdessä ystäviesi kanssa soittoaikaa tiistai aamupäivälle. Tilassa on instrumentteja käytettävissäsi. Yksilölliset soittoajat jaetaan ilmoittautuneiden määrän mukaan. Toiminta sopii aiemmin harrastaneille.

 

TIISTAI 13.00-14.30

Tiistai toimintaa – kulttuuria, liikuntaa ja ulkoilua (jatkuva ryhmä) alk. 7.1.
Tiistai iltapäivien iloksi hyödynnämme lähialueella tarjolla olevia tapahtumia. Käymme Sellosalin ilmaisissa elokuvanäytöksissä ja konserteissa, Espoon kaupungin ohjatuissa liikuntatapahtumissa ja ulkoilemassa lähialueella. Monipuolista ja kivaa ohjelmaa, johon voit itse vaikuttaa ja antaa ideoita! Oodi maksaa mahdolliset sisäänpääsymaksut ja matkakulut. 

28.1. Sellosalin lämpiö: kokoontuminen paikanpäällä klo 13.15. Iltapäiväkonsertti: Volgan rannoilta Broadwaylle. Kesto 45 min. 

4.2. Espoon kaupunginteatteri Voi Luoja!- esitykseen (klo 14-16.30) harjoitusyleisöksi. Osoite:Revontulentie 8. Ilmoittaudu ohjaajalle, vaikka viestillä. Tiina Myllymäki p.044 7310979. Paikkoja rajoitetusti. 

 

TIISTAI 14.00-15.30

Lempeä mieli – Itsemyötätuntokurssi, alk. 14.1., 6krt.
Mitä on itsemyötätunto? Miten sitä voi oppia? Ihmisen taidolla kohdella itseään hyväntahtoisesti ja ystävällisesti on suuri vaikutus omaan hyvinvointiin. Teoriatiedon, harjoitteiden, keskustelujen ja vertaistuen kautta lähdemme matkalle kohti lempeämpää mieltä.

Tutustuminen tunnelukkoihin, alk. 3.3., 6krt
Tunnelukko eli skeema on lapsena omaksuttu tapa ajatella ja reagoida eri tilanteissa. Tunnelukon aktivoituessa lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymiskeinojen avulla. Aikuisena tunnelukot aikaansaavat haasteita yksityiselämässä, työpaikalla, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa. Kurssilla tutustutaan 18 tunnelukkoon ja siihen, miten niitä on mahdollista avata ja käsitellä omassa elämässä. Kurssilla tehdään erilaisia harjoituksia teoriatiedon ja ryhmäkeskustelujen lisäksi. 

Tule mukaan tutustumaan tunnelukkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Suurimman hyödyn kurssista saat tekemällä ja tulostamalla etukäteen tunnelukkotestin osoitteessa https://www.skeematerapia.fi/testit.htm Testi on mahdollista tehdä myös Oodin tietokoneilla.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO 10-11.00

Kaikille avoin tutustumisaika, joka keskiviikko
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan. Kerromme tarkemmin toiminnastamme leppoisassa ilmapiirissä.

KESKIVIIKKO 10-12.00

Palapalalta – Elämää ja kudontaa (jatkuva ryhmä)
Kudotaan yhdessä persoonallisia paloja ja liitetään ne lopulta yhteen Oodin omaksi persoonalliseksi, yhteisölliseksi seinävaatteeksi. Kutomisen rinnalla aivan yhtä olennaista on yhdessäolo ja elämän makuinen keskustelu. Sinun ei todellakaan tarvitse olla taitava kutoja, voit tulla mukaan opettelemaan!

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Naisten kuntosaliryhmä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Kuntosali on osoitteessa Kilonkallio 7, 0.krs.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.00

Seesteät liikeet – Rentouttavaa liikuntaa (jatkuvat ryhmä), alk. 28.1.
(Tarkempi kuvaus tulee pian)

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.30

Mielenterveyden käsi – kurssi mielenterveyttä suojaavista tekijöistä, alk. 22.1., 5krt

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat lisätä arkeensa mielenterveyttä lisääviä tekijöitä. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan hyvää mieltä ja oloa tuovia tekijöitä omassa arjessa.  Kurssilla käydään läpi mielenterveyden käden sisältämät osa-alueet: Uni ja lepo, ravinto ja ruokailu, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta, harrastukset ja luovuus.

KESKIVIIKKO KLO 14.00-15.30

Voimaa positiivista psykologiasta, 26.2., 4.krt 
Positiivisen psykologian idea on diagnostisoida hyvää. Hyvinvoivan ja kukoistavan elämän kehys rakentuu Martin Seligmanin tutkimuksen ja teorian mukaan kukoistuksen kehyksen osa-alueisiin, joita ovat mm elinvoimaisuus, ihmissuhteet, merkitys, myönteisyys, uppoutuminen ja aikaansaaminen. Kurssilla pureudutaan tarkemmin näihin osa-alueisiin ja käytännössä tarkastellaan mm omia vahvuuksia, tärkeitä ihmissuhteita, kehon ja mielen yhteistyötä, motivaatiota sekä epämukavia tunteita ja niiden hallintaa itsemyötätuntoa unohtamatta.

Torstai

TORSTAI KLO 10-12

Viisas mieli – taideperusteinen taitoryhmä, alk. 23.1., 7krt
Kyky havaita ja tiedostaa tunteita on tunnetaitojen ja itsetuntemuksen perusta. Kyky säädellä omia tunteita taas auttaa rakentamaan myönteisempää minäkuvaa, tuo itseluottamusta ja lisää omien tavoitteiden eteen toimimisen mahdollisuuksia. Kurssilla tutustutaan tunteensäätely-, tietoisuus-, ja vuorovaikutustaitoihin taiteen keinoin. Luoviin menetelmiin pohjautuva työskentely tarjoaa mahdollisuuden päästä käsiksi niihin asioihin, joita emme pelkän puheen kautta tavoita. Et tarvitse aikaisempaan kokemusta taiteen tekemisestä, kiinnostus ja avoimuus menetelmää kohtaan riittää.

TORSTAI 13-15.00

Leffaryhmä – Elokuvia ja dokumentteja, avoin kaikille (jatkuva ryhmä)
Leppoisaa yhdessä oloa ja ajanvietettä. Katsotaan toiveleffoja, dokumentteja ja muita kiinnostavia ohjelmia. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

TORSTAI 13.00-15.00

Kuvaa & kävele – kävely- ja valokuvausryhmä, 8krt 
Ryhmä suunnittelee kuvauskohteita ja toteuttaa yhdessä retkiä lähiseudun kaupunki- ja luontoympäristöön. Valokuvauksen opetuksen sijaan keskitytään tekemisen ja kokemisen iloon! Ryhmän päättyessä, tarkastellaan yhdessä tuotoksia ja jaetaan näkemyksiä kannustavassa ilmapiirissä. Kurssille osallistuessa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta valokuvauksesta. Suosittelemme ottamaan mukaan oman kameran tai kännykkäkameran kurssille.

TORSTAI KLO 16-18

Valoa ja Iloa iltaan – toiminnallinen iltaryhmä (jatkuva ryhmä)
Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä mukavaa ohjelmaa ja tekemistä iltoihin. Ryhmässä voimme mm. askarrella, kuunnella musiikkia, tehdä iltapalaa sekä käydä kiinnostavissa kohteissa tai tapahtumissa. Illanviettoa hyvässä seurassa ja tunnelmassa!

TORSTAI KLO 17.00-18.00

Sähly – Matinkylässä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen sählyryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Mattlidenin koulun (Mattlidens skola) liikuntasalissa. Tarvitset vain sisäpelikengät, mailat löytyvät koululta. Osoite Matinsyrjä 1, 02230 Espoo.

Perjantai

PERJANTAI KLO alk. 10.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERJANTAI 12-13.30

Tämä on elämää – Keskusteluryhmä (jatkuva ryhmä)
Elämään kuuluu iloa ja surua. Tässä ryhmässä voit vertaistuen voimalla jakaa ajatuksiasi elämän ylä- ja alamäessä. Aloitetaan ryhmä pienellä alustuksella ja lopetetaan hetken rentoutukseen. Vertaistuki ja yhteinen jakaminen ovat ryhmän kulmakiviä.

PERJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta