Edistian Toimintakeskus Oodi

Pääkaupunkiseudn koronarajoitusten vuoksi Toimintakeskus Oodin kurssit ja ryhmät toimivat toistaiseksi etänä. Me ohjaajat olemme tavoitettavissasi päivittäin, ollaan kuulolla!

Toimintaohjelman sekä ilmoittautumislinkit löydät alempaa tältä sivulta. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta.

Avoimet tutustumiskäynnit Oodissa ovat myös toistaiseksi tauolla.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Kurssisisällöt 2021

Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevia palkkeja.

Oodin WhatsApp-rinki

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin! Tässä WhatsApp-ringissä voit vaihtaa kuulumisia muiden asiakkaittemme ja työntekijöidemme kanssa. Piristä toisia vaikka kivalla kuvalla tai linkillä. Voit myös antaa vinkkiä hyvästä TV-ohjelmasta tai tapahtumasta. 

Maanantai

MAANANTAI klo 10-11, OODISSA / ETÄNÄ TOISTAISEKSI Teamsilla

TUUNATAAN – kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)

Tuunataan-ryhmä toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksin Teamsin välityksellä. Tule ryhmään esittelemään käsitöitäsi ja jakamaan samalla käsityövinkkejäsi muille! Ryhmästä voit saada myös uusia ideoita kotituunauksiin. Leppoisan keskustelun lomassa voit saman aikaisesti neuloa tai tehdä muuta tuunailuja kotoa käsin.

MAANANTAI KLO 12-14, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

VALOKUVAUSRYHMÄ (jatkuva ryhmä)
Aloita viikko valokuvalla lähtemällä ulos tarkkailemaan luontoa ja lähiympäristöä. Jokaiselle itsenäiselle  kuvauskerralle on yhdessä sovittu teema mitä kuvataan. Kuvaustunnin jälkeen klo 13 kuvat laitetaan jakoon WHATSAPP-rinkiin, jossa keskustellaan kuvista ja kuvausretken tunnelmista.

MAANANTAI KLO 12.30-13.45, ETÄNÄ TEAMSILLA

TUTUSTUMINEN TUNNELUKKOIHIN – jatkokurssi, 1.3.-12.4., 6.krt
Tunnelukkojen jatkokurssilla jatkamme skeemoihin tutustumista. Tunnelukko eli skeema on lapsena omaksuttu tapa ajatella ja reagoida eri tilanteissa. Tunnelukon aktivoituessa lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymiskeinojen avulla. Aikuisena tunnelukot aikaansaavat haasteita yksityiselämässä, työpaikalla, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa. Kurssilla tutustutaan tunnelukkoihin ja siihen, miten niitä on mahdollista avata ja käsitellä omassa elämässä. Kurssilla tehdään harjoituksia teoriatiedon ja ryhmäkeskustelujen lisäksi.

Tule mukaan tutustumaan tunnelukkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Suurimman hyödyn kurssista saat tekemällä ja tulostamalla etukäteen tunnelukkotestin osoitteessa https://www.skeematerapia.fi/testit.htm Voit osallistua kurssiin, vaikka et olisi ollut mukana aikaisemmilla tunnelukkokursseilla. Saat Teams-kutsun sähköpostilla hetkeä ennen tapaamiskertaa.

MAANANTAI KLO 13.00-14.00, OODISSA / ETÄNÄ TOISTAISEKSI Teamsilla

YHTEINEN JUTTUTUOKIO (jatkuva ryhmä)
Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa.

Tiistai

TIISTAI KLO 10-12, OODISSA / ETÄNÄ TOISTAISEKSI WhatsAppilla

TUNNEKUVIA – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)

Tunnekuvia ryhmä toteutetaan toistaiseksi etänä WhatsAppilla. Tiistaisin jaamme yhteisen aiheen, jonka parissa työskennellään. Työtä on aikaa tehdä seuraavan viikon tapaamiseen asti. Työt jaetaan yksitellen kuvatiedostona ryhmän ihasteltavaksi, ohjaajan jakamien vuorojen mukaisesti (alkaen klo 10, päättyen n. klo 12). Töistä keskustellaan ja niitä kommentoidaan ryhmässä kannustavassa ilmapiirissä. Työskentelyssä voit hyödyntää erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä tai vaikka sekatekniikkaa ”leikkaa ja liimaa” -tyylisesti. Periaatteessa pelkät kynä ja paperikin riittävät, sen ihmeempiä varusteita et tarvitse!

TIISTAI KLO 10.30-11.30 ETÄNÄ TEAMSILLA

VAKAA JA TURVALLINEN – Vakauttavia harjoituksia, 12.1.-9.3., 8krt (ei 23.3.)
Tarvitsetko vakautta ja turvaa elämääsi? Iloinen uutinen on, että niiden eteen voi itsekin työskennellä. Kurssilla tehdään erilaisia vakauttavia, maadoittavia  ja turvaa tuovia harjoituksia sekä opetellaan yli- ja alivireystilan tunnistamista. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat apua erilaisten epämiellyttävien tunteiden ja tilojen säätelyyn. Tavallisimpia vakauttamisharjoitteita ovat hengitys-, aisti- ja rauhoittavat harjoitteet sekä fyysistä aktiviteettiä lisäävät harjoitteet. Saat Teams-kutsun sähköpostilla hetkeä ennen tapaamiskertaa.

Kehoa vakauttavat harjoitukset opettavat itsehavainnointia eli auttavat tunnistamaan kehossa tapahtuvia reaktioita, asennon ja liikkeen merkitystä sekä sitä, miltä ja missä kokemukset ja ajatukset kehossa tuntuvat.    

TIISTAI KLO 10.30-11.30 ETÄNÄ TEAMSILLA

VINKKEJÄ PAREMPAAN UNEEN – KURSSI, 23.3.- 4.5.2020 (ei 6.4.), 6.krt

Uniongelmat vaivaavat yhä useampia ihmisiä nykypäivänä. Onneksi on olemassa keinoja, joita kokeilla paremman unen saavuttamiseksi. Tule mukaan kurssille opettelemaan uusia ja vanhoja keinoja parempaan uneen. Tarvitset kärsivällisyyttä ja epämukavuuden sietämistä, mutta uskon, että saat myös tuloksia!

Kurssi ei ole tarkoitettu vaikeista pitkäaikaisista univaikeuksista kärsiville. Kurssi toteutetaan Teamsilla ja saat kutsun sähköpostiisi vähän ennen tapaamisen alkua.

TIISTAI ALK. KLO 13.30, LÄHTÖ OODISTA / Aloitus ilmoitetaan myöhemmin

KÄVELLEN KEVÄÄSEEN – jatkuva ryhmä
Lähdetään yhdessä kävelylle Oodista ja ihmetellään samalla ympärillä muuttuvaa luontoa ja kaupunkia. Tervetuloa mukaan!

 

TIISTAI KLO 14-15.30, ETÄNÄ TEAMSILLA

UUVAHTANUT – Kurssi uupumuksesta toipumiseen, 26.1.- 16.3., 7krt (ei 23.3.)
Uuvuksissa, burn outissa, piipussa… Uupumus on tänä päivänä yhä useamman ihmisen ei-toivottu seuralainen ja vakava yhteiskunnallinen ongelma. Tällä kurssilla tutustutaan syihin, mistä uupumus johtuu ja miten siitä voi toipua. Kurssi sisältää harjoituksia, teoriatietoja ja vertaiskeskusteluja. Kurssi perustuu psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Liisa Uusitalo-Arolan kirjaan Uuvuksissa – Kirja sinulle joka haluat voimasi takaisin. Saat Teams-kutsun sähköpostilla hetkeä ennen tapaamiskertaa.

TIISTAI KLO 14–15.30, ETÄNÄ TEAMSILLA

IRTI TUNNESYÖMISESTÄ – KURSSI, 13.4.–18.5., 6.krt
Mitä on tunnesyöminen? Se on tunne-elämän tarpeiden tyydyttämistä syömällä. Sen avulla helpotetaan alakuloista mieltä, haetaan apua arjen ongelmiin, säädellään epämiellyttäviä tunteita ja haetaan iloa päivään. Syömisen avulla ikäviä tunteita ja ajatuksia ei tarvitse kohdata, vaan jätetään ne käsittelemättä, ruoan tuoman lohdun avulla. Pitkällä juoksulla tämä ei kuitenkaan ole toimiva ratkaisu.

Tule mukaan keskustelemaan vertaisten kanssa tunnesyömisestä, tekemään harjoituksia ja kuuntelemaan teoriatietoa. Kurssi toteutetaan Teamsilla ja saat kutsun sähköpostiisi vähän ennen tapaamisen alkua.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 10 OODISSA

TUTUSTUMISAIKA tauolla toistaiseksi
Tervetuloa tutustumaan tarkemmin Oodin toimintaan, tiloihin ja meihin. Soita ja sovi aika Iina Koskiselle p. 044 0203216, iina.koskinen@edistia.fi

KESKIVIIKKO KLO 10.30-11.45 ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKUSTELUJA IHMISARVOSTA, 20.1.- 3.3., 6.krt (ei 24.2.)
Mitä on ihmisarvo ja mihin se perustuu? Kuinka voin kokea itseni arvokkaaksi? Moni löytää oman arvonsa helposti katoavista asioista kuten työstä, asemasta, kauneudesta, tunnustuksista, varallisuudesta. Entä kun sen menettää tai kun sitä ei ole saavuttanut? Monet työttömät tai työkyvyttömät ihmiset kamppailevat tämän tyyppisten kipeiden asioiden kanssa. Tule keskustelemaan yhdessä näistä ihmisyyden ydinkysymyksistä ja kasvamaan kohti pysyvää itse arvostusta. Saat Teams-kutsun sähköpostilla hetkeä ennen tapaamiskertaa.

KESKIVIIKKO KLO 10.30-11.45

KESKUSTELUJA RAJOISTA JA JÄMÄKKYYDESTÄ, 17.3.- 28.4.2021 (ei 7.4.), 6.krt
Onko sinulla vaikeuksia sanoa ”ei”? Tai tuntuuko, että ylitsesi kävellään? Terveen ja tasapainoisen elämän edellytyksenä ovat sopivat rajat. Rajoja on monenlaisia henkilökohtaisia, fyysisiä, älyllisiä sekä tunne-elämän rajoja. Kurssilla keskustelemme siitä, kuinka asettaa terveitä rajoja itselle, puolisolle, vanhemmille, lapsille ja ystäville ja muille ihmisille. Tule mukaan keskustelemaan rajoista ja kuinka puolustaa niitä sopivan jämäkästi.

Kurssi toteutetaan etänä Teamsilla ja saat kutsun sähköpostitse vähän ennen tapaamisen alkua.

KESKIVIIKKO KLO 13-14 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KEHON JA MIELEN TASAPAINO – Rentoutusharjoituksia, jatkuva ryhmä
Ryhmässä tehdään erilaisia hengitys-, lihas-, venyttely-, tietoisuustaito- ja mielikuvarentoutusharjoituksia. Tavoitteena on, että löydät sinulle parhaiten sopivia rentoutumisen menetelmiä omassa arjessasi.

Liittymällä kehon ja mielen tasapaino -WA rinkiin, saat aina ennen ryhmän alkua linkin päivän harjoitukseen. Rentoutusharjoituksen jälkeen jaamme yhdessä WA-ringissä kokemuksia harjoituksen sujumisesta ja tuntemuksista. Tervetuloa mukaan rentoon rinkiin!

Torstai

TORSTAI KLO 10, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LUOVAN KIRJOITTAMISEN RYHMÄ (jatkuva ryhmä)
Kirjoittaminen on hyvä tapa käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Tässä ryhmässä saat päästää luovuuteesi virtaamaan kirjoittamalla. Torstaisin jaamme yhteisen kirjoitusaiheen. Kirjoitusta on aikaa tehdä maanantai iltapäivään asti, johon mennessä lähetät sen sähköpostilla muille osallistujille luettavaksi. Torstaina keskustelemme kirjoituksista yhdessä WhatsAppin välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

TORSTAI KLO 12.30-14.30, OODISSA  / Aloitus ilmoitetaan myöhemmin

LUOVUUS VALLOILLEEN – Ohjattua askartelua, jatkuva ryhmä
Haluaisitko tulla tekemään porukalla kransseja, seinä- tai ikkunakoristeita, koruja, lyhtyjä, lahjapakkauksia ja vaikka kokeilla macrameen tekoa?  Tule mukaan ideoimaan yhdessä lisää. Tässä ryhmässä voit nauttia leppoisasta tunnelmasta, käydä elämänmakuisia keskusteluja sekä kokea tekemisen iloa ja onnistumisen riemua!

TORSTAI KLO 14-15 ETÄNÄ TEAMSILLA

AJANKOHTAISIA KESKUSTELUJAuutis- ja mediaryhmä, jatkuva ryhmä 
Tervetuloa keskustelemaan vaihtelevista, ajankohtaisista uutis- ja media-aiheista Teamsin välityksellä. Saat Teams linkin ilmoittamaasi sähköpostiisi ennen tapaamista. Tutustumme päivän polttavimpiin aiheisiin lukemalla erilaisia artikkeleita, kuuntelemalla kiinnostavia podcasteja tai katselemalla ohjelmia esimerkiksi Yle Areenasta. Saat ennen tapaamistasi tehtävän tutustua johonkin yhdessä sovittuun ohjelmaan, uutiseen tai podcastiin. Tapaamisella keskustelemme tehtävästä heränneistä ajatuksista turvallisessa ja kaikkien mielipiteitä kunnioittavassa ilmapiirissä. Tule mukaan kiehtovien keskustelujen maailmaan!

TORSTAI KLO 16-18 OODISSA / Aloitus ilmoitetaan myöhemmin

PELI-ILTA – Lautapelejä, ulkopelejä ja tietovisoja, jatkuva ryhmä 

Tule viettämään iltaa pelaillen lautapelejä. Jos sinulla on kivoja pelejä, mutta ei riittävästi pelikavereita, tämä on juuri sinulle sopiva ryhmä. Ota ihmeessä mukaan omia pelejäsi! Voimme välillä myös ratkoa ristikoita, sudokuja tai leikkimielisesti testata tietämystämme erilaisissa tietovisoissa. Ideoidaan yhdessä lisää!

Perjantai

PERJANTAI KLO 10 ETÄNÄ TEAMSILLA

LEVYRAATI – jatkuva ryhmä
Tervetuloa Teamsin välityksellä toteutettavaan Levyraatiin, vaikka omalta kotisohvalta käsin! Levyraati kerroille sovitaan ryhmän kanssa yhdessä musiikkiteemoja, joihin liittyviä kappaleita kuunnellaan Youtubesta ja arvioidaan niitä leikkimielisesti sanoin ja numeroin. Halutessasi pääset soitattamaan muille osallistujille myös lempikappaleitasi.

PERJANTAI KLO 10 VAIHTUVAT KOHTEET / Aloitus ilmoitetaan myöhemmin

ILOA KULTTUURISTA JA LUONNOSTA – Retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin, jatkuva ryhmä
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERJANTAI KLO 11 RYHMÄPUHELU

PERJANTAIPULINAT – jatkuva ryhmä

Vertaistuki ja yhteinen jakaminen on keskeisintä tässä ryhmässä. Pidetään yhteyttä toisiimme ja käydään elämänmakuisia keskusteluja. Ryhmä toteutetaan ryhmäpuheluna, joten ilmoittautumisesi jälkeen sinun tulee vain vastata puhelimeen perjantaisin klo 11.

 

 

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ole yhteydessä ja sovi aika!

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

044 0203216
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979 (ei ke)
tiina.myllymaki@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta