Edistian Toimintakeskus Oodi

Luovumme Toimintakeskus Oodin nimestä vuoden 2021 lopussa. Oodin toiminta ei kuitenkaan lopu, vaan Edistian valmennus- ja kurssipalvelut jatkavat ja kehittävät sitä edelleen.

Tarjonnassa tulee olemaan valmennuksia ja kursseja sekä Edistian palveluissa oleville asiakkaille että edelleen myös kaikille avointa toimintaa.

Huolehdimme koronaturvallisuudesta huolehdimme rajaamalla ryhmäkokoja ja käytämme erityisesti sisätiloissa kasvomaskia. Lisäksi pidämme huolta hyvästä käsihygieniasta ja huolehdimme turvaväleistä.

Seuraamme pääkaupunkiseudun koranakoordinaatioryhmän ohjeistuksia ja muokkaamme toimintaamme tarvittaessa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Kurssisisällöt alkaen 2.8.21

Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevia palkkeja.

Maanantai

MAANANTAI KLO 10-12

TUUNATAAN

Ryhmässä tehdään monipuolisesti erilaisia käsitöitä ja askarteluja. Meiltä löytyy ompelukoneet, kankaita, lankoja sekä muita askartelutarvikkeita. Ryhmäläiset ja ohjaaja ideoivat yhdessä tekemisiä. Voit myös ottaa oman käsityön mukaan ja tehdä sitä mukavassa seurassa.

 

MAANANTAI KLO 13.00-14.30

YHTEINEN JUTTUTUOKIO

Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa.

Tiistai

TIISTAI KLO 9-12, OODISSA tai ETÄNÄ TEAMSILLA,  alkaen 24.8

HENKILÖKOHTAISTA KESKUSTELUAIKAA

Välillä voi tuntua, että omat ajatukset vain kiertävät kehää, eikä mieltä mahdollisesti kuormittavat asiat anna rauhaa. Omassa mielessä voi myös pyöriä jokin haaste, murhe tai vaikka suru, josta puhumien toiselle ihmiselle voi helpottaa. Sinulla on mahdollisuus sopia henkilökohtaista keskusteluaikaa itsellesi!

Soita tai laita viestiä p. 044 020 3216 / iina.koskinen@edistia.fi tai ilmoita halukkuutesi ilmoittautumislinkin kautta, jolloin olen sinuun yhteydessä

 

 

TIISTAI KLO 10-12

TUNNEKUVIA 1– Kuvallisen ilmaisun ryhmä

Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

Viikon teema tai harjoitus on aina sama tiistaina ja torstaina, voi siis valita kumpaan päivään viikolla osallistut

 

TIISTAI KLO 12.30 – 15.30

Avoin iltapäivä, OODIN OLOHUONE

Tervetuloa viettämään yhteistä aikaa Oodiin. Voit tulla vain käväisemään ja juomaan kupin kahvia tai oleskelemaan pidempään tapaamassa muita. Voit myös sopia treffit olohuoneeseemme tutuksi tulleen asiakkaamme kanssa. Keittiö ja olohuoneemme on käytettävissänne. Parittomilla viikoilla katsomme  leffaa yhdessä. Mahdollisuus myös pelata lautapelejä.

 

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 10 – 11

KAIKILLE AVOIN TUTUSTUMISAIKA OODISSA

Mahdollisuus tulla tutustumaan Oodin toimintaan, tiloihin ja ohjaajiin. Lämpimästi tervetuloa!

 

 

KESKIVIIKKO  KLO 13-14.30, OODISSA

MIELEN HYVINVOINTIA- keskusteluryhmä vaihtuvin teemoin

Mielen hyvinvointia suojaavia tekijöitä ovat myönteiset ihmissuhteet, fyysinen terveys, itsetunnon vahvistaminen, armollisuus ja hyväksyntä, ongelmanratkaisu-, ristiriitojen ratkaisu- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen ja mahdollisuus toteuttaa itseään. Muun muassa näitä asioita käydään ryhmässä läpi. Ryhmäkerrat aloitetaan lyhyellä alustuksella ja sen jälkeen keskustelemme aiheesta.

 

 

KESKIVIIKKO KLO 13.30-14.30, ETÄNÄ TEAMSILLA

AJANKOHTAISIA KESKUSTELUJA -uutis- ja mediaryhmä

Tervetuloa keskustelemaan vaihtelevista, ajankohtaisista uutis- ja media-aiheista Teamsin välityksellä. Saat Teams linkin ilmoittamaasi sähköpostiisi ennen tapaamista. Tutustumme päivän polttavimpiin aiheisiin lukemalla erilaisia artikkeleita, kuuntelemalla kiinnostavia podcasteja tai katselemalla ohjelmia esimerkiksi Yle Areenasta. Saat ennen tapaamistasi tehtävän tutustua johonkin yhdessä sovittuun ohjelmaan, uutiseen tai podcastiin. Tapaamisella keskustelemme tehtävästä heränneistä ajatuksista turvallisessa ja kaikkien mielipiteitä kunnioittavassa ilmapiirissä. Tule mukaan kiehtovien keskustelujen maailmaan!

 

Torstai

TORSTAI KLO 10-12, OODISSA

TUNNEKUVIA 2– Kuvallisen ilmaisun ryhmä

Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

Viikon teema tai harjoitus on aina sama tiistaina ja torstaina, voi siis valita kumpaan päivään viikolla osallistut.

 

TORSTAI KLO 13.30 -15

FRISBEEGOLF

Käydään kokeilemassa erilaisia frisbeegolf ratoja Espoossa. Heitetään joko yksilö- tai ryhmäjoukkueina. Oodista löytyy frisbeet, mutta voit ottaa myös omat mukaan. Kokoontumiset paikanpäällä, ei yhteiskuljetuksia. Kaiken tasoiset heittäjät ovat tervetulleita mukaan!

 

TORSTAI KLO 13-15, OODISSA

LUOVUUS VALLOILLEEN – ohjattua askartelua

Tule tekemään porukalla kukkakransseja, seinä- tai ikkunakoristeita, koruja, lyhtyjä, lahjapakkauksia tai tutustutaan yhdessä vaikka macrameen tekoon. Tule mukaan ideoimaan yhdessä lisää.

Tässä ryhmässä voit nauttia leppoisasta tunnelmasta, käydä elämänmakuisia keskusteluja sekä kokea tekemisen iloa ja onnistumisen riemua!

 

TORSTAI KLO 16-17, MATINLAHDEN KOULU, alkaen 26.8.

SÄHLY

Rentoa ja mukavaa yhdessä oloa sählyä pelaillen. Kokemusta sählyn pelaamisesta ei todella tarvitse olla. Tervetuloa mukaan!  Matinlahden koulun liikuntasalin osoite Aapelinkatu 2-4

 

Perjantai

PERJANTAI KLO 10

ILOA LUONNOSTA JA KULTTUURISTA

Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa. Olemme vierailleet museoissa, näyttelyissä sekä konserteissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Lähiseudun luontokohteissa käydään eväsretkillä ja makkaranpaistossa. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

 

 

 

 

 

 

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Kaikille avoin tutustumisaika keskiviikkoisin klo 10 – 11. Tule tutustumaan toimintaamme, tiloihimme ja ohjaajiimme. Lämpimästi tervetuloa!

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

044 0203216
iina.koskinen(at)edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen(at)edistia.fi

Edistia kurssitoiminta