fbpx

Edistian Toimintakeskus Oodi

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toiminta räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Oodin toiminnasta! Ota yhteyttä: yhteystietomme löydät sivun alalaidasta.

Tarjoamme tarvittaessa myös saattoapua osallistujille toimintakeskukseen pääsemiseksi. Jos tarvitset apua kotoa lähtemiseen, voit olla yhteydessä myös Kutsu-hankkeen työntekijään Virpi Guttormiin, virpi.guttorm@emy.fi tai p. 050 310 7981.

 

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja voimauttavaa valokuvausta. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa mm. musiikki- ja bändiryhmän, kädentaitoryhmän ja kuvallisen ilmaisun ryhmän. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin!

Yhteistyö

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

Tule tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville keskiviikkoisin klo 10-11. Löydät meidät osoitteesta Kilonkallio 7C, Espoo.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kurssisisällöt kevät 2019

Toimintaohjelma 7.1. – 31.5.2019. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantait

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-14.00 asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana!

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 14-16

Ystäväkahvila –  Avoin juttutuokio, 25.2.-27.5.
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

 

Tiistait

TIISTAI 10.00-11.30

Leffa- ja musiikkihetki – Avoin kaikille (16.4. – 28.5.)
Leppoisaa yhdessä oloa ja ajanvietettä. Katsotaan toiveleffoja ja muita kiinnostavia ohjelmia. Kuunnellaan hyvää musiikkia ja pidetään levyraatia. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

TIISTAI KLO 12.30-15.30

Musiikki- ja bänditoiminta – yksilöllisesti ja ryhmässä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä on mahdollisuus osallistua bänditoimintaan, yksilöllisesti laulua tai soittamista osallistujan toiveiden mukaisesti. Soitto- tai laulutaito ei ole välttämätön. Tarkempi aika sovitaan jokaisen kanssa erikseen.

TIISTAI 13-16

Strateginen lautapeliryhmä, aluksi 3krt, 7.5., 14.5. ja 28.5. (Ryhmä jatkuu pelaajien kiinnostuksen mukaan.)
Tule mukaan aikuisen makuun sopivaan lautapeliryhmään. Ideana on pelata muita kuin tuuripelejä, esimerkiksi Carcasonne, Dixit, Risk, 7 wonders, Catan, Dominion ym osallistujien toivomusten mukaan. Omia pelejä voi ottaa mukaan. Vertaisvetäjänä on Jaakko. Lisätietoja: jaakkoilmarivaatainen@gmail.com, puh. 0456986611.

TIISTAI KLO 13.30-15.30

Yhdessä ja yksin – keinoja ahdistuksen hallintaan, 8krt, alk. 2.4 TÄYNNÄ
Kurssin tarkoituksena on auttaa sinua oppimaan uusia tapoja reagoida epämiellyttäviin tunteisiin. Kurssin kantavia teemoja ovat tietoisuustaidot (mindfulness) sekä tunteiden itsesäätelyn taidot. Näiden taitojen avulla voit vähentää ahdistukseen liittyviä oireitasi. Kurssi sisältää erilaisia kokemuksellisia harjoituksia, joita tehdään tapaamisilla yhdessä ja tapaamisten välillä itsenäisesti. Lisäksi kurssilla kokeillaan erilaisia luovia menetelmiä. Kurssin taustateoria pohjautuu UP (unified protocol) -malliin, jota voidaan soveltaa useisiin eri ongelmiin (esim. paniikkikohtaukset, sosiaalinen ahdistus, pakko-oireet, masentunut mieliala, impulsiivinen käyttäytyminen). Kurssille on etukäteishaastattelu.

Leppoisaa liikuntaa – kaikille avoin lajikokeiluryhmä
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua lähialueen liikuntapaikkoihin ja erilaisiin liikuntamuotoihin. Samalla kunto kohoaa ja mieliala nousee. Tule mukaan milloin haluat! Osaan kerroista ilmoittaudutaan etukäteen. Ohjaaja Mari Virtanen, p. 044 7510674

23.4. Säterinniityn koripallokenttä. Koripalloa ja kuntoilua. Lähtö kävellen Oodista klo 13.30 tai tule suoraan paikanpäälle (Säterinpuistontie) klo 14.
30.4. Ei ole ryhmää. Hauskaa Vappua!
7.5. Kauniaisten kuntoportaat (Petaksentie 10). ILMOITTAUDU OHJAAJALLE. Autokyyti Oodista, lähtö klo 13.30.

Keskiviikot

KESKIVIIKKO KLO 10-11

Kaikille avoin tutustumisaika
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan. Kerromme tarkemmin toiminnastamme leppoisassa ilmapiirissä.

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Naisten kuntosaliryhmä – jatkuva ryhmä
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.00

Läsnä omassa kehossa – kehotietoisuuskurssi 3.4 – 8.5. klo 13-14, 5krt
Kurssilla tutustumme kehon ja mielen yhteyteen. Teemme lempeitä ja yksinkertaisia kehotietoisuusharjoitteita, joiden tarkoituksena on lisätä rentoutta kehossa ja tunne-elämän tasapainoa sekä auttaa sinua paremmin hahmottamaan kehoasi. Kurssille voit pukeutua itsellesi mukaviin joustaviin vaatteisiin. Kurssin ohjaavat Laurean fysioterapiaopiskelijat. Tervetuloa mukaan!

 

KESKIVIIKKOISIN KLO 13-15

Kevättä Rinnassa – Lähiluontoryhmä, 17.4. – 29.5.
Tiesitkö, että luonto on lähellä näin kaupungissakin? Tule mukaan ihmettelemään kevään tuloa: Lintuja, aurinkoa, räntäsadetta, merta ja kasveja. Liikumme julkisilla kulkuvälineillä Espoon alueella.

KESKIVIIKKO KLO 15.00-16.00

Mielen taidot – hyvinvointikurssi, 6krt, alk. 10.4. 
Tiesitkö, että mielen luontainen tila on tasapaino? Kurssilla käsitellään erilaisia mielen taitoja kuten tunnesäätelyä, ajatusten vapauttamista, läsnäoloa, myötätuntoa, hyväksymistä ja omistautumista. Kurssi pohjautuu psykologi ja psykoterapeutti Juhani Laakson kirjaan Mielen taito.

Torstait

TORSTAI KLO 10.00-12.00 (-14 itsenäisesti)

Tunnekuvia – kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä) TÄYNNÄ!
Tässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä ja valokuvausta. Kuvallisen ilmaisun menetelmien avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI 10.00-12.00. 4. krt

Voimauttava valokuvaus, 4krt. to 11.4., to 18.4., to 2.5. ja ma 6.5 (klo 13-15).
Kurssilla käytämme valokuvaa oman identiteetin vahvistamiseen. Katsomme merkityksellisiä albumikuvia ja otamme uusia upeita itseä voimauttavia omakuvia. Miten haluan tulla nähdyksi? Mitä puolia haluan itsessäni vahvistaa? Kurssin lopuksi juhlistamme valmiita kuvia, niiden merkityksiä ja jaamme kuvamme toisiamme arvostavassa ilmapiirissa.

TORSTAI KLO 13.30-15.30

Mielekäs päiväryhmä – mukavaa tekemistä yhdessä (jatkuva ryhmä)
Ryhmä suunnittelee yhdessä rennolla otteella monipuolista toimintaa päivien iloksi. Ryhmässä pelaillaan, kuunnellaan musiikkia, käydään kävelyllä ja elokuvissa. Toisinaan vain istutaan yhdessä alas ja jutellaan ajankohtaisista teemoista osallistujien kiinnostuksen mukaan.

TORSTAI KLO 17.00-18.00

Sähly – Matinkylässä (jatkuva ryhmä, alk. 10.1.)
Vertaisvetoinen sählyryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Mattlidenin koulun (Mattlidens skola) liikuntasalissa. Tarvitset vain sisäpelikengät, mailat löytyvät koululta. Osoite Matinsyrjä 1, 02230 Espoo.

Perjantait

PERJANTAI KLO 10.00-14.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERAJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Kurssisisällöt kesä 2019

Toimintaohjelma  31.5. – 30.8. 2019. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantait

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-13. asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana!

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – miehille ja naisille (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

MAANANTAI KLO 13.00-15.00

Mielekäs kesäryhmä – mukavaa tekemistä yhdessä (jatkuva ryhmä)
Ryhmä suunnittelee yhdessä rennolla otteella monipuolista toimintaa kesäpäivien iloksi. Ryhmässä pelaillaan, kuunnellaan musiikkia, käydään kävelyllä ja elokuvissa. Toisinaan vain istutaan yhdessä alas ja jutellaan ajankohtaisista teemoista osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Tiistait

TIISTAI 10.00-12.00

Kesäkeittiö – Ruuanlaittoa kesäisissä tunnelmissa, 4.6.-16.7., 7 krt.
Suunnitellaan yhdessä päivän menu. Käymme kaupassa, valmistamme ruuan ja syömme yhdessä. 
Sään salliessa valmistamme ruokaa myös ulkona grillaamalla.

TIISTAI 10-11.30

Ruusuilla tanssi – Keskustelua mielen hyvinvointiteemoista, 30.7. – 27.8., 5 krt
”Elämä ei ole pelkkää juhlaa, vaan se on myös ruusuilla tanssimista.”  Tällä kurssilla keskustellaan ahdistuksesta, masennuksesta, vaikeista tunteista ja muista piikikkäistä haasteista, joita ihminen elämänsä varrella kohtaa. Keskustelemme myös, mikä on avuksi näihin haasteisiin. Tapaamisen aluksi on pieni alustus päivän aiheesta ja sen jälkeen kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja jakaa omia kokemuksiaan.     

TIISTAI 12.30-15.30

Musiikki- ja bänditoiminta – yksilöllisesti ja ryhmässä 4.6.-25.6. 4krt
Tässä ryhmässä on mahdollisuus osallistua bänditoimintaan sekä yksilöllisesti. Laulua tai soittamista osallistujan toiveiden mukaisesti. Tarkempi aika sovitaan jokaisen kanssa erikseen.

TIISTAI 13.30 – 15.00

Leppoisaa liikuntaa – kaikille avoin lajikokeiluryhmä
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua lähialueen liikuntapaikkoihin ja erilaisiin liikuntamuotoihin. Samalla kunto kohoaa ja mieliala nousee. Tule mukaan silloin kun haluat! Osaan kerroista ilmoittaudutaan etukäteen.

 

Keskiviikot

KESKIVIIKKO KLO 10-11

Kaikille avoin tutustumisaika
Tervetuloa tutustumaan Edistia Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville. Kerromme tarkemmin toiminnastamme ja esittelemme tiloja.

KESKIVIIKKO 10.30- 11.30

Luontomieli – Tietoisuustaitoja luonnossa, 24.7.-26.8., 6krt
Kurssilla tutustutaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoihin ulkosalla ja liikutaan lähiluonnossa. Rankka sateen sattuessa ollaan sisätiloissa. Kannattaa varustautua varmuuden vuoksi sateen pitävillä vaatteilla.

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Naisten kuntosaliryhmä – jatkuva ryhmä
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

KESKIVIIKKO 13.00 – 15.00

Kesäpeliryhmä – jatkuva ryhmä
Ryhmässä pelaillaan kesäisiä pelejä kuten mölkkyä, petankkia, heitetään tikkaa, minigolfia, krokettia osallistujien toivomusten mukaan. Sateisella säällä voidaan pelailla lautapelejä sisätiloissa. 

Torstait

TORSTAI KLO 10.00-12.00 (-13 itsenäisesti)

Tunnekuvia – kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä ja valokuvausta. Kuvallisen ilmaisun menetelmien avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI KLO 10.00-12.00

Voimauttava valokuvaus, 4krt. to 13.6., to 20.6., to 27.6. ja ma 4.7.
Kurssilla käytämme valokuvaa oman identiteetin vahvistamiseen. Katsomme merkityksellisiä albumikuvia ja otamme uusia upeita itseä voimauttavia omakuvia. Miten haluan tulla nähdyksi? Mitä puolia haluan itsessäni vahvistaa? Kurssin lopuksi juhlistamme valmiita kuvia, niiden merkityksiä ja jaamme kuvamme toisiamme arvostavassa ilmapiirissa.

TORSTAI 13.00 – 14.30

Miesten ryhmä – keskusteluryhmä (jatkuva ryhmä)
Miesten ryhmä on kaikille miehille avoin keskusteluryhmä, jossa pohdimme ja jaamme kokemuksia miehuuteen liittyvistä odotuksista nyky-yhteiskunnassa. Puheenaiheisiin kuuluvat esimerkiksi ulkonäköön tai rohkeuteen/herkkyyteen liittyvät asiat. Seuraavan kerran aiheen valintaan voi jokainen osallistuja vaikuttaa. Keskustelun alussa käymme läpi konkreettisen esimerkin, jonka avulla jatkamme keskustelua noin puolitoista tuntia. Jokainen kerta päättyy loppurentoutukseen. Tervetuloa!

TORSTAI 13.00 – 14.00

Jalkapallo – Kenttä Keran aseman vieressä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen jalkapalloryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Keran aseman viereisellä liikuntakentällä.

Perjantait

PERJANTAI KLO 10.00-14.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERAJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

 

Riikka Laamanen

kurssivastaava

040 062 6533
riikka.laamanen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta