Edistian Toimintakeskus Oodi

Alamme vähitellen avaamaan toimintaamme uudelleen 1.6. alkaen. Kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen mm. viettämällä aikaa ulkosalla, rajaamalla ryhmäkokoja ja tehostamalla siivousta. Osa ryhmistä kokoontuu myös edelleen etäyhteyksien avulla.

Kevään ja kesän ohjelmat sekä ilmoittautumislinkit löydät alempaa tältä sivulta. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta. 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ota yhteyttä ja sovi aika! 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Poikkeusaika kevät 2020

Poikkeusajan kevään toimintaohjelma jatkuu 29.5. asti. Näet ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

WhatsApp-ryhmä

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin!

Vaikka emme  nyt pääsee tapaamaan toisiamme, voimme kuitenkin on olla kontaktissa toistemme kanssa.  Tässä WA-ryhmässä  voimme viestitellä kuulumisia ja tsempata toisiamme sekä jakaa pieniä arjen piristyksiä ja hyviä vinkkejä.

Maanantai

MAANANTAI 12.00- WHATSAPPILLA

Valokuvausryhmä (ryhmä toistaiseksi), alk. 30.3.
Aloita viikko valokuvalla! Lähde maanantaisin klo 12 kävelylle; pysähdy hetkeksi ja katsele ympärillesi. Mitä näet? Minkä kuvan haluaisit jakaa muiden ryhmäläisten kanssa? Ehkä näet kauniin tai vielä vähän karun alkukevään luonnon, kevään ensimmäisen kukkasen tai kaupungin tyhjät kadut. Ota kuva ja laita jakoon WHATSAPP-rinkiin. Joillakin kerroilla sovitaan jokin yhteinen teema tai aihe, josta otamme kuvan. Klo 13-14 jaamme kuvat ja keskustelemme WA:ssa.

MAANANTAI 13.00-14.00 TEAMSILLA
  
Keskity hetkeksi – tietoisuustaito- ja rentoutusharjoituksia (ryhmä toistaiseksi) alk. 30.3.
Kurssilla harjoitellaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoja sekä erilaisia rentoutusharjoituksia. Niistä on tutkitusti apua esimerkiksi stressinhallinnassa, toistuvassa masennuksessa ja kipujen hoidossa. Harjoitukset kehittävät monipuolisesti mielen ja kehon hyvinvointitaitoja sekä läsnäolon ja keskittymisen taitoja. Jokaisen tapaamisen alussa on lyhyt alustus aiheesta ja loppuaika tehdään erilaisia harjoituksia.

Poikkeustilanteessa ryhmä järjestetään Teams-videopuhelusovelluksella. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Sinun ei tarvitse itse ladata ohjelmaa itsellesi. 

 

 

Tiistai

OHJEET TEAMSIN KÄYTTÖÖN: 

Poikkeustilanteessa ryhmät järjestetään Teams-videopuhelusovelluksella. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Sinun ei tarvitse itse ladata ohjelmaa itsellesi. 

TIISTAI KLO 11-12.30 TEAMSILLA

Ystävänä yksinäisyys- työkaluja yksinäisyyden selättämiseksi (ryhmä toistaiseksi) alk. 14.4.

Yksinäisyyden tunnistaminen, jakaminen ja sen äärelle pysähtyminen on ensimmäisiä ja suurimpia askeleita yksinäisyyden kokemuksen lieventämisessä. Tämän jälkeen on helpompi löytää lisää omaan elämään iloa ja tyytyväisyyttä tuovia asioita -teetpä niitä yksin tai yhdessä. Ryhmän tavoitteena on auttaa sinua löytämään itsellesi toimivia työkaluja, joiden avulla yksinäisyyden kokemus ei olisi enää niin hallitseva. Ja voit löytää vaihtoehtoisia tapoja suhtatautua yksinäisyyden kokemukseesi.

 

TIISTAI KLO 13-14 TEAMSILLA

Ahdistuksen kesytysvinkkejä (ryhmä toistaiseksi) alk. ti 31.3.

Ahdistus on monen ihmisen villi ja kesytön seuralainen. Usein tuntuu siltä, että se saa kulkea valtoimenaan, eikä mikään saa sitä aisoihin. Ahdistus on elävän ihmisen tunne siinä, missä muutkin tunteet ja osa ihmisen elämää. Ahdistuksen kesyttäminen alkaakin ahdistuksen hyväksymisestä ja sietämisestä. Kurssilla opettelemme erilaisia keinoja ja teemme monia harjoituksia ahdistuksen kesyttämiseksi. Tervetuloa mukaan!

 

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 10-11.30 ( kesto riippuu osallistujien määrästä) WHATSAPPILLA

Kivat ja kamalat musiikkimuistot ryhmä (toistaiseksi) 6.5. alkaen

Jaa kuultavaksi oma valintasi eri musiikkigenreistä. Ryhmäkerroilla on erikseen sovitut teemat musiikille. Esim. suomipop, kesäbiisi, tekno, rap, joulumusiikki, ”inhokki kappale”, lastenlaulu, disco ym.ym. Musiikkivalinnan tai videon voit etsiä esim. youtubesta ja laittaa linkin WhatsApp ryhmään. Jokainen vuorollaan esittelee valintansa ja sen jälkeen keskustelemme WA-ryhmässä mitä ajatuksia se herättää. Ilmoittaudu mukaan!  

KESKIVIIKKO KLO 11-12 WHATSAPPILLA ja SÄHKÖPOSTILLA

Luovan kirjoittamisen ryhmä (toistaiseksi), alk. 8.4.
Kirjoittaminen on hyvä tapa käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Tässä ryhmässä saat päästää luovuuteesi virtaamaan kirjoittamalla. Keskiviikkoisin jaamme yhteisen kirjoitusaiheen. Kirjoitusta on aikaa tehdä sunnuntai-iltaan asti, johon mennessä lähetät sen sähköpostilla muille osallistujille luettavaksi. Keskiviikkona keskustelemme kirjoituksista yhdessä WhatsAppin välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

KESKIVIIKKO KLO 12-13 TEAMSILLA

Hyvinvoinnin reseptit (toistaiseksi), alk. 7.5.
Mielen hyvinvointia voi vaalia elämäntaidoilla. Tällä kurssilla tutustutaan erilaisiin hyvinvointia vahvistaviin ja voimauttaviin teemoihin.  Jokainen kerta on oma kokonaisuutensa ja aihealueensa – mm. myönteisyys, hyvän tekeminen, resilienssi, merkittyksellisyys, ihmissuhteet, elinvoimaisuus, vahvuudet jne.

Joka päivä voimme tehdä pieniä mielen hyvinvointia vahvistavia tekoja ja valintoja, löytyisikö näistä hyvinvointiteemoista aineksia sinun omaan hyvinvointireseptiisi?

13.5 Myönteisyys
20.5 Resilienssi

 

KESKIVIIKKO KLO 13-14 WHATSAPPILLA

Kotijumppaa ja venyttelyä ryhmä (toistaiseksi), alk. 25.3.
Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

Torstai

TORSTAI 10.00- WHATSAPPILLA

Valokuvausryhmä (ryhmä toistaiseksi), alk. 2.4.

Lähde klo 10 kävelylle; pysähdy hetkeksi ja katsele ympärillesi. Mitä näet? Minkä kuvan haluaisit jakaa muiden ryhmäläisten kanssa? Ehkä näet kauniin tai vielä vähän karun alkukevään luonnon, kevään ensimmäisen kukkasen tai kaupungin tyhjät kadut. Ota kuva ja laita jakoon WHATSAPP-rinkiin. Joillakin kerroilla sovitaan jokin yhteinen teema tai aihe, josta otamme kuvan. Klo 11-12 jaamme kuvat ja keskustelemme WA:ssa.

 

TORSTAI 12-14.00 WHATSAPPILLA

Leffaryhmä – Elokuvia ja dokumentteja (ryhmä toistaiseksi), alk. to 26.3.

Tule mukaan leffaryhmään kotisohvalta!
Osallistumalla ryhmään tulet mukaan ryhmäläisten WhatsApp-rinkiin, jossa vaihdamme ajatuksia ohjelmasta katselun jälkeen. Voit myös itse ehdottaa ohjelmaa, jonka katsomme. Tässä mukavaa ajanvietettä, kun emme voi nyt kokoontua yhdessä. Joten ota rento asento ja pientä purtavaa käden ulottuville! Ohjelman katselu aloitetaan klo 12.30 ja keskustelu ohjelman päätyttyä.

14.5. Dokumentti Katoava Äitini, Italia 2019 (1h 33min) Yle Areena. 

TORSTAI 16-17 TEAMSILLA

TorstaiTurinat- Avoin keskusteluryhmä (ryhmä toistaiseksi), alk. 16.4.

Avoin keskusteluryhmä, joka toimii  Teams-videopuhelusovelluksella. Tule mukaan keskustelemaan ja tapaamaan muita. Keskusteluaiheet ovat vapaat ilman tiettyä teemaa. Pidetään yhteyttä toisiimme, se auttaa jaksamaan tässä poikkeustilanteessa, jossa sosiaalista kanssakäymistä on jouduttu rajaamaan. Mukana voit olla silloin kun haluat. Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemmat ohjeet ryhmän ohjaajilta. 

Poikkeustilanteessa ryhmä järjestetään Teams-videopuhelusovelluksella. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Sinun ei tarvitse itse ladata ohjelmaa itsellesi. 

Perjantai

PERJANTAI KLO 10-11 WHATSAPPILLA

Kotijumppaa ja venyttelyä (ryhmä toistaiseksi), alk. 27.3.

Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

PERJANTAI 12-13.30 PUHELIMITSE

Perjantaipulinat (ryhmä toistaiseksi), alk. 27.3.

Vertaistuki ja yhteinen  jakaminen on keskeisintä tässä ryhmässä. Pidetään yhteyttä toisiimme ja käydään elämänmakuisia keskusteluja. Ryhmä toteutetaan ryhmäpuheluna, joten ilmoittautumisesi jälkeen sinun tulee vain vastata puhelimeen perjantaisin klo 12.
Ollaan kuulolla 😊

Kurssisisällöt kesä 2020

Toimintaohjelma alkaen 1.6.2020. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä. 

Oodin WhatsApp-rinki

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin!

Vaikka emme  nyt pääsee tapaamaan toisiamme, voimme kuitenkin on olla kontaktissa toistemme kanssa.  Tässä WA-ryhmässä  voimme viestitellä kuulumisia ja tsempata toisiamme sekä jakaa pieniä arjen piristyksiä ja hyviä vinkkejä.

Maanantai

MAANANTAI alk. klo 10.30, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

AAMUKÄVELY (jatkuva ryhmä)
Tule mukaan kävelylenkille! Lähdemme yhdessä Oodin pihalta klo 10 (ellei toisin ilmoiteta, lähtöpaikkaa voidaan myös vaihdella). Kävelyn lomassa jutellaan kuulumisia ja tavataan toisiamme raikkaassa ilmassa reippaillen!

MAANANTAI KLO 12-14, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

VALOKUVAUSRYHMÄ (jatkuva ryhmä)
Aloita viikko valokuvalla lähtemällä ulos tarkkailemaan luontoa ja lähiympäristöä. Jokaiselle itsenäiselle  kuvauskerralle on yhdessä sovittu teema mitä kuvataan. Kuvaustunnin jälkeen klo 13 kuvat laitetaan jakoon WHATSAPP-rinkiin, jossa keskustellaan kuvista ja kuvausretken tunnelmista.

MAANANTAI KLO 13-14, ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKITY HETKEKSI – tietoisuustaito- ja rentoutusharjoituksia, 1.-22.6., 4krt
Kurssilla harjoitellaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoja sekä erilaisia rentoutusharjoituksia. Niistä on tutkitusti apua esimerkiksi stressinhallinnassa, toistuvassa masennuksessa ja kipujen hoidossa. Harjoitukset kehittävät monipuolisesti mielen ja kehon hyvinvointitaitoja sekä läsnäolon ja keskittymisen taitoja. Jokaisen tapaamisen alussa on lyhyt alustus aiheesta ja loppuaika tehdään erilaisia harjoituksia.

Tässä poikkeustilanteessa ryhmä järjestetään Teams-videopuhelusovelluksella. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Sinun ei tarvitse itse ladata ohjelmaa itsellesi. 

MAANANTAI KLO 13-14.30, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

MIELEN LIIKKEET – Kehon ja mielen harjoituksia, 3.8.-31.8.
Kurssilla yhdistetään kävelyä sekä erilaisia mielen harjoituksia. Tarvitset vain liikuntavaatteet ja avoimen mielen. Saat harjoitukset puhelimeesi ennen ryhmän alkua, ja harjoittelun jälkeen vaihdamme kokemuksia WA:ssa. Tule mukaan parantamaan kuntoasi, niin kehon kuin mielenkin!

MAANANTAI KLO 13.30-15.00, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

YHTEINEN JUTTUTUOKIO (jatkuva ryhmä)
Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Korona-aikana pyrimme olemaan ulkona mahdollisuuksien mukaan.

Tiistai

TIISTAI KLO 10-12, ETÄNÄ WHATSAPPILLA ALUKSI

TUNNEKUVIA – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

TIISTAI KLO  10-11.30, LÄHIKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA

LEPPOISAA LIIKUNTAA – Ulkoliikuntaa ja pelejä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Tavoitteena on tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kohottaa kuntoa ja saada liikunnasta hyvää mieltä. Kesällä suositaan ulkoliikuntaa, esim. pallopelejä, frisbee golfia, sauvakävelyjä, kuntoportaita ja puistojumppaa.

TIISTAI KLO 10-11.30, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA ULKOTILOISSA

IHANAT ELÄIMET – Keskusteluja eläimistä, 1.6.-23.6., 4krt
Kurssilla keskustellaan erilaisista eläimistä ja saadaan ihania eläimiä myös vieraiksi. Tutuksi tulevat ainakin erilaiset koirat ja kissat.
Onko sinulla kotieläin, joka voisi tulla mukaasi erikseen sovittuna kertana? Onko lemmikilläsi tarina, josta voisit kertoa? Kaikki eläinten ystävät lämpimästi tervetuloa!

TIISTAI KLO 13-15, LÄHIKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA 

SUVISULOINEN – Lähiluontoryhmä (jatkuva ryhmä)
Tiesitkö, että luonto on lähellä näin kaupungissakin? Tule mukaan ihmettelemään kesäistä luontoa: Lintuja, aurinkoa, merta ja kasveja! Teemme pieniä kävelylenkkejä eri luontokohteissa. Liikumme julkisilla kulkuvälineillä. Voit ottaa retkille omia eväitä mukaan.

TIISTAI KLO 14-15, ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKUSTELUJA TUNTEISTA 1. osa: 2.6.-23.6. ja 2. osa: 4.8.-25.8.
Onko sinulla lupa tuntea? Ryöppyävätkö voimakkaat tunteet yli äyräiden vai jäävätkö ne lukkoon sisällesi? Tule mukaan keskustelemaan haastavista tunteista. Kurssin ensimmäisessä osassa ensimmäisellä kerralla juttelemme pelosta, toisella vihasta ja aggressiosta, kolmannella surusta ja neljännellä kerralla jännityksestä. Kurssin toisessa osassa keskustelemme ensimmäisellä kerralla häpeästä ja noloudesta, toisella syyllisyydestä, kolmannella pettymyksestä ja neljännellä kerralla on yhteenvetoa haastavista tunteista ja kurssista kokemuksena. Löydät kurssilta vertaistukea ja inspiroivia keskusteluja. Voit osallistua yhteen tai kahteen osaan kurssia.

TIISTAI KLO 14-15, LÄHIKOONTUMISENA ULKONA TAI TEAMSILLA

JOOGAA JA MEDITAATIOTA, 7.7.-28.7., 4.krt
Joogalla on fyysisten hyötyjen lisäksi myös henkisiä hyötyjä. Joogaaminen vähentää stressiä ja auttaa rauhoittumaan sekä rentoutumaan. Kurssilla tehdään liikeharjoituksia, sekä sisällä että sään salliessa ulkona. Liikkumisen lomassa tehdään myös hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Kurssi sopii kaiken kuntoisille. Varaudu tunnille mukavin, joustavin vaattein, joissa on helppo liikkua.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 11.00-12.00 ETÄKURSSI TEAMSILLA

SISÄISEN LAPSEN HOIVAKURSSI, 3.6.-24.6., 4krt
Tiesitkö, että meissä kaikissa asuu sisäinen lapsi? Sisäinen lapsi on se lapsi, joka olimme pienenä. Aina tämän lapsen tarpeet eivät ole täyttyneet ja on ollut vaille jäämistä. Tällä kurssilla keskitytään tämän sisäisen lapsen hoivaamiseen. Kurssilla opettelemme puhumaan ystävällisesti sisäiselle lapselle, kohtaamaan häntä arvostuksella ja hoivaamaan lämmöllä. Harjoittelemme myös sisäisiä dialogeja, joiden avulla yksinäisyyden tunne vähenee. Tule mukaan tutkimusmatkalle omaan itseesi!

KESKIVIIKKO KLO 11.30 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KOTIJUMPPAA JA VENYTTELYÄ, jatkuva ryhmä
Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

KESKIVIIKKO KLO 13-14.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

HYVINVOINNIN RESEPTIT – Tutustumista eri hyvinvoinnin teemoihin, 1.7.-22.7., 4krt
Tällä kurssilla tutustutaan erilaisiin hyvinvointia vahvistaviin ja voimauttaviin teemoihin. Jokainen kerta on oma kokonaisuutensa ja aihealueensa – Mitä on resilienssi? Voiko sisua kehittää? Entä miten vaalia toivoa tai suunnata huomio myönteisyyteen?

Joka päivä voimme tehdä pieniä mielen hyvinvointia vahvistavia tekoja ja valintoja, löytyisikö näistä hyvinvointiteemoista aineksia sinun omaan hyvinvointireseptiisi? Tule mukaan keskustelemaan lisää näiden teemojen äärelle.

1.7 Resilienssi
8.7 Sisu
15.7 Toivo
22.7 Myönteisyys

 KESKIVIIKKO KLO 13-14.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

MIELENTERVEYDEN KÄSI – Kurssi mielenterveyttä suojaavista tekijöistä, 5.8.-9.9., 6krt
Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat lisätä arkeensa mielenterveyttä lisääviä tekijöitä. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan hyvää mieltä ja oloa tuovia tekijöitä omassa arjessa.  Kurssilla käydään läpi mielenterveyden käden sisältämät osa-alueet: Uni ja lepo, ravinto ja ruokailu, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta, harrastukset ja luovuus.

Torstai

TORSTAI KLO 10-11.00 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LUOVAN KIRJOITTAMISEN RYHMÄ (jatkuva ryhmä)

Kirjoittaminen on hyvä tapa käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Tässä ryhmässä saat päästää luovuuteesi virtaamaan kirjoittamalla. Torstaisin jaamme yhteisen kirjoitusaiheen. Kirjoitusta on aikaa tehdä sunnuntai-iltaan asti, johon mennessä lähetät sen sähköpostilla muille osallistujille luettavaksi. Torstaina keskustelemme kirjoituksista yhdessä WhatsAppin välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

TORSTAI KLO 12.30-14.00, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA JA ULKONA

HUOMAA HYVÄÄ – Itsessämme ja ympärillämme, 9.7.- 23.7., 3krt
Jokainen meitä on ainutlaatuinen yhdistelmä kykyjä ja ominaisuuksia. Näiden tunnistaminen itsessään on kykyä tulla tietoiseksi omista myönteisistä puolistaan eli vahvuuksistaan. Kun tunnistaa ja hyväksyy vahvuutensa saa käyttöönsä voimavaroja, joiden avulla on mahdollista kasvaa, kehittyä ja elää merkityksellistä elämää. Hyvien hetkien ja ominaisuuksien jakaminen toisten kanssa vahvistaa entisestään myönteisiä tunteita ja antaa lisää eväitä myönteiseen toimintaan. Huomataan tällä kurssilla hyvää itsessämme, toisissamme ja ympärillämme.

TORSTAI KLO 13-14, KENTTÄ KERAN ASEMAN VIERESSÄ

JALKAPALLO (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen jalkapalloryhmä kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille. Espoon kristillisen koulun hiekkakentällä (Karapellontie 11), joka on Keran juna-aseman vieressä. Tervetuloa pelaamaan!

TORSTAI KLO 13-15, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LEFFARYHMÄ – Elokuvia ja dokumentteja (jatkuva ryhmä)
Tule mukaan leffaryhmään kotisohvalta! Osallistumalla ryhmään tulet mukaan ryhmäläisten WhatsApp-rinkiin, jossa vaihdamme ajatuksia ohjelmasta katselun jälkeen. Saat tiedon katsottavasta ohjelmasta WA-viestinä viimeistään torstai aamupäivällä. Voit myös itse ehdottaa ohjelmaa, jonka katsomme. Ohjelman katselu aloitetaan klo 13 ja WA-keskustelu aloitetaan ohjelman päätyttyä.

TORSTAI KLO 15-16, ETÄNÄ TEAMSILLA

TORSTAI TURINAT (jatkuva ryhmä)
Avoin keskusteluryhmä, joka toimii Teams-videopuhelusovelluksella. Tule mukaan keskustelemaan ja tapaamaan muita. Keskusteluaiheet ovat vapaat ilman tiettyä teemaa. Pidetään yhteyttä toisiimme, se auttaa jaksamaan tässä poikkeustilanteessa, jossa sosiaalista kanssakäymistä on jouduttu rajaamaan. Mukana voit olla silloin kun haluat. Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemmat ohjeet ryhmän ohjaajilta. 

Poikkeustilanteessa ryhmä järjestetään Teams-videopuhelusovelluksella. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Sinun ei tarvitse itse ladata ohjelmaa itsellesi. 

Perjantai

PERJANTAI ALK. KLO 10                                    

ILOA KULTTUURISTA JA LUONNOSTA – Retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin (jatkuva ryhmä)

Teemme porukalla retkiä hurmaaviin luonto- ja kulttuurikohteisiin. Luontokohteista suosittuja ovat mm. Nuuksion kansallispuisto, Pirttimäen ja Oittaan ulkoilualueet. Kulttuurikohteista pidettyjä ovat mm. Ateneumin taidemuseo, Kansallismuseo ja Taidehalli. Retkikohteet suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä voit tutustua uusiin ihmisiin ja liikkua pikku porukoissa tai itsenäisesti. Tervetuloa mukaan!

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ole yhteydessä ja sovi aika! 

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi
(opintovapaalla huhti/toukokuun)

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta