Edistian Toimintakeskus Oodi

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toiminta räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Oodin toiminnasta! Ota yhteyttä: yhteystietomme löydät sivun alalaidasta.

Tarjoamme tarvittaessa myös saattoapua osallistujille toimintakeskukseen pääsemiseksi. Jos tarvitset apua kotoa lähtemiseen, voit olla yhteydessä myös Kutsu-hankkeen työntekijään Virpi Guttormiin, virpi.guttorm@emy.fi tai p. 050 310 7981.

 

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja voimauttavaa valokuvausta. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa mm. musiikki- ja bändiryhmän, kädentaitoryhmän ja kuvallisen ilmaisun ryhmän. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin!

Yhteistyö

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

Tule tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville keskiviikkoisin klo 10-11. Löydät meidät osoitteesta Kilonkallio 7C, Espoo.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kurssisisällöt kesä 2019

Toimintaohjelma  31.5. – 30.8. 2019. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantait

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-13. asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana!

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – miehille ja naisille (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

MAANANTAI KLO 13.00-15.00

Mielekäs kesäryhmä – mukavaa tekemistä yhdessä (jatkuva ryhmä)
Ryhmä suunnittelee yhdessä rennolla otteella monipuolista toimintaa kesäpäivien iloksi. Ryhmässä pelaillaan, kuunnellaan musiikkia, käydään kävelyllä ja elokuvissa. Toisinaan vain istutaan yhdessä alas ja jutellaan ajankohtaisista teemoista osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Tiistait

TIISTAI 10.00-12.00

Kesäkeittiö – Ruuanlaittoa kesäisissä tunnelmissa, 4.6.-16.7., 7 krt.
Suunnitellaan yhdessä päivän menu. Käymme kaupassa, valmistamme ruuan ja syömme yhdessä.
Sään salliessa valmistamme ruokaa myös ulkona grillaamalla.

TIISTAI 10-11.30

Ruusuilla tanssi – Keskustelua mielen hyvinvointiteemoista, 30.7. – 27.8., 5 krt
”Elämä ei ole pelkkää juhlaa, vaan se on myös ruusuilla tanssimista.”  Tällä kurssilla keskustellaan ahdistuksesta, masennuksesta, vaikeista tunteista ja muista piikikkäistä haasteista, joita ihminen elämänsä varrella kohtaa. Keskustelemme myös, mikä on avuksi näihin haasteisiin. Tapaamisen aluksi on pieni alustus päivän aiheesta ja sen jälkeen kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja jakaa omia kokemuksiaan.

TIISTAI 12.30-15.30

Musiikki- ja bänditoiminta – yksilöllisesti ja ryhmässä 4.6.-25.6. 4krt
Tässä ryhmässä on mahdollisuus osallistua bänditoimintaan sekä yksilöllisesti. Laulua tai soittamista osallistujan toiveiden mukaisesti. Tarkempi aika sovitaan jokaisen kanssa erikseen.

TIISTAI 13.30 – 15.00

Leppoisaa liikuntaa – kaikille avoin lajikokeiluryhmä
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua lähialueen liikuntapaikkoihin ja erilaisiin liikuntamuotoihin. Samalla kunto kohoaa ja mieliala nousee. Tule mukaan silloin kun haluat! Osaan kerroista ilmoittaudutaan etukäteen.

2.7. Keilaus Bowling Cirkus Sello klo 13-14. Tule suoraan paikanpäälle 12.45 tai Oodista lähtö klo 12.15. Ilmoita Akille p.044-731 0979 mihin tulet.

9.7. Norsupalloa Leppävaaran urheilupuisto. Kokoontuminen tenniskenttien vieressä klo 13.30 tai lähtö Oodista klo 13.

16.7. Ultimate frisbee Leppävaaran urheilupuisto. Kokoontuminen tenniskenttien vieressä klo 13.30 tai lähtö Oodista klo 13.

23.7. Sulkapallo, Freedom Fund areena Ristihaantie 2 (lähellä Koivuhovin asemaa). Kokoontuminen paikanpäällä 13.45 tai lähtö Oodista klo 13.

30.7. Koripallo, Säterin koripallokenttä. Säterinpuistotie 12. Tapaaminen paikanpäällä klo 13.30 tai lähtö Oodista klo 13.

 

 

Keskiviikot

KESKIVIIKKO KLO 10-11

Kaikille avoin tutustumisaika
Tervetuloa tutustumaan Edistia Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville. Kerromme tarkemmin toiminnastamme ja esittelemme tiloja.

KESKIVIIKKO KLO 10-12

Suvisuloinen – Lähiluontoryhmä, 12.6. – 17.7., 6 krt
Tiesitkö, että luonto on lähellä näin kaupungissakin? Tule mukaan ihmettelemään kesäistä luontoa: Lintuja, aurinkoa, sadetta, merta ja kasveja. Liikumme julkisilla kulkuvälineillä Espoon alueella.

KESKIVIIKKO 10.30- 11.30

Luontomieli – Tietoisuustaitoja luonnossa, 24.7.-26.8., 6krt
Kurssilla tutustutaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoihin ulkosalla ja liikutaan lähiluonnossa. Rankka sateen sattuessa ollaan sisätiloissa. Kannattaa varustautua varmuuden vuoksi sateen pitävillä vaatteilla.

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Naisten kuntosaliryhmä – jatkuva ryhmä
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

KESKIVIIKKO 13.30 – 15.00

Ystäväkahvila – Avoin juttutuokio,  jatkuva ryhmä
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Torstait

TORSTAI KLO 10.00-12.00 (-13 itsenäisesti)

Tunnekuvia – kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä ja valokuvausta. Kuvallisen ilmaisun menetelmien avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI KLO 10.00-12.00

Voimauttava valokuvaus, 4krt. to 13.6., to 20.6., to 27.6. ja ma 4.7.
Kurssilla käytämme valokuvaa oman identiteetin vahvistamiseen. Katsomme merkityksellisiä albumikuvia ja otamme uusia upeita itseä voimauttavia omakuvia. Miten haluan tulla nähdyksi? Mitä puolia haluan itsessäni vahvistaa? Kurssin lopuksi juhlistamme valmiita kuvia, niiden merkityksiä ja jaamme kuvamme toisiamme arvostavassa ilmapiirissa.

TORSTAI 13.00 – 14.00

Jalkapallo – Kenttä Keran aseman vieressä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen jalkapalloryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Keran aseman viereisellä liikuntakentällä.

TORSTAI 13.30 – 15.00

Kesäpeliryhmä – jatkuva ryhmä
Ryhmässä pelaillaan kesäisiä pelejä kuten mölkkyä, petankkia, heitetään tikkaa, minigolfia, krokettia osallistujien toivomusten mukaan. Sateisella säällä voidaan pelailla lautapelejä sisätiloissa. 

Perjantait

PERJANTAI KLO 10.00-14.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERAJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Kurssisisällöt syksy 2019

Toimintaohjelma 2.9. – 31.12.2019. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantait

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-14.00 asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana.

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 14-15.00

Hengähdyshetki – Rentoutuskurssi, alk. 16.9., 8.krt

Aikaa itsellesi hyväksyvästi läsnä ollen. Teemme erilaisia mindfulness-pohjaisia harjoituksia mielikuvia, kehollisuutta, luovia menetelmiä ja hengitystä hyödyntäen. Aikaisempaa kokemusta harjoittelusta et tarvitse. Kiinnostus teemaan ja mukavat vaatteet, joissa on helppo olla riittävät tälle kurssille.

MAANANTAI KLO 14-15.30

Ystäväkahvila – Avoin juttutuokio (jatkuva ryhmä)
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

 

 

Tiistait

TIISTAI 10.00-11.30

Hyvinvointibuffet – Alustuksia ja keskustelua 10.9., 24.9., 1.10., 8.10., 22.10., 29.10., 5.11., 19.11.
Luentosarja tarjoaa herkullisen alustuksen jostakin hyvinvointiin liittyvästä teemasta esimerkiksi luontoliikunnasta, onnellisuustaidoista, ravitsemuksesta, melonnasta ja kalastuksesta. Alustuksen jälkeen sana on vapaa ja keskustelemme yhdessä aiheesta. Hyvinvointibuffettiin ei tarvitse ilmoittautua!

TIISTAI 13.30-15.00

Ajatuksen virtaa – Kirjoitusryhmä (jatkuva ryhmä)
Kirjoittamalla voimme luoda kokonaisia maailmoja seikkailuineen ja ihmiskohtaloineen, opastaa ja viihdyttää, ilmaista ajatuksia ja ideoita, kuvata suuria ja pienempiäkin tunteita. Tässä ryhmässä riittää avoin mieli ja halu kirjoittaa. Herättelemme luovuutta ja päästämme ajatusten virran valloilleen erilaisin luovan ja intuitiivisen kirjoittamisen menetelmin. Vain mielikuvitus on rajana!

Lempeä mieli – Itsemyötätuntokurssi, 6. krt, alk. 3.9.
Mitä on itsemyötätunto? Miten sitä voi oppia? Ihmisen taidolla kohdella itseään hyväntahtoisesti ja ystävällisesti on suuri vaikutus omaan hyvinvointiin. Teoriatiedon, harjoitteiden, keskustelujen ja vertaistuen kautta lähdemme matkalle kohti lempeämpää mieltä.

Leppoisaa liikuntaa – kaikille avoin lajikokeiluryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua lähialueen liikuntapaikkoihin ja erilaisiin liikuntamuotoihin. Samalla kunto kohoaa ja mieliala nousee. Tule mukaan, milloin haluat! Osaan kerroista ilmoittaudutaan etukäteen. Ohjaaja Mari Virtanen, p. 044 7510674

 

 

Keskiviikot

KESKIVIIKKO 10-11.00

Kaikille avoin tutustumisaika, joka keskiviikko
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan. Kerromme tarkemmin toiminnastamme leppoisassa ilmapiirissä.

KESKIVIIKKO 10-11.30

Huomaa hyvä – Tutki vahvuuksiasi, 6.krt, 2.10-6.11.
Jokaisessa meissä on erinomaisuutta, joka on löydettävissä ja hehkutettavissa loistoonsa. Tällä kurssilla lähestymme vahvuuksiamme käytännönläheisesti positiivisen psykologian tieteen näkökulmasta. Tule mukaan tälle positiiviselle matkalle!

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Naisten kuntosaliryhmä – jatkuva ryhmä
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.30

Valonpisaroita – apua masennukseen, 8krt, 4.9.- 30.10
Kurssilla harjoitellaan tunnistamaan omaan mielialaan vaikuttavia tekijöitä sekä käyttämään toimivia vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisukeinoja. Kurssin tavoitteena on lisätä mielialaa kohottavien asioiden määrää omassa elämässä sekä laajentaa sosiaalista verkostoa.

Torstait

TORSTAI KLO 10-12 (-14 itsenäisesti)

Tunnekuvia – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä. Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI 13-15.00

Leffaryhmä – Elokuvia ja dokumentteja, avoin kaikille (jatkuva ryhmä)
Leppoisaa yhdessä oloa ja ajanvietettä. Katsotaan toiveleffoja, dokumentteja ja muita kiinnostavia ohjelmia. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

TORSTAI KLO 16-18

Omaisen ABC-kurssi – Alustuksia ja keskustelua, 4. krt, 10.10., 24.10., 7.11., 21.11.
Omaisen ABC -kurssi on tarkoitettu omaisille, joille läheisen mielenterveyden ongelmat tai sairaus ovat uusi asia sekä jo pidempään sairastaneiden omaisille, jotka tarvitsevat tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskustella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

TORSTAI KLO 17.00-18.00

Sähly – Matinkylässä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen sählyryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Mattlidenin koulun (Mattlidens skola) liikuntasalissa. Tarvitset vain sisäpelikengät, mailat löytyvät koululta. Osoite Matinsyrjä 1, 02230 Espoo.

Perjantait

PERJANTAI KLO 10.00-14.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Aki Záborsky

kesäsijainen

044 731 0979
aki.zaborsky@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssivastaava

0400 626 533
riikka.laamanen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta