Edistian Toimintakeskus Oodi

Kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota turvallisuuteen mm. viettämällä aikaa ulkosalla, rajaamalla ryhmäkokoja ja tehostamalla siivousta. Osa ryhmistä kokoontuu myös edelleen etäyhteyksien avulla.

Toimintaohjelman sekä ilmoittautumislinkit löydät alempaa tältä sivulta. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta. 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ota yhteyttä ja sovi aika! 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Kurssisisällöt, päivitetty 5.8.2020

Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä. 

Oodin WhatsApp-rinki

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin! Tässä WhatsApp-ringissä voit vaihtaa kuulumisia muiden asiakkaittemme ja työntekijöidemme kanssa. Piristä toisia vaikka kivalla kuvalla tai linkillä. Voit myös antaa vinkkiä hyvästä TV-ohjelmasta tai tapahtumasta. 

Maanantai

MAANANTAI klo 10-12, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

TUUNATAAN – kädentaitoryhmä 3.8.alkaen, jatkuva ryhmä

Ryhmässä harjoitellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet, saumuri ja muuta tarvittavaa materiaalia. Voit myös ottaa oman käsityön tai projektin mukaan. 

MAANANTAI KLO 12-14, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

VALOKUVAUSRYHMÄ (jatkuva ryhmä)
Aloita viikko valokuvalla lähtemällä ulos tarkkailemaan luontoa ja lähiympäristöä. Jokaiselle itsenäiselle  kuvauskerralle on yhdessä sovittu teema mitä kuvataan. Kuvaustunnin jälkeen klo 13 kuvat laitetaan jakoon WHATSAPP-rinkiin, jossa keskustellaan kuvista ja kuvausretken tunnelmista.

MAANANTAI KLO 13-14, ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKITY HETKEKSI – tietoisuustaito- ja rentoutusharjoituksia, 4.8.-29.9., 9krt
Kurssilla harjoitellaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoja sekä erilaisia rentoutusharjoituksia. Niistä on tutkitusti apua esimerkiksi stressinhallinnassa, toistuvassa masennuksessa ja kipujen hoidossa. Harjoitukset kehittävät monipuolisesti mielen ja kehon hyvinvointitaitoja sekä läsnäolon ja keskittymisen taitoja. Jokaisen tapaamisen alussa on lyhyt alustus aiheesta ja loppuaika tehdään erilaisia harjoituksia.

Ryhmä järjestetään Teams-videopuhelusovelluksella. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Sinun ei tarvitse itse ladata ohjelmaa itsellesi. 

MAANANTAI KLO 13.30-15.00, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

YHTEINEN JUTTUTUOKIO (jatkuva ryhmä)
Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Keskusteluryhmä pidetään ulkona sään salliessa.

Tiistai

TIISTAI KLO 10-12, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

TUNNEKUVIA – Kuvallisen ilmaisun ryhmä 4.8. alkaen (jatkuva ryhmä)
Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

TIISTAI KLO  10-11.30, LÄHIKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA

LEPPOISAA LIIKUNTAA – monipuolista liikuntaa ja pelejä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Tavoitteena on tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kohottaa kuntoa ja saada liikunnasta hyvää mieltä. Sään salliessa suositaan ulkoliikuntaa, esim. pallopelejä, frisbee golfia, sauvakävelyjä, kuntoportaita ja puistojumppaa.

TIISTAI KLO 10-11.30, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA ULKOTILOISSA

IHANAT ELÄIMET – Keskusteluja eläimistä, 1.6.-23.6. ja 4.-25.8.
Kurssilla keskustellaan erilaisista eläimistä ja saadaan ihania eläimiä myös vieraiksi. Tutuksi tulevat ainakin erilaiset koirat ja kissat.
Onko sinulla kotieläin, joka voisi tulla mukaasi erikseen sovittuna kertana? Onko lemmikilläsi tarina, josta voisit kertoa? Kaikki eläinten ystävät lämpimästi tervetuloa!

TIISTAI KLO 13-15, LÄHIKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA 

SUVISULOINEN – Lähiluontoryhmä – 11.8. asti
Tiesitkö, että luonto on lähellä näin kaupungissakin? Tule mukaan ihmettelemään kesäistä luontoa: Lintuja, aurinkoa, merta ja kasveja! Teemme pieniä kävelylenkkejä eri luontokohteissa. Liikumme julkisilla kulkuvälineillä. Voit ottaa retkille omia eväitä mukaan.

TIISTAI KLO 13-15, LÄHIKOKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA

TIISTAI TOIMINTAA – kulttuuria ja ulkoilua alk. 18.8. (jatkuva ryhmä)

Vietetään yhdessä aikaa hyödyntäen lähialueen tarjontaa. Käydään mm. Sellosalin maksuttomissa tapahtumissa, tehdään pieniä retkiä lähialueelle tai kokoonnutaan Oodiin jonkin mukavan tekemisen ääreen. Suunnitellaan yhdessä aina seuraava kerta, tekemistä varmasti löytyy!

TIISTAI KLO 14-15, ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKUSTELUJA TUNTEISTA 1. osa: 2.6.-23.6. ja 2. osa: 4.8.-25.8.
Onko sinulla lupa tuntea? Ryöppyävätkö voimakkaat tunteet yli äyräiden vai jäävätkö ne lukkoon sisällesi? Tule mukaan keskustelemaan haastavista tunteista. Kurssin ensimmäisessä osassa ensimmäisellä kerralla juttelemme pelosta, toisella vihasta ja aggressiosta, kolmannella surusta ja neljännellä kerralla jännityksestä. Kurssin toisessa osassa keskustelemme ensimmäisellä kerralla häpeästä ja noloudesta, toisella syyllisyydestä, kolmannella pettymyksestä ja neljännellä kerralla on yhteenvetoa haastavista tunteista ja kurssista kokemuksena. Löydät kurssilta vertaistukea ja inspiroivia keskusteluja. Voit osallistua yhteen tai kahteen osaan kurssia.

TIISTAI KLO 14-15.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

HYVINVOINTIA HYVÄKSYMÄLLÄ JA OMISTAUTUMALLA – Keinoja kohti mielekästä, oman näköistä elämää, 8.9.-13.10., 6krt

Hyväksynnällä ja omistautumisella tarkoitetaan tässä hetkessä elämistä omistautuen jokaiselle kokemukselle, jota elämällä on tarjottavanaan. Kurssilla tutustutaan hyväksymis- ja omistautumisterapian kuuteen keskeiseen periaatteeseen (eriyttäminen, tilan tekeminen, yhteys, tarkkailijaminä, arvot, omistautuminen tekoihin). Yhdessä nämä periaatteet auttavat sinua käsittelemään toimivalla tavalla tuskallisiakin ajatuksia ja tunteita, sekä luomaan rikasta, merkityksellistä sisältöä elämääsi. Teorian ja keskustelun lisäksi kurssilla tehdään paljon käytännönharjoituksia. Kurssi sopii erityisesti sinulle, joka etsit suuntaa kohti mielekästä, oman näköistä elämää.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 11.00-12.00 ETÄKURSSI TEAMSILLA

SISÄISEN LAPSEN HOIVAKURSSI, 12.8.-2.9, 4krt 
Tiesitkö, että meissä kaikissa asuu sisäinen lapsi? Sisäinen lapsi on se lapsi, joka olimme pienenä. Aina tämän lapsen tarpeet eivät ole täyttyneet ja on ollut vaille jäämistä. Tällä kurssilla keskitytään tämän sisäisen lapsen hoivaamiseen. Kurssilla opettelemme puhumaan ystävällisesti sisäiselle lapselle, kohtaamaan häntä arvostuksella ja hoivaamaan lämmöllä. Harjoittelemme myös sisäisiä dialogeja, joiden avulla yksinäisyyden tunne vähenee. Tule mukaan tutkimusmatkalle omaan itseesi!

KESKIVIIKKO KLO 10-11.30 OODISSA 

MIELEN TAIDOT – hyvinvointikurssi, 9.9.-14.10, 6krt,
Tiesitkö, että mielen luontainen tila on tasapaino? Kurssilla käsitellään erilaisia mielen taitoja, jotka auttavat tasapainon löytämisessä. Kurssikerroilla käsitellään tunnesäätelyä, ajatusten vapauttamista, läsnäoloa, myötätuntoa, hyväksymistä ja omistautumista. Kurssi pohjautuu psykologi ja psykoterapeutti Juhani Laakson kirjaan Mielen taito.

KESKIVIIKKO KLO 11.30 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KOTIJUMPPAA JA VENYTTELYÄ, jatkuva ryhmä
Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

 KESKIVIIKKO KLO 13-14.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

MIELENTERVEYDEN KÄSI – Kurssi mielenterveyttä suojaavista tekijöistä, 5.8.-9.9., 6krt
Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat lisätä arkeensa mielenterveyttä lisääviä tekijöitä. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan hyvää mieltä ja oloa tuovia tekijöitä omassa arjessa.  Kurssilla käydään läpi mielenterveyden käden sisältämät osa-alueet: Uni ja lepo, ravinto ja ruokailu, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta, harrastukset ja luovuus.

KESKIVIIKKO KLO 13-14.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

YSTÄVÄNÄ YKSINÄISYYS- työkaluja yksinäisyyden selättämiseksi 16.9.-7.10. 4 krt.

Kurssin tavoitteena on auttaa löytämään itselle toimivia työkaluja, joiden avulla yksinäisyyden kokemus ei olisi enää niin hallitseva. Kurssilla paneudutaan erityisesti yksinäisyyteen liittyviin haitallisiin ajatuksiin itsestä ja muista sekä siihen, miten omaan ajatteluun voi vaikuttaa arkisissa vuorovaikutustilanteissa. Kurssi etenee -Yksinäisyys, tehtäväkirja avuksesi- kirjan mukaan.

Torstai

TORSTAI KLO 10-11.00 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LUOVAN KIRJOITTAMISEN RYHMÄ (jatkuva ryhmä)

Kirjoittaminen on hyvä tapa käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Tässä ryhmässä saat päästää luovuuteesi virtaamaan kirjoittamalla. Torstaisin jaamme yhteisen kirjoitusaiheen. Kirjoitusta on aikaa tehdä sunnuntai-iltaan asti, johon mennessä lähetät sen sähköpostilla muille osallistujille luettavaksi. Torstaina keskustelemme kirjoituksista yhdessä WhatsAppin välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

TORSTAI KLO 13-15, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LEFFARYHMÄ – Elokuvia ja dokumentteja (jatkuva ryhmä)
Tule mukaan leffaryhmään kotisohvalta! Osallistumalla ryhmään tulet mukaan ryhmäläisten WhatsApp-rinkiin, jossa vaihdamme ajatuksia ohjelmasta katselun jälkeen. Saat tiedon katsottavasta ohjelmasta WA-viestinä viimeistään torstai aamupäivällä. Voit myös itse ehdottaa ohjelmaa, jonka katsomme. Ohjelman katselu aloitetaan klo 13 ja WA-keskustelu aloitetaan ohjelman päätyttyä.

TORSTAI KLO 13-14 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

Sovellettu rentoutus – itsehallintamenetelmä kurssi, 17.9.-22.10., 6krt
Rentoutuminen on arvokas taito, jota voi harjoittelemalla oppia. Sovellettu rentoutus on viisivaiheinen itsehallintamenetelmä, jota voidaan hyödyntää erityisesti stressin ja uupumuksen ennaltaehkäisyyn, siitä palautumiseen ja tasapainon ylläpitämiseen. Lisäksi sen avulla voidaan parantaa unen laatua ja lievittää väsymystä. Kurssilla opetellaan erilaisia rentoutustekniikoita, joita harjoitellaan tapaamisten välillä kotona. Menetelmän oppiminen vaatii paneutumista ja huolellista harjoittelua, jossa ryhmällä on tärkeä osuus vertaistuen antajana.

TORSTAI KLO 16-18

PELI-ILTA – Lautapelejä, ulkopelejä, tietovisoja ym. 6.8. alkaen, jatkuva ryhmä

Kokoonnutaan Oodiin ja vietetään aikaa yhdessä. Pelataan hauskoja lautapelejä, ratkotaan netin kautta ristikoita sekä tietovisoja. Kuunnellaan musiikkia ja jutellaan. Tehdään iltapalaa ja vaikkapa paistetaan makkaraa pihan kodalla. 

 

Perjantai

PERJANTAI ALK. KLO 10                                    

ILOA KULTTUURISTA JA LUONNOSTA – Retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin (jatkuva ryhmä)

Teemme porukalla retkiä hurmaaviin luonto- ja kulttuurikohteisiin. Luontokohteista suosittuja ovat mm. Nuuksion kansallispuisto, Pirttimäen ja Oittaan ulkoilualueet. Kulttuurikohteista pidettyjä ovat mm. Ateneumin taidemuseo, Kansallismuseo ja Taidehalli. Retkikohteet suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä voit tutustua uusiin ihmisiin ja liikkua pikku porukoissa tai itsenäisesti. Tervetuloa mukaan!

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ole yhteydessä ja sovi aika! 

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta