Edistian Toimintakeskus Oodi

Pääkaupunkiseudn koronarajoitusten vuoksi Toimintakeskus Oodin tiloissa tapahtuvat kurssit ja ryhmät toimivat toistaiseksi etänä. Me ohjaajat olemme tavoitettavissasi päivittäin, ollaan kuulolla!

Toimintaohjelman sekä ilmoittautumislinkit löydät alempaa tältä sivulta. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta.

Avoimet tutustumiskäynnit Oodin tiloissa ovat myös toistaiseksi tauolla.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Kurssisisällöt 2021

Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevia palkkeja.

Oodin WhatsApp-rinki

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin! Tässä WhatsApp-ringissä voit vaihtaa kuulumisia muiden asiakkaittemme ja työntekijöidemme kanssa. Piristä toisia vaikka kivalla kuvalla tai linkillä. Voit myös antaa vinkkiä hyvästä TV-ohjelmasta tai tapahtumasta. 

Maanantai

MAANANTAI klo 10, LÄHTÖ ENTRESSEN EDESTÄ

KÄVELLEN KESÄÄ KOHTI – ESPOON KESKUS 17.5.alkaen (jatkuva ryhmä)

Tule mukaan noin tunniksi ulkoilemaan ja kävelylle pienryhmässä Espoon keskuksen ympäristöön. Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään maanantai aamuna, jolla varmistetaan osallistujien määrä. Rajattu ryhmäkoko toistaiseksi.

 

MAANANTAI KLO 13-15.00, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KUVIA KEVÄÄSTÄ JA KESÄSTÄ – kuvaa luontoa ja ympäristöä, 10.5.alkaen (jatkuva ryhmä)

Tule mukaan whatsappilla toimivaan etäryhmään. Keväällä kuvattavaa riittää ja antaa syyn lähteä ulos tarkkailemaan luontoa. Sovimme yhdessä viikoittaisen valokuvauksen teeman, jota ryhmäläiset käyvät kuvaamassa itsenäisesti. Aloitamme klo 13, jolloin viestitellään vielä aiheesta. Klo 14 kokoonnumme whatsappin ääreen ja jaamme vuorotellen kuvat katseluun. Ilmoittautumalla mukaan, sinut liitetään whatsapp rinkiin.

 

MAANANTAI KLO 12.30-14.00, ETÄNÄ TEAMSILLA

TUTUSTUMINEN TUNNELUKKOIHIN – jatkokurssi, 26.4.- 17.5., 4krt
Tunnelukkojen jatkokurssilla jatkamme skeemoihin tutustumista. Tunnelukko eli skeema on lapsena omaksuttu tapa ajatella ja reagoida eri tilanteissa. Tunnelukon aktivoituessa lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymiskeinojen avulla. Aikuisena tunnelukot aikaansaavat haasteita yksityiselämässä, työpaikalla, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa. Kurssilla tutustutaan tunnelukkoihin ja siihen, miten niitä on mahdollista avata ja käsitellä omassa elämässä. Kurssilla tehdään harjoituksia teoriatiedon ja ryhmäkeskustelujen lisäksi.

Tule mukaan tutustumaan tunnelukkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Suurimman hyödyn kurssista saat tekemällä ja tulostamalla etukäteen tunnelukkotestin osoitteessa https://www.skeematerapia.fi/testit.htm Voit osallistua kurssiin, vaikka et olisi ollut mukana aikaisemmilla tunnelukkokursseilla. Saat Teams-kutsun sähköpostilla hetkeä ennen tapaamiskertaa.

 

MAANANTAI KLO 13.00-14.00, OODISSA / ETÄNÄ TOISTAISEKSI Teamsilla

YHTEINEN JUTTUTUOKIO (jatkuva ryhmä)
Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa.

Tiistai

TIISTAI KLO 9-12, ETÄNÄ TEAMSILLA TAI PUHELIMITSE

HENKILÖKOHTAISTA KESKUSTELUAIKAA, jatkuva toiminto
Välillä voi tuntua, että omat ajatukset vain kiertävät kehää, eikä mieltä mahdollisesti kuormittavat asiat anna rauhaa. Omassa mielessä voi myös pyöriä jokin haaste, murhe tai vaikka suru, josta puhumien toiselle ihmiselle voi helpottaa. Tai näin poikkeusaikana voi vain kokea olonsa yksinäiseksi ja kaivata mahdollisuutta keskustella. Sinulla on mahdollisuus sopia henkilökohtaista keskusteluaikaa itsellesi!

Soita tai laita viestiä p. 044 020 3216 / iina.koskinen@edistia.fi tai ilmoita halukkuutesi ilmoittautumislinkin kautta, jolloin olen sinuun yhteydessä

 

TIISTAI, LÄHTÖ OODISTA klo 11

KÄVELLEN KESÄÄ KOHTI – KILO (jatkuva ryhmä)

Tule mukaan noin tunniksi ulkoilemaan ja kävelylle pienryhmässä Kilon ja Leppävaaran ympäristöön. Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään tiistai aamuna, jolla varmistetaan osallistujien määrä. Rajattu ryhmäkoko toistaiseksi.

 

TIISTAI KLO 13-14.30

MÖLKKYÄ OODIN PIHALLA  alk. 11.5.  (jatkuva ryhmä)

Mölkky on helppo ja hauska peli, joka on varmasti monelle tuttu!

Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään tiistai aamuna, jolla varmistetaan osallistujien määrä. Rajattu ryhmäkoko toistaiseksi. 

 

TIISTAI KLO 14–15.30, ETÄNÄ TEAMSILLA

IRTI TUNNESYÖMISESTÄ – KURSSI, 13.4.–18.5., 6.krt
Mitä on tunnesyöminen? Se on tunne-elämän tarpeiden tyydyttämistä syömällä. Sen avulla helpotetaan alakuloista mieltä, haetaan apua arjen ongelmiin, säädellään epämiellyttäviä tunteita ja haetaan iloa päivään. Syömisen avulla ikäviä tunteita ja ajatuksia ei tarvitse kohdata, vaan jätetään ne käsittelemättä, ruoan tuoman lohdun avulla. Pitkällä juoksulla tämä ei kuitenkaan ole toimiva ratkaisu.

Tule mukaan keskustelemaan vertaisten kanssa tunnesyömisestä, tekemään harjoituksia ja kuuntelemaan teoriatietoa. Kurssi toteutetaan Teamsilla ja saat kutsun sähköpostiisi vähän ennen tapaamisen alkua.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 10 OODISSA

TUTUSTUMISAIKA OODISSA tauolla toistaiseksi
Kerromme kuitenkin mielellämme lisää Oodin toiminnasta, tiloista ja meistä. Soita ja sovi aika Iina Koskinen p. 044 0203216, iina.koskinen@edistia.fi

 

KESKIVIIKKO KLO 9-11.30 tai 13.30-15

VAIHTELEVAA TOIMINTAA ULKONA PIENRYHMÄSSÄ (jatkuva ryhmä)

Suunnitellaan yhteistä tekemistä ulkoilun merkeissä. Kokoonnumme joko aamu-tai iltapäivisin sovittuun kohteeseen. Tärkeintä on muiden tapaaminen turvallisesti pienessä porukassa. Alla näet päivien aikataulut ja ohjelman.

Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään keskiviikko aamuna, jolla varmistetaan osallistujien määrä. Toistaiseksi pidämme ryhmät riittävän pieninä.

Ohjelma:

12.5. Rantaongintaa suinonsalmessa suvisaaristossa. Bussi 145 Matinkylästä tulee perille, pysäkki suinonsalmi. Osoite: Suvisaarentie 8. Tule paikanpäälle klo 9.30-11.30 välisenä aikana, miten sinulle sopii. Ohjaajalla onkia ja matoja mukana. Voit myös tulla muuten vain nauttimaan kauniista maisemista. 

 

KESKIVIIKKO KLO 10.30-11.45, ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKUSTELUJA RAJOISTA JA JÄMÄKKYYDESTÄ, 17.3.- 12.5. 2021 (ei 7.4.)
Onko sinulla vaikeuksia sanoa ”ei”? Tai tuntuuko, että ylitsesi kävellään? Terveen ja tasapainoisen elämän edellytyksenä ovat sopivat rajat. Rajoja on monenlaisia henkilökohtaisia, fyysisiä, älyllisiä sekä tunne-elämän rajoja. Kurssilla keskustelemme siitä, kuinka asettaa terveitä rajoja itselle, puolisolle, vanhemmille, lapsille ja ystäville ja muille ihmisille. Tule mukaan keskustelemaan rajoista ja kuinka puolustaa niitä sopivan jämäkästi.

Kurssi toteutetaan etänä Teamsilla ja saat kutsun sähköpostitse vähän ennen tapaamisen alkua.

 

KESKIVIIKKO KLO 13-14 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KEHON JA MIELEN TASAPAINO – Rentoutusharjoituksia, jatkuva ryhmä
Ryhmässä tehdään erilaisia hengitys-, lihas-, venyttely-, tietoisuustaito- ja mielikuvarentoutusharjoituksia. Tavoitteena on, että löydät sinulle parhaiten sopivia rentoutumisen menetelmiä omassa arjessasi.

Liittymällä kehon ja mielen tasapaino -WA rinkiin, saat aina ennen ryhmän alkua linkin päivän harjoitukseen. Rentoutusharjoituksen jälkeen jaamme yhdessä WA-ringissä kokemuksia harjoituksen sujumisesta ja tuntemuksista. Tervetuloa mukaan rentoon rinkiin!

 

KESKIVIIKKO KLO 13.30 – 14.30, OODISSA / ETÄNÄ TOISTAISEKSI WhatsAppilla

TUNNEKUVIA – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tunnekuvia ryhmä toteutetaan toistaiseksi etänä WhatsAppilla. Keskiviikkoisin jaamme yhteisen aiheen, jonka parissa työskennellään. Työtä on aikaa tehdä seuraavan viikon tapaamiseen asti. Työt jaetaan yksitellen kuvatiedostona ryhmän ihasteltavaksi, ohjaajan jakamien vuorojen mukaisesti (alkaen klo 13.30, päättyen n. klo 14.30). Töistä keskustellaan ja niitä kommentoidaan ryhmässä kannustavassa ilmapiirissä. Työskentelyssä voit hyödyntää erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä tai vaikka sekatekniikkaa ”leikkaa ja liimaa” -tyylisesti. Periaatteessa pelkät kynä ja paperikin riittävät, sen ihmeempiä varusteita et tarvitse!

 

Torstai

TORSTAI KLO 9-12, ETÄNÄ TEAMSILLA

HENKILÖKOHTAISTA KESKUSTELUAIKAA, jatkuva toiminto
Välillä voi tuntua, että omat ajatukset vain kiertävät kehää, eikä mieltä mahdollisesti kuormittavat asiat anna rauhaa. Omassa mielessä voi myös pyöriä jokin haaste, murhe tai vaikka suru, josta puhumien toiselle ihmiselle voi helpottaa. Tai näin poikkeusaikana voi vain kokea olonsa yksinäiseksi ja kaivata mahdollisuutta keskustella. Sinulla on mahdollisuus sopia henkilökohtaista keskusteluaikaa itsellesi!

Soita tai laita viestiä p. 044 020 3216 / iina.koskinen@edistia.fi tai ilmoita halukkuutesi ilmoittautumislinkin kautta, jolloin olen sinuun yhteydessä

 

TORSTAI KLO 10-12, 20.5. alkaen

FRISBEEGOLFIA – Laaksolahden rata, Lähdepurontie 1 (jatkuva ryhmä)

Radan kuvaus: ”Laaksolahden rata on 9-väyläinen aloittelijaystävällinen hyvän mielen rata, joka löytyy Laaksolahden urheilupuistosta.”

Kokoonnutaan Laaksolahden urheilukentän luona. Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään torstai aamuna, jolla varmistetaan osallistujien määrä. Ryhmä koko pidetään riittävän pienenä turvavälejä noudattaen.

 

TORSTAI KLO 10-11, ETÄNÄ TEAMSILLA

JOOGAA JA MEDITAATIOTA – joustavuutta keholle ja mielelle, 20.5.-17.6., 5krt
Joogalla on fyysisten hyötyjen lisäksi myös henkisiä hyötyjä. Joogaaminen vähentää stressiä ja auttaa rauhoittumaan sekä rentoutumaan. Kurssilla tehdään liikeharjoituksia, sekä hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Kurssi sopii kaiken kuntoisille. Varaudu tunnille mukavin, joustavin vaattein, joissa on helppo liikkua. Teams-kutsu tulee sähköpostiisi vähän ennen tapaamisen alkua.

 

TORSTAI ALK. KLO 12.30, TAPAAMINEN HELSINGISSÄ, ALK 20.5

HELSINKIÄ KÄVELLEN -jatkuva ryhmä

Tavataan esim. Elielinaukiolla ja lähdetään porukalla tekemään kävellen lenkkejä Helsingissä. Kävellään vaikka Töölönlahdella, Kaisaniemen puistossa, Kauppatorilla, Kruunuhaan kaupunginosassa, vaihtoehtoisia kävelykohteita löytyy kyllä paljon. Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään torstai aamuna, jolla varmistetaan osallistujien määrä. Rajattu ryhmäkoko toistaiseksi.

 

TORSTAI KLO 14-15 ETÄNÄ TEAMSILLA

AJANKOHTAISIA KESKUSTELUJAuutis- ja mediaryhmä, jatkuva ryhmä 
Tervetuloa keskustelemaan vaihtelevista, ajankohtaisista uutis- ja media-aiheista Teamsin välityksellä. Saat Teams linkin ilmoittamaasi sähköpostiisi ennen tapaamista. Tutustumme päivän polttavimpiin aiheisiin lukemalla erilaisia artikkeleita, kuuntelemalla kiinnostavia podcasteja tai katselemalla ohjelmia esimerkiksi Yle Areenasta. Saat ennen tapaamistasi tehtävän tutustua johonkin yhdessä sovittuun ohjelmaan, uutiseen tai podcastiin. Tapaamisella keskustelemme tehtävästä heränneistä ajatuksista turvallisessa ja kaikkien mielipiteitä kunnioittavassa ilmapiirissä. Tule mukaan kiehtovien keskustelujen maailmaan!

 

Perjantai

PERJANTAI KLO 10 ETÄNÄ TEAMSILLA

LEVYRAATI – jatkuva ryhmä
Tervetuloa Teamsin välityksellä toteutettavaan Levyraatiin, vaikka omalta kotisohvalta käsin! Levyraati kerroille sovitaan ryhmän kanssa yhdessä musiikkiteemoja, joihin liittyviä kappaleita kuunnellaan Youtubesta ja arvioidaan niitä leikkimielisesti sanoin ja numeroin. Halutessasi pääset soitattamaan muille osallistujille myös lempikappaleitasi.

 

PERJANTAI KLO 11.15 RYHMÄPUHELU

PERJANTAIPULINAT – jatkuva ryhmä
Vertaistuki ja yhteinen jakaminen on keskeisintä tässä ryhmässä. Pidetään yhteyttä toisiimme ja käydään elämänmakuisia keskusteluja. Ryhmä toteutetaan ryhmäpuheluna, joten ilmoittautumisesi jälkeen sinun tulee vain vastata puhelimeen perjantaisin klo 11.15

 

PERJANTAI VAIHTUVAT KOHTEET, 14.5. alkaen

ILOA LUONNOSTA JA KULTTUURISTA alk. klo 10 (jatkuva ryhmä)

Retkiä pienryhmässä, rajattu ryhmäkoko.

Tehdään eväsretkiä luontoon ja käydään mahdollisuuksien mukaan avoinna olevissa kulttuurikohteissa. Ryhmään ilmoittautuneet saavat ohjaajalta viestin viimeistään torstaina, jossa kerrotaan retkikohde ja varmistetaan osallistujien määrä.

 

 

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ole yhteydessä ja sovi aika!

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

044 0203216
iina.koskinen(at)edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen(at)edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979 (ei ke)
tiina.myllymaki(at)edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen(at)edistia.fi

Edistia kurssitoiminta