Edistian Toimintakeskus Oodi

Kaikki Oodin tiloissa (Kilonkallio 7, Espoo) kokoontuvat ryhmät ja kurssit keskeytetään toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Myös keskiviikkoaamujen kaikille avoimet tutustumiskäynnit on peruutettu toistaiseksi.

 

Vaikka elämmekin parhaillaan poikkeusoloissa, me oodilaiset olemme täällä edelleen sinua varten! Tule mukaan toimintaamme puhelimella tai etäyhteyden kautta. Tämänhetkiset ryhmät löydät alempaa tältä sivulta kohdasta ”Ilmoittaudu poikkeusajan kurssseille”. Samalla kun ilmoittaudut, voit myös ehdottaa omia ideoitasi kurssien aiheiksi tai toteuttamistavoiksi. Huom: vaikka ryhmä näyttäisi olevan täynnä, ilmoittaudu silti jonoon. Lisäämme jatkuvasti uusia ryhmiä ja olemme sinuun heti yhteydessä kun paikkoja avautuu.

Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta. 

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Maksuton toiminta räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Oodin toiminnasta! Ota yhteyttä: yhteystietomme löydät sivun alalaidasta.

Tarjoamme tarvittaessa myös saattoapua osallistujille toimintakeskukseen pääsemiseksi. Jos tarvitset apua kotoa lähtemiseen, voit olla yhteydessä myös Kutsu-hankkeen työntekijään Virpi Guttormiin, virpi.guttorm@emy.fi tai p. 050 310 7981. 

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin!

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

Yhteistyö

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

Tule tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville keskiviikkoisin klo 10-11. Löydät meidät osoitteesta Kilonkallio 7C, Espoo. (Tauolla nyt poikkeustilanteessa.)

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Poikkeusaika kevät 2020

Poikkeusajan toimintaohjelma. Näet ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

WhatsApp-ryhmä

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin!

Vaikka emme  nyt pääsee tapaamaan toisiamme, voimme kuitenkin on olla kontaktissa toistemme kanssa.  Tässä WA-ryhmässä  voimme viestitellä kuulumisia ja tsempata toisiamme sekä jakaa pieniä arjen piristyksiä ja hyviä vinkkejä.

Maanantai

MAANANTAI 12.00- WHATSAPPILLA

Valokuvausryhmä (ryhmä toistaiseksi), alk. 30.3.
Aloita viikko valokuvalla! Lähde maanantaisin klo 12 kävelylle; pysähdy hetkeksi ja katsele ympärillesi. Mitä näet? Minkä kuvan haluaisit jakaa muiden ryhmäläisten kanssa? Ehkä näet kauniin tai vielä vähän karun alkukevään luonnon, kevään ensimmäisen kukkasen tai kaupungin tyhjät kadut. Ota kuva ja laita jakoon WHATSAPP-rinkiin. Joillakin kerroilla sovitaan jokin yhteinen teema tai aihe, josta otamme kuvan. Klo 13-14 jaamme kuvat ja keskustelemme WA:ssa.

MAANANTAI 13.00-14.00 ZOOMILLA
  
Keskity hetkeksi – tietoisuustaito- ja rentoutusharjoituksia (ryhmä toistaiseksi) alk. 30.3.
Kurssilla harjoitellaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoja sekä erilaisia rentoutusharjoituksia. Niistä on tutkitusti apua esimerkiksi stressinhallinnassa, toistuvassa masennuksessa ja kipujen hoidossa. Harjoitukset kehittävät monipuolisesti mielen ja kehon hyvinvointitaitoja sekä läsnäolon ja keskittymisen taitoja. Jokaisen tapaamisen alussa on lyhyt alustus aiheesta ja loppuaika tehdään erilaisia harjoituksia.

Poikkeustilanteessa ryhmä järjestetään ZOOM-videopuhelusovelluksella. Sovellus ladataan tietokoneelle osoitteessa https://zoom.us/download tai älypuhelimelle esim. Play-kaupassa. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Jos voit harjoitella sovelluksen käyttöä ennen ryhmäntapaamista jonkun kanssa, niin se nopeuttaa ryhmän alkamista. Joskus ääniyhteyden löytyminen saattaa kestää asetuksista riippuen. 

 

 

Tiistai

OHJEET ZOOMIN KÄYTTÖÖN: 

Poikkeustilanteessa alla olevat ryhmät järjestetään ZOOM-videopuhelusovelluksella. Voit ladata sen tietokoneellesi osoitteessa https://zoom.us/download tai älypuhelimellesi esim Play-kaupassa. Ennen tapaamisen alkua saat ryhmänvetäjältä linkin sähköpostiisi, joka aukaisee kuva- ja ääniyhteyden. Jos voit harjoitella sovelluksen käyttöä ennen ryhmäntapaamista jonkun kanssa, niin se nopeuttaa ryhmän alkamista. Joskus ääniyhteyden löytyminen saattaa kestää asetuksista riippuen. 

TIISTAI KLO 11-12.30 ZOOMILLA

Ystävänä yksinäisyys- työkaluja yksinäisyyden selättämiseksi (ryhmä toistaiseksi) alk. 14.4.

Yksinäisyyden tunnistaminen, jakaminen ja sen äärelle pysähtyminen on ensimmäisiä ja suurimpia askeleita yksinäisyyden kokemuksen lieventämisessä. Tämän jälkeen on helpompi löytää lisää omaan elämään iloa ja tyytyväisyyttä tuovia asioita -teetpä niitä yksin tai yhdessä. Ryhmän tavoitteena on auttaa sinua löytämään itsellesi toimivia työkaluja, joiden avulla yksinäisyyden kokemus ei olisi enää niin hallitseva. Ja voit löytää vaihtoehtoisia tapoja suhtatautua yksinäisyyden kokemukseesi.

 

TIISTAI KLO 13-14 ZOOMILLA

Ahdistuksen kesytysvinkkejä (ryhmä toistaiseksi) alk. ti 31.3.

Ahdistus on monen ihmisen villi ja kesytön seuralainen. Usein tuntuu siltä, että se saa kulkea valtoimenaan, eikä mikään saa sitä aisoihin. Ahdistus on elävän ihmisen tunne siinä, missä muutkin tunteet ja osa ihmisen elämää. Ahdistuksen kesyttäminen alkaakin ahdistuksen hyväksymisestä ja sietämisestä. Kurssilla opettelemme erilaisia keinoja ja teemme monia harjoituksia ahdistuksen kesyttämiseksi. Tervetuloa mukaan!

 

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 11-12 WHATSAPPILLA ja SÄHKÖPOSTILLA

Luovan kirjoittamisen ryhmä (toistaiseksi), alk. 8.4.
Kirjoittaminen on hyvä tapa käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Tässä ryhmässä saat päästää luovuuteesi virtaamaan kirjoittamalla. Keskiviikkoisin jaamme yhteisen kirjoitusaiheen. Kirjoitusta on aikaa tehdä sunnuntai-iltaan asti, johon mennessä lähetät sen sähköpostilla muille osallistujille luettavaksi. Keskiviikkona keskustelemme kirjoituksista yhdessä WhatsAppin välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

KESKIVIIKKO KLO 13-14 WHATSAPPILLA

Kotijumppaa ja venyttelyä (ryhmä toistaiseksi), alk. 25.3.
Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

Torstai

TORSTAI 10.00- WHATSAPPILLA

Valokuvausryhmä (ryhmä toistaiseksi), alk. 2.4.
Lähde klo 10 kävelylle; pysähdy hetkeksi ja katsele ympärillesi. Mitä näet? Minkä kuvan haluaisit jakaa muiden ryhmäläisten kanssa? Ehkä näet kauniin tai vielä vähän karun alkukevään luonnon, kevään ensimmäisen kukkasen tai kaupungin tyhjät kadut. Ota kuva ja laita jakoon WHATSAPP-rinkiin. Joillakin kerroilla sovitaan jokin yhteinen teema tai aihe, josta otamme kuvan. Klo 11-12 jaamme kuvat ja keskustelemme WA:ssa.

TORSTAI 12-14.00 WHATSAPPILLA

Leffaryhmä – Elokuvia ja dokumentteja (ryhmä toistaiseksi), alk. to 26.3.

Tule mukaan leffaryhmään kotisohvalta!
Osallistumalla ryhmään tulet mukaan ryhmäläisten WhatsApp-rinkiin, jossa vaihdamme ajatuksia ohjelmasta katselun jälkeen. Voit myös itse ehdottaa ohjelmaa, jonka katsomme. Tässä mukavaa ajanvietettä, kun emme voi nyt kokoontua yhdessä. Joten ota rento asento ja pientä purtavaa käden ulottuville! Ohjelman katselu aloitetaan klo 12 ja keskustelu ohjelman päätyttyä.

To 9.4. Katsotaan elokuva:

  • Hachiko- Tarina uskollisuudesta 1h 29min. Yle Areena
Perjantai

PERJANTAI KLO 10-11 WHATSAPPILLA

Kotijumppaa ja venyttelyä (ryhmä toistaiseksi), alk. 27.3.

Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

PERJANTAI 12-13.30 PUHELIMITSE

Perjantaipulinat (ryhmä toistaiseksi), alk. 27.3.

Vertaistuki ja yhteinen  jakaminen on keskeisintä tässä ryhmässä. Pidetään yhteyttä toisiimme ja käydään elämänmakuisia keskusteluja. Ryhmä toteutetaan ryhmäpuheluna, joten ilmoittautumisesi jälkeen sinun tulee vain vastata puhelimeen perjantaisin klo 12.
Ollaan kuulolla 😊

Kurssisisällöt kesä 2020

Toimintaohjelma 4.5.-28.8.2020. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantai

MAANANTAI KLO 10.00-12.00

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä harjoitellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana.

MAANANTAI KLO 10.00-11.00

Mielen portaat – Mielen ja kehon harjoituksia, 5.5.-8.6.2020, 6.krt (Kauniaisten kuntoportaat: Petaksentie 10, Kauniainen)
Kurssilla yhdistetään kevyttä porrastreeniä kuntoportailla sekä erilaisia mielen harjoituksia. Tarvitset vain liikuntavaatteet ja avoimen mielen. Tule mukaan parantamaan kuntoasi, niin kehon kuin mielenkin!

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosali – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 13-14.30

Ystäväkahvila – Avoin juttutuokio (jatkuva ryhmä)
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

 

Tiistai

TIISTAI 10.00-12.00 (-13.30 asti itsenäisesti)

Tunnekuvia – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

TIISTAI 10.00-11.30

Leppoisaa liikuntaa – lajikokeiluryhmä, 5.5.-23.6. ja 4.8.-25.8.
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kohottaa kuntoa ja saada liikunnasta hyvää mieltä. Ryhmän ohjaajalta saa myös vinkkejä oman liikkumisen tueksi. Ryhmässä käydään esimerkiksi yhteisillä kävelylenkeillä, uimahallissa, kuntosalilla, tutustutaan kehon huoltoon ja musiikkiliikuntaan.

 TIISTAI 10.00-11.30

Ihanat eläimet – Keskusteluja ja eläinvierailuja, 5.5.-23.6. ja 4.8.-25.8.
Kurssilla keskustellaan erilaisista eläimistä ja saadaan ihania eläimiä myös vieraiksi. Tutuksi tulevat ainakin erilaiset koirat ja kissat. Vieraina nähdään myös muita pieniä lemmikkieläimiä.
Onko sinulla kotieläin, joka voisi tulla mukaasi erikseen sovittuna kertana? Onko lemmikilläsi tarina, josta voisit kertoa? Kaikki eläinten ystävät lämpimästi tervetuloa!

Keskusteluja tunteista 2, 4.8.-25.8., 4.krt
Onko sinulla lupa tuntea? Ryöppyävätkö voimakkaat tunteet yli äyräiden? Tule mukaan keskustelemaan haastavista tunteista. Ensimmäisellä kerralla juttelemme pelosta, toisella surusta, kolmannella kateudesta ja neljännellä jännittämisestä. Löydät kurssilta vertaistukea ja inspiroivia keskusteluja.

TIISTAI 13.00-14.30

Tutustuminen tunnelukkoihin, 5.5.-9.6., 6krt
Tunnelukko eli skeema on lapsena omaksuttu tapa ajatella ja reagoida eri tilanteissa. Tunnelukon aktivoituessa lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymiskeinojen avulla. Aikuisena tunnelukot aikaansaavat haasteita yksityiselämässä, työpaikalla, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa. Kurssilla tutustutaan 18 tunnelukkoon ja siihen, miten niitä on mahdollista avata ja käsitellä omassa elämässä. Kurssilla tehdään erilaisia harjoituksia teoriatiedon ja ryhmäkeskustelujen lisäksi. 

Tule mukaan tutustumaan tunnelukkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Suurimman hyödyn kurssista saat tekemällä ja tulostamalla etukäteen tunnelukkotestin osoitteessa https://www.skeematerapia.fi/testit.htm Testi on mahdollista tehdä myös Oodin tietokoneilla.

Keskusteluja tunteista 1, 16.-30.6., 3.krt
Onko sinulla lupa tuntea? Ryöppyävätkö voimakkaat tunteet yli äyräiden? Tule mukaan keskustelemaan haastavista tunteista. Ensimmäisellä kerralla juttelemme häpeästä, toisella syyllisyydestä ja kolmannella vihasta. Löydät minikurssilta vertaistukea ja inspiroivia keskusteluja.

Luontomieli – Tietoisuustaitoja luonnossa, 4.-25.8., 4krt
Oletko pysähtynyt nuuhkimaan kesäistä luontoa? Oletko jäänyt kuuntelemaan lintujen laulua ja tuulen suhinaa? Oletko pysähtynyt nauttimaan tästä hetkestä? Kurssilla tutustutaan hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoihin ulkosalla ja liikutaan lähiluonnossa. Rankka sateen sattuessa ollaan sisätiloissa. Kannattaa varustautua sateen pitävillä vaatteilla.

TIISTAI 13.00-15.00

SUVISULOINEN – Lähiluontokurssi, 5.5.-23.6., 8.krt
Tiesitkö, että luonto on lähellä näin kaupungissakin? Tule mukaan ihmettelemään keväistä ja kesäistä luontoa: Lintuja, aurinkoa, merta ja kasveja! Liikumme julkisilla kulkuvälineillä Espoon alueella

TIISTAI 14.00-15.00

Joogaa ja meditaatiota – joustavuutta keholle ja mielelle, ti klo 14-15 7.7.-28.7., 4.krt
Joogalla on fyysisten hyötyjen lisäksi myös henkisiä hyötyjä. Joogaaminen vähentää stressiä ja auttaa rauhoittumaan sekä rentoutumaan. Kurssilla tehdään liikeharjoituksia, sekä sisällä että sään salliessa ulkona. Liikkumisen lomassa tehdään myös hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Kurssi sopii kaiken kuntoisille. Varaudu tunnille mukavin, joustavin vaattein, joissa on helppo liikkua.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO 10-11.00

Kaikille avoin tutustumisaika, joka keskiviikko
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan. Kerromme tarkemmin toiminnastamme leppoisassa ilmapiirissä.

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Kuntosaliryhmä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Kuntosali on osoitteessa Kilonkallio 7, 0.krs.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14/15.00

Rento ja rauha – kehon ja mielen tasapaino, kurssi 1: 6.5.-27.5., 4.krt ja kurssi 2: 1.7.-22.7., 4.krt
Kurssin tavoitteena on mielen ja kehon tasapaino sekä vapautuminen fyysisistä ja psyykkisistä jännitteistä. Rentoutumisella voidaan yleisesti tavoitella esim. unen laadun ja keskittymiskyvyn parantamista, stressin hallintaa sekä ahdistuneisuuden tai muun psyykkisen oireen hallintaa. Rentoutumiseen liittyy aina kokemus mielihyvästä.

Tällä kurssilla pyritään löytämään itselleen sopivia rentoutumisen menetelmiä arjen tilanteisiin, tutustutaan hengitys-, lihas-, venyttely-, tietoisuustaito- ja mielikuvarentoutukseen. Osallistuminen kaikkiin kurssikertoihin mahdollistaa parhaiten tutustumisen eri rentoutumisen muotoihin. Parhaan hyödyn itsellesi kurssista saat tekemällä harjoitteita myös kotona kurssikertojen välillä.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-15.00

Palapalalta – Elämää ja kudontaa (jatkuva ryhmä)
Kudotaan yhdessä persoonallisia paloja ja liitetään ne lopulta yhteen Oodin omaksi persoonalliseksi, yhteisölliseksi seinävaatteeksi. Kutomisen rinnalla aivan yhtä olennaista on yhdessäolo ja elämän makuinen keskustelu. Sinun ei todellakaan tarvitse olla taitava kutoja, voit tulla mukaan opettelemaan!

KESKIVIIKKO KLO 13.00-15.00

Mielenterveyden käsi – kurssi mielenterveyttä suojaavista tekijöistä, 5.8.-9.9., 6krt
Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat lisätä arkeensa mielenterveyttä lisääviä tekijöitä.
Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan hyvää mieltä ja oloa tuovia tekijöitä omassa arjessa.  Kurssilla käydään läpi mielenterveyden käden sisältämät osa-alueet: Uni ja lepo, ravinto ja ruokailu, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta, harrastukset ja luovuus.

 

Torstai

TORSTAI KLO 10-12

Raakaruokakurssi – hyvää kasviksista to klo 10-12 9.7.-30.7., 4krt
Voiko lasagnea valmistaa ilman uunia tai suklaamoussea tehdä avokadosta? Kuumentamaton raakaruoka sisältää runsaasti ravintoaineita. Muita raakaruoan hyviä puolia ovat kasvisten runsaus, kuidun saanti, kovan rasvan vähäisyys sekä sokerin ja valkoisen viljan välttäminen. Kurssilla hyödynnetään kauden mukaisia kasviksia, marjoja ja hedelmiä helppojen ja edullisten reseptien avulla. Tervetuloa kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä ja tekemään yhdessä hyvää kasviksista!


TORSTAI KLO 12.30-14.00

Huomataan hyvää – Itsessämme ja ympärillämme, 2.7.-23.7., 4krt
Jokainen meitä on ainutlaatuinen yhdistelmä kykyjä ja ominaisuuksia. Näiden tunnistaminen itsessään on kykyä tulla tietoiseksi omista myönteisistä puolistaan eli vahvuuksistaan. Kun tunnistaa ja hyväksyy vahvuutensa saa käyttöönsä voimavaroja, joiden avulla on mahdollista kasvaa, kehittyä ja elää merkityksellistä elämää. Hyvien hetkien ja ominaisuuksien jakaminen toisten kanssa vahvistaa entisestään myönteisiä tunteita ja antaa lisää eväitä myönteiseen toimintaan. Huomataan tällä kurssilla hyvää itsessämme, toisissamme ja ympärillämme.

 TORSTAI 13.00 – 14.00

Jalkapallo – Kenttä Keran aseman vieressä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen jalkapalloryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Keran aseman viereisellä liikuntakentällä.

TORSTAI 13-15.00

Leffaryhmä – Elokuvia ja dokumentteja (jatkuva ryhmä)
Leppoisaa yhdessä oloa ja ajanvietettä. Katsotaan toiveleffoja, dokumentteja ja muita kiinnostavia ohjelmia. Tervetuloa!

TORSTAI KLO 16-18

Valoa ja Iloa iltaan – toiminnallinen iltaryhmä (jatkuva ryhmä)
Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä mukavaa ohjelmaa ja tekemistä iltoihin. Ryhmässä voimme mm. askarrella, kuunnella musiikkia, tehdä iltapalaa sekä käydä kiinnostavissa kohteissa tai tapahtumissa. Illanviettoa hyvässä seurassa ja tunnelmassa!

Perjantai

PERJANTAI 12-13.30

Tämä on elämää – Keskusteluryhmä (jatkuva ryhmä)
Elämään kuuluu iloa ja surua. Tässä ryhmässä voit vertaistuen voimalla jakaa ajatuksiasi elämän ylä- ja alamäessä. Aloitetaan ryhmä pienellä alustuksella ja lopetetaan hetken rentoutukseen. Vertaistuki ja yhteinen jakaminen ovat ryhmän kulmakiviä.

PERJANTAI 12-13.30

Tämä on elämää – Keskusteluryhmä (jatkuva ryhmä)
Elämään kuuluu iloa ja surua. Tässä ryhmässä voit vertaistuen voimalla jakaa ajatuksiasi elämän ylä- ja alamäessä. Aloitetaan ryhmä pienellä alustuksella ja lopetetaan hetken rentoutukseen. Vertaistuki ja yhteinen jakaminen ovat ryhmän kulmakiviä.

PERJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

 

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi
(opintovapaalla huhti/toukokuun)

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta