Edistian Toimintakeskus Oodi

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Maksuton toiminta räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Oodin toiminnasta! Ota yhteyttä: yhteystietomme löydät sivun alalaidasta.

Tarjoamme tarvittaessa myös saattoapua osallistujille toimintakeskukseen pääsemiseksi. Jos tarvitset apua kotoa lähtemiseen, voit olla yhteydessä myös Kutsu-hankkeen työntekijään Virpi Guttormiin, virpi.guttorm@emy.fi tai p. 050 310 7981.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja voimauttavaa valokuvausta. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa mm. musiikki- ja bändiryhmän, kädentaitoryhmän ja kuvallisen ilmaisun ryhmän. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin!

Palautteita asiakkailtamme

  • Pitkäaikainen huono kauteni katkesi, kun aloitin käymään Oodissa.
  • Oodi on ainut paikka, jossa saan olla oma itseni. Täällä voin rohkeasti kokeilla eri asioita ilman, että tarvitsee pelätä epäonnistumista.
  • Oodissa työntekijät ovat tasavertaisia asiakkaiden kanssa.
  • Kiitos, ihana ilmapiiri, ihanat ohjaajat, kannustavia.
  • Mä olen ollut paremmassa kunnossa, kiitos Kunto kohdalleen -ryhmän.
  • Kiitos, että saitte minut uskaltamaan!
  • Ryhmissä käyminen on auttanut minua paljon. Olen saanut täältä paljon positiivisia kokemuksia ja
    liikuntaryhmät ovat auttaneet minua tekemään elämätavoistani terveellisempiä.

Yhteistyö

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

Tule tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville keskiviikkoisin klo 10-11. Löydät meidät osoitteesta Kilonkallio 7C, Espoo.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kurssisisällöt syksy 2019

Toimintaohjelma 2.9. – 31.12.2019. Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä.

Maanantait

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-14.00 asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana.

MAANANTAI 12.30-14.00

Muistot näkyviksi – Muistorasia työskentelyä alk. 18.11., 4krt 
Muistellessamme jäsennämme elämäämme ja kokoamme yhteen elämän palapelin paloja. Muisteleminen kuuluu kaikille, sillä kaikilla on muistoja, joita voi työstää jaettavaksi. Jokainen muisto on kertomisen arvoinen! Muistelun tuloksena kootaan mieleenpainuvimmat muistot konkreettisiksi muistorasioiksi, visuaaliseksi elämänkerraksi, muistuttamaan omista elämän tähtihetkistä. Muistorasia voi sisältää esim. valokuvia, esineitä tai muita itselle tärkeitä asioita.

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 14-15.00

Hengähdyshetki – Rentoutuskurssi, alk. 16.9., 8.krt
Aikaa itsellesi hyväksyvästi läsnä ollen. Teemme erilaisia mindfulness-pohjaisia harjoituksia mielikuvia, kehollisuutta, luovia menetelmiä ja hengitystä hyödyntäen. Aikaisempaa kokemusta harjoittelusta et tarvitse. Kiinnostus teemaan ja mukavat vaatteet, joissa on helppo olla riittävät tälle kurssille.

MAANANTAI KLO 14-15.30

Ystäväkahvila – Avoin juttutuokio (jatkuva ryhmä)
Ystäväkahvila on kaikille avoin kahvihetki, joka pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Kahvi- ja teetarjoilu. Ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

 

 

Tiistait

TIISTAI 10.00-11.30

Hyvinvointibuffet – Alustuksia ja keskustelua 10.9., 24.9., 1.10., 8.10., 22.10., 29.10., 5.11., 19.11.
Luentosarja tarjoaa herkullisen alustuksen jostakin hyvinvointiin liittyvästä teemasta esimerkiksi luontoliikunnasta, onnellisuustaidoista, ravitsemuksesta ja melonnasta. Alustuksen jälkeen sana on vapaa ja keskustelemme yhdessä aiheesta. Hyvinvointibuffettiin ei tarvitse ilmoittautua!

Tiistai 8.10. Hyvinvointia liikunnasta. Elina Räsänen, liikuntasuunnittelija, Espoon kaupunki.

Tiistai 22.10. Hyötyä hävikkiruuasta: ruoka-apu sekä edulliset ja ilmaiset ruokapaikat. Jyrki Myllärniemi, kehittämispäällikkö, Edistia.

Tiistai 29.10. Onnellisuuden jäljillä – vinkkejä hyvän mielen taitoihin. Virpi Guttorm, toiminnanohjaaja, Espoon Mielenterveysyhdistys.

Tiistai 5.11. Hyvinvointia puutarhanhoidosta. Minna Kettunen, järjestötyöntekijä, Espoon Mielenterveysyhdistys.

Tiistai 19.11. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Elli Keisteri-Sipilä, Hankesuunnittelija, Suomen Latu.

TIISTAI 12.30-14.00

Ajatuksen virtaa – Kirjoitusryhmä (jatkuva ryhmä)
Kirjoittamalla voimme luoda kokonaisia maailmoja seikkailuineen ja ihmiskohtaloineen, opastaa ja viihdyttää, ilmaista ajatuksia ja ideoita, kuvata suuria ja pienempiäkin tunteita. Tässä ryhmässä riittää avoin mieli ja halu kirjoittaa. Herättelemme luovuutta ja päästämme ajatusten virran valloilleen erilaisin luovan ja intuitiivisen kirjoittamisen menetelmin. Vain mielikuvitus on rajana!

TIISTAI 14-15.30

Ymmärrä herkkyyttäsi – Kurssi erityisherkkyydestä, 6. krt, alk. 29.10.
Kurssilla tutustutaan omaan herkkyyteen ja sen ilmenemismuotoihin. Kurssilla opitaan myös herkän ihmisen vahvuuksista ja annetaan vinkkejä herkkyyden kanssa elämiseen. Vertaistuki ja -jakaminen ovat tärkeässä osassa tätä kurssia.

TIISTAI  13-14.30

Leppoisaa liikuntaa – kaikille avoin lajikokeiluryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua lähialueen liikuntapaikkoihin ja erilaisiin liikuntamuotoihin. Samalla kunto kohoaa ja mieliala nousee. Tule mukaan, milloin haluat! Osaan kerroista ilmoittaudutaan etukäteen. Ohjaaja Mari Virtanen, p. 044 7510674

8.10. Leppävaaran uimahalli.  Kokoontuminen paikanpäällä klo 13.

15.10. Kävely Säterinpuiston kuntolaitteille (Säterinpuistotie 5). Paikanpäällä kuntoilua ja koripalloa. Lähtö Oodista klo 13.30 tai tapaaminen paikanpäällä klo 14.

22.10. Pickleball, Targa Arena (entinen Freedom Fund arena), Ristihaantie 2. Kaksi kenttää varattu klo 14-15. Tavataan paikanpäällä klo 13.45. 

29.10. Iltapäivädisco, Sellosalin lämpiö. Lähtö Oodista klo 13 tai tavataan paikanpäällä klo 13.30. Tule tanssimaan tai kuuntelemaan ja katselemaan discoilua! 

 

 

 

Keskiviikot

KESKIVIIKKO 10-11.00

Kaikille avoin tutustumisaika, joka keskiviikko
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan. Kerromme tarkemmin toiminnastamme leppoisassa ilmapiirissä.

KESKIVIIKKO 10-11.30

Huomaa hyvä – Tutki vahvuuksiasi, 6.krt, 2.10-6.11.
Jokaisessa meissä on erinomaisuutta, joka on löydettävissä ja hehkutettavissa loistoonsa. Tällä kurssilla lähestymme vahvuuksiamme käytännönläheisesti positiivisen psykologian tieteen näkökulmasta. Tule mukaan tälle positiiviselle matkalle!

KESKIVIIKKO 11-11.30

Hyvän mielen ravinto – Keskustelua terveellisistä ruokatottumuksista ruuanlaiton ohessa. 3 krt, 6.11., 13.11., 20.11.
Tiesitkö, että värikkäillä vihanneksilla ja hedelmillä on positiivinen vaikutus mielialaan? Myös yhdessä ruuanlaittaminen ja syöminen tuottavat hyvää mieltä. Laitamme yhdessä terveellistä ja värikästä ruokaa marraskuun päivien iloksi. Samalla keskustelemme ruokailuun ja ravintoon liittyvistä asioista. 

KESKIVIIKKO KLO 12-13

Naisten kuntosaliryhmä – jatkuva ryhmä
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Kuntosali on osoitteessa Kilonkallio 7, 0.krs.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.30

Valonpisaroita – apua masennukseen, 8krt, 4.9.- 30.10
Kurssilla harjoitellaan tunnistamaan omaan mielialaan vaikuttavia tekijöitä sekä käyttämään toimivia vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisukeinoja. Kurssin tavoitteena on lisätä mielialaa kohottavien asioiden määrää omassa elämässä sekä laajentaa sosiaalista verkostoa.

KESKIVIIKKO KLO 13.30-14.30

Seesteät liikkeet – Lempeän liikkumisen kurssi., 6. krt, alk. 13.11.
Tässä ryhmässä hiki ei ole tavoite. Hemmoittelemme itseämme ja aistejamme lempeästi venytellen ja rauhallisesti kehoamme kuunnellen. Mukaan tarvitset vain miellyttävät joustavat vaatteet.

Torstait

TORSTAI KLO 10-12

Tunnekuvia – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tässä vahvemmin ohjatussa ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema, johon kaikki osallistuvat. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä. Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI 13-15.00

Leffaryhmä – Elokuvia ja dokumentteja, avoin kaikille (jatkuva ryhmä)
Leppoisaa yhdessä oloa ja ajanvietettä. Katsotaan toiveleffoja, dokumentteja ja muita kiinnostavia ohjelmia. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

TORSTAI 13.00-15.00

Toivonkuvia – Kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tässä itsenäisemmässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Osallistujat työskentelevät pääsääntöisesti omien projektien parissa. Lopussa on yhteinen jakaminen. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä. Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI KLO 16-18

Valoa & Iloa Iltaan – toiminnallinen iltaryhmä, 6 krt, alk. 24.10.
Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä mukavaa ohjelmaa ja tekemistä pimeneviin iltoihin. Ryhmässä voimme mm. askarrella, kuunnella musiikkia, tehdä iltapalaa sekä käydä kiinnostavissa kohteissa tai tapahtumissa. Illanviettoa hyvässä seurassa ja tunnelmassa!

TORSTAI KLO 17.00-18.00

Sähly – Matinkylässä (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen sählyryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Mattlidenin koulun (Mattlidens skola) liikuntasalissa. Tarvitset vain sisäpelikengät, mailat löytyvät koululta. Osoite Matinsyrjä 1, 02230 Espoo.

Perjantait

PERJANTAI KLO alk. 10.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERJANTAI 12-13.30

Tämä on elämää – Keskusteluryhmä (jatkuva ryhmä)
Elämään kuuluu iloa ja surua. Tässä ryhmässä voit vertaistuen voimalla jakaa ajatuksiasi elämän ylä- ja alamäessä. Aloitetaan ryhmä pienellä alustuksella ja lopetetaan hetken rentoutukseen. Vertaistuki ja yhteinen jakaminen ovat ryhmän kulmakiviä.

PERJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533
riikka.laamanen@edistia.fi
ma-ke

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta