Edistian Toimintakeskus Oodi

Kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota turvallisuuteen mm. viettämällä aikaa ulkosalla, rajaamalla ryhmäkokoja ja tehostamalla siivousta. Osa ryhmistä kokoontuu myös edelleen etäyhteyksien avulla.

Toimintaohjelman sekä ilmoittautumislinkit löydät alempaa tältä sivulta. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta. 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ota yhteyttä ja sovi aika! 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Kurssisisällöt

Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä. 

Oodin WhatsApp-rinki

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin! Tässä WhatsApp-ringissä voit vaihtaa kuulumisia muiden asiakkaittemme ja työntekijöidemme kanssa. Piristä toisia vaikka kivalla kuvalla tai linkillä. Voit myös antaa vinkkiä hyvästä TV-ohjelmasta tai tapahtumasta. 

Maanantai

MAANANTAI klo 10-12, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

TUUNATAAN – kädentaitoryhmä 3.8.alkaen, jatkuva ryhmä
Ryhmässä harjoitellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet, saumuri ja muuta tarvittavaa materiaalia. Voit myös ottaa oman käsityön tai projektin mukaan. 

MAANANTAI KLO 12-14, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

VALOKUVAUSRYHMÄ (jatkuva ryhmä)
Aloita viikko valokuvalla lähtemällä ulos tarkkailemaan luontoa ja lähiympäristöä. Jokaiselle itsenäiselle  kuvauskerralle on yhdessä sovittu teema mitä kuvataan. Kuvaustunnin jälkeen klo 13 kuvat laitetaan jakoon WHATSAPP-rinkiin, jossa keskustellaan kuvista ja kuvausretken tunnelmista.

MAANANTAI KLO 12.30-13.45, ETÄNÄ TEAMSILLA

TUTUSTUMINEN TUNNELUKKOIHIN – KURSSI 5.10.- 9.11., 6krt
Tunnelukko eli skeema on lapsena omaksuttu tapa ajatella ja reagoida eri tilanteissa. Tunnelukon aktivoituessa lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymiskeinojen avulla. Aikuisena tunnelukot aikaansaavat haasteita yksityiselämässä, työpaikalla, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa. Kurssilla tutustutaan 18 tunnelukkoon ja siihen, miten niitä on mahdollista avata ja käsitellä omassa elämässä. Kurssilla tehdään harjoituksia teoriatiedon ja ryhmäkeskustelujen lisäksi. 

Tule mukaan tutustumaan tunnelukkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Suurimman hyödyn kurssista saat tekemällä ja tulostamalla etukäteen tunnelukkotestin osoitteessa https://www.skeematerapia.fi/testit.htm

MAANANTAI KLO 13.00-14.30, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

YHTEINEN JUTTUTUOKIO (jatkuva ryhmä)
Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa. Keskusteluryhmä pidetään ulkona sään salliessa.

Tiistai

TIISTAI KLO 10-12, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

TUNNEKUVIA – Kuvallisen ilmaisun ryhmä 4.8. alkaen (jatkuva ryhmä)
Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

TIISTAI KLO  10-11.30, LÄHIKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA

LEPPOISAA LIIKUNTAA – monipuolista liikuntaa ja pelejä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Tavoitteena on tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kohottaa kuntoa ja saada liikunnasta hyvää mieltä. Sään salliessa suositaan ulkoliikuntaa, esim. pallopelejä, frisbee golfia, sauvakävelyjä, kuntoportaita ja puistojumppaa.

TIISTAI KLO 10-11.15 ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKUSTELUJA IHMISSUHTEISTA 1.9.–20.10., 8.krt
Kiinnostaako sinua keskustella ihmissuhteista? Onko elämässäsi ihmissuhteiden alueella haasteita, joita haluaisit yhdessä pohdiskella? Tule mukaan juttelemaan ja ihmettelemään. Käymme eri kertoina läpi eri ihmissuhteita. Ensimmäisellä kerralla tutustumme toisiimme ja  keskustelemme ensimmäisestä ihmissuhteestamme eli äiti-suhteesta, toisella kerralla isä-suhteesta, kolmannella kerralla sisarussuhteista, neljännellä suhteista isovanhempiin, viidennellä suhteesta tätiin setiin ja serkkuihin, kuudennella elämänkumppaniin, seitsemännellä omiin lapsiin, kahdeksannella ystäviin ja kavereihin. Myös näiden ihmissuhteiden puuttuminen on keskustelun aihe.  Löydät kurssilta vertaistukea ja inspiroivia keskusteluja.

TIISTAI KLO 14-15.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

HYVINVOINTIA HYVÄKSYMÄLLÄ JA OMISTAUTUMALLA – Keinoja kohti mielekästä, oman näköistä elämää, 8.9.-13.10., 6krt
Hyväksynnällä ja omistautumisella tarkoitetaan tässä hetkessä elämistä omistautuen jokaiselle kokemukselle, jota elämällä on tarjottavanaan. Kurssilla tutustutaan hyväksymis- ja omistautumisterapian kuuteen keskeiseen periaatteeseen (eriyttäminen, tilan tekeminen, yhteys, tarkkailijaminä, arvot, omistautuminen tekoihin). Yhdessä nämä periaatteet auttavat sinua käsittelemään toimivalla tavalla tuskallisiakin ajatuksia ja tunteita, sekä luomaan rikasta, merkityksellistä sisältöä elämääsi. Teorian ja keskustelun lisäksi kurssilla tehdään paljon käytännönharjoituksia. Kurssi sopii erityisesti sinulle, joka etsit suuntaa kohti mielekästä, oman näköistä elämää.

TIISTAI KLO 14-15 KAUNIAISTEN KUNTOPORTAAT

MIELEN PORTAAT – Mielen ja kehon hyvinvointikurssi, 8.9.-13.10., 6krt
Tiesitkö, että liikunnalla voi olla tutkimusten mukaan yhtä myönteisiä vaikutuksia mielialaan kuin masennuslääkkeillä? Tällä kurssilla yhdistetään mielen ja kehon harjoituksia Kauniaisten kuntoportaissa. Kuntoportaiden kulkeminen aloitetaan hyvin hitaasti tietoisuustaitoharjoitusten avulla. Pikkuhiljaa kertojen edetessä portaita kävellään useampia kertoja ja niihin liitetään kiitollisuusharjoituksia, kehon havainnointia, unelmointia ja muita myönteisen ajattelun harjoituksia. Kurssi sisältää myös venyttelyjä. Tervetuloa vahvistumaan niin mielen kuin kehon osalta! Osoite: Kauniaisten kuntoportaat, Petaksentie 10, 02700 Kauniainen.

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 10-11.30 ETÄNÄ TEAMSILLA

MIELEN TAIDOT – hyvinvointikurssi, 9.9.-14.10, 6krt,
Tiesitkö, että mielen luontainen tila on tasapaino? Kurssilla käsitellään erilaisia mielen taitoja, jotka auttavat tasapainon löytämisessä. Kurssikerroilla käsitellään tunnesäätelyä, ajatusten vapauttamista, läsnäoloa, myötätuntoa, hyväksymistä ja omistautumista. Kurssi pohjautuu psykologi ja psykoterapeutti Juhani Laakson kirjaan Mielen taito.

KESKIVIIKKO KLO 10-11.30 ETÄNÄ TEAMSILLA

VAIMENNA SISÄINEN KRIITIKKOSI – kurssi, 28.10.-2.12. 6.krt 
Oletko huomannut, että sinussa elää sisäinen kriitikko? Kriitikko on aina moittimassa sinua, mitä olet sanonut tai tehnyt huonosti tai jättänyt tekemättä. Se löytää aina kaikesta parantamisen varaa, eikä mikään riitä. Jos sisäinen kriitikkosi on hyvin voimakas, voit tuntea jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta ja ahdistua siitä.  Sisäinen kriitikko on sisäinen äänemme, joka on omien vanhempiemme tai kasvattajiemme ääni, jonka olemme sisäistäneet. Tällä kurssilla opettelemme tunnistamaan sisäisen kriitikkomme ääntä ja kuinka ääntä saa vaimennettua. Tule mukaan kiehtovien ryhmäkeskustelujen, teoriatiedon ja harjoitusten pariin!    

KESKIVIIKKO KLO 11.30 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KOTIJUMPPAA JA VENYTTELYÄ, jatkuva ryhmä
Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Jumppaa ennen ja sen jälkeen vaihdetaan kuulumisia WhatsAppilla kirjoittaen, lähettämällä kuvan tai videonpätkän muita ryhmäläisiä tsempaten ja kannustaen. Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

KESKIVIIKKO KLO 13-14.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA TAI TARVITTAESSA ETÄNÄ TEAMSILLA

YSTÄVÄNÄ YKSINÄISYYS- työkaluja yksinäisyyden selättämiseksi 23.9. -21.10. 4krt (ei 14.10.)
Kurssin tavoitteena on auttaa löytämään itselle toimivia työkaluja, joiden avulla yksinäisyyden kokemus ei olisi enää niin hallitseva. Kurssilla paneudutaan erityisesti yksinäisyyteen liittyviin haitallisiin ajatuksiin itsestä ja muista sekä siihen, miten omaan ajatteluun voi vaikuttaa arkisissa vuorovaikutustilanteissa. Kurssi etenee -Yksinäisyys, tehtäväkirja avuksesi- kirjan mukaan.

KESKIVIIKKO KLO 13-14 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

RENTOUTTA JA RAUHAA – kehon ja mielen tasapaino, 4.11 -9.12. 6krt
Kurssin tavoitteena on mielen ja kehon tasapaino sekä vapautuminen fyysisitä ja psyykkisistä jännitteistä. Rentoutumisella voidaan yleisesti tavoitella esim. unen laadun ja keskittymiskyvyn parantamista, stressin hallintaa sekä ahdistuneisuuden tai muun psyykkisen oireen hallintaa. Rentoutumiseen liittyy aina kokemus mielihyvästä.

Tällä kurssilla pyritään löytämään itselleen sopivia rentoutumisen menetelmiä arjen tilanteisiin, tutustutaan hengitys-, lihas-, venyttely-, tietoisuustaito- ja mielikuvarentoutukseen. Osallistuminen kaikkiin kurssikertoihin mahdollistaa parhaiten tutustumisen eri rentoutumisen muotoihin. Parhaan hyödyn itsellesi kurssista saat tekemällä harjoitteita myös kotona kurssikertojen välillä.

 

Torstai

TORSTAI KLO 10-11 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

SOVELLETTU RENTOUTUS – itsehallintamenetelmä kurssi, 17.9.-22.10., 6krt
Rentoutuminen on arvokas taito, jota voi harjoittelemalla oppia. Sovellettu rentoutus on viisivaiheinen itsehallintamenetelmä, jota voidaan hyödyntää erityisesti stressin ja uupumuksen ennaltaehkäisyyn, siitä palautumiseen ja tasapainon ylläpitämiseen. Lisäksi sen avulla voidaan parantaa unen laatua ja lievittää väsymystä. Kurssilla opetellaan erilaisia rentoutustekniikoita, joita harjoitellaan tapaamisten välillä kotona. Menetelmän oppiminen vaatii paneutumista ja huolellista harjoittelua, jossa ryhmällä on tärkeä osuus vertaistuen antajana.

TORSTAI KLO 13-15, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LEFFARYHMÄ – Elokuvia ja dokumentteja (jatkuva ryhmä)
Tule mukaan leffaryhmään kotisohvalta! Osallistumalla ryhmään tulet mukaan ryhmäläisten WhatsApp-rinkiin, jossa vaihdamme ajatuksia ohjelmasta katselun jälkeen. Saat tiedon katsottavasta ohjelmasta WA-viestinä viimeistään torstai aamupäivällä. Voit myös itse ehdottaa ohjelmaa, jonka katsomme. Ohjelman katselu aloitetaan klo 13 ja WA-keskustelu aloitetaan ohjelman päätyttyä.

TORSTAI KLO 14-16 ERI MUSEOISSA

ENEMMÄN IRTI TAITEESTA – retkiä taidenäyttelyihin, 4krt, 24.9.-8.10.
Taideteokset voivat herättää meissä erilaisia tunteita tai muistoja, mitä itse taiteilija ei ole osannut odottaa tai ajatella. Tässä ryhmässä tutustutaan erilaisiin taidenäyttelyihin vaihtelevien tehtävien kera, joiden avulla saat taiteesta enemmän irti itsellesi. Tehtävien avulla voit syventää tulkintaasi taiteesta ja pohtia sitä, miten teokset nivoutuvat omaan elämääsi ja tunnemaailmaasi. Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle tulkitsemaan teoksia uusin silmin ja avoimin mielin!

TORSTAI KLO 14-15, OODISSA TAI ETÄNÄ TARVITTAESSA TEAMSILLA

ELÄMÄNTAIDOISTA ELINVOIMAA – hyvinvointikurssi 15.10 -26.11. 6krt (ei 29.10)
Elämäntaidot ylläpitävät ja vahvistavat mielen hyvinvointia. Kurssin tavoitteena on, että elämäntaitojen esiin nostaminen ilahduttaa, virkistää ja herättää sinut pohtimaan hyvinvointiasi aiempaa monipuolisemmin. Ja näin myös mieli voi keventyä ja mieliala kohentua. Kurssisisältö rakentuu elämäntaitojen (mm. myönteisyys, tunteet, myötätunto, mielekäs arki, toivo, sinnikkyys) yhteisestä pohtimisesta ja näitä koskevien harjoitusten tekemisestä. Elämäntaitoja pohdittaessa ollaan sananmukaisesti tekemisissä koko elämän ja sen sävyjen kanssa.

TORSTAI KLO 16-18 OODISSA

PELI-ILTA – Lautapelejä, ulkopelejä, tietovisoja ym. 6.8. alkaen, jatkuva ryhmä
Kokoonnutaan Oodiin ja vietetään aikaa yhdessä. Pelataan hauskoja lautapelejä, ratkotaan netin kautta ristikoita sekä tietovisoja. Kuunnellaan musiikkia ja jutellaan. 

TORSTAI KLO 17-18

SÄHLY – Mattlidenin koulun liikuntasali, jatkuva ryhmä
Tervetuloa pelaamaan sählyä mukavaan porukkaan Matinkylään. Tarvitset vain sisäpelikengät ja sopivat vaatteet peliä varten. Mailan saat paikan päältä. Ryhmä sopii kaiken kuntoisille. Aloita uusi harrastus tai tule verestämään vanhoja taitoja!

 

Perjantai

PERJANTAI ALK. KLO 10                                    

ILOA KULTTUURISTA JA LUONNOSTA – Retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin (jatkuva ryhmä)
Teemme porukalla retkiä hurmaaviin luonto- ja kulttuurikohteisiin. Luontokohteista suosittuja ovat mm. Nuuksion kansallispuisto, Pirttimäen ja Oittaan ulkoilualueet. Kulttuurikohteista pidettyjä ovat mm. Ateneumin taidemuseo, Kansallismuseo ja Taidehalli. Retkikohteet suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä voit tutustua uusiin ihmisiin ja liikkua pikku porukoissa tai itsenäisesti. Tervetuloa mukaan!

PERJANTAI KLO 11.30-13 OODISSA TAI TARVITTAESSA ETÄNÄ TEAMSILLA

TÄMÄ ON ELÄMÄÄ – keskusteluryhmä alk 9.10. (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä käydään elämänmakuisia keskusteluja. Ryhmäkerran aiheita voi olla esim. ilo, huumori, sisu, toivo, ihmissuhteet, rajat, läheiset, ravinto, yhteiskunta… tule mukaan ideoimaan lisää aiheita ja nauttimaan hyvistä ja antoisista keskusteluista toisten kanssa. Koska on perjantai, otetaan loppuun aina lyhyt rentoutus tai meditaatiohetki ja laskeudutaan kohti viikonloppua.

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ole yhteydessä ja sovi aika! 

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta