Edistian Toimintakeskus Oodi

Kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota turvallisuuteen mm. viettämällä aikaa ulkosalla, rajaamalla ryhmäkokoja ja tehostamalla siivousta. Sisällä suosittelemme maskin käyttöä. Osa ryhmistä kokoontuu myös edelleen etäyhteyksien avulla.

Toimintaohjelman sekä ilmoittautumislinkit löydät alempaa tältä sivulta. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimella tai sähköpostilla, yhteystietomme löydät tämän sivun alalaidasta.

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ota yhteyttä ja sovi aika!

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Toimintakeskus Oodin toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Osallistujamme voivat vaikuttaa kurssien ja ryhmien aiheisiin sekä sisältöihin. Toimintaohjelmamme vaihtuu kausittain (kevät, kesä ja syksy). ​​​​​​Toimintakeskus Oodia luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Kursseja ja ryhmätoimintaa

Kurssimme kestävät 4–10 viikkoa. Laajasta tarjonnastamme löytyy erilaisia kursseja mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi sekä esimerkiksi luovaa kirjoittamista ja iltaohjelmaa. Lisäksi järjestämme jatkuvaluonteista ryhmätoimintaa kuten kädentaito- ja kuvallisen ilmaisun ryhmät sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Kanssamme pääset myös retkille luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Kurssisisällöt

Näet päivän ohjelman klikkaamalla alla olevien palkkien oikean reunan plus-merkkiä. 

Oodin WhatsApp-rinki

Oodin WhatsApp -rinki

Ilmoittaudu mukaan Toimintakeskus Oodin WhatsApp-rinkiin! Tässä WhatsApp-ringissä voit vaihtaa kuulumisia muiden asiakkaittemme ja työntekijöidemme kanssa. Piristä toisia vaikka kivalla kuvalla tai linkillä. Voit myös antaa vinkkiä hyvästä TV-ohjelmasta tai tapahtumasta. 

Maanantai

MAANANTAI klo 10-12, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

TUUNATAAN – kädentaitoryhmä 3.8.alkaen, jatkuva ryhmä
Ryhmässä harjoitellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet, saumuri ja muuta tarvittavaa materiaalia. Voit myös ottaa oman käsityön tai projektin mukaan.

MAANANTAI KLO 12-14, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

VALOKUVAUSRYHMÄ (jatkuva ryhmä)
Aloita viikko valokuvalla lähtemällä ulos tarkkailemaan luontoa ja lähiympäristöä. Jokaiselle itsenäiselle  kuvauskerralle on yhdessä sovittu teema mitä kuvataan. Kuvaustunnin jälkeen klo 13 kuvat laitetaan jakoon WHATSAPP-rinkiin, jossa keskustellaan kuvista ja kuvausretken tunnelmista.

MAANANTAI KLO 12.30-13.45, ETÄNÄ TEAMSILLA

TUTUSTUMINEN TUNNELUKKOIHIN – KURSSI 2 – jatkokurssi 16.11.- 14.12., 4krt (ei 23.11.)
Tunnelukkojen jatkokurssilla jatkamme skeemoihin tutustumista. Tunnelukko eli skeema on lapsena omaksuttu tapa ajatella ja reagoida eri tilanteissa. Tunnelukon aktivoituessa lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymiskeinojen avulla. Aikuisena tunnelukot aikaansaavat haasteita yksityiselämässä, työpaikalla, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa. Kurssilla tutustutaan 18 tunnelukkoon ja siihen, miten niitä on mahdollista avata ja käsitellä omassa elämässä. Kurssilla tehdään harjoituksia teoriatiedon ja ryhmäkeskustelujen lisäksi.

Tule mukaan tutustumaan tunnelukkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Suurimman hyödyn kurssista saat tekemällä ja tulostamalla etukäteen tunnelukkotestin osoitteessa https://www.skeematerapia.fi/testit.htm

MAANANTAI KLO 13.00-14.30, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

YHTEINEN JUTTUTUOKIO (jatkuva ryhmä)
Yhteinen juttutuokio pitää sisällään rentoa tutustumista uusiin ihmisiin, juttelua ja vertaistukea. Elämän ilojen ja haasteiden jakamista mukavassa seurassa.

Tiistai

TIISTAI KLO 10-12, LÄHIKOKOONTUMINEN OODISSA

TUNNEKUVIA – Kuvallisen ilmaisun ryhmä 4.8. alkaen (jatkuva ryhmä)
Kuvallisen ilmaisun avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden! Ryhmässä on joka kerta yhteinen teema tai harjoitus, johon kaikki osallistuvat. Lisäksi työskennellään omien aiheiden parissa. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta ja piirtämistä.

TIISTAI KLO  10-11.30, LÄHIKOONTUMINEN ERIKSEEN ILMOITETTAVASSA PAIKASSA

LEPPOISAA LIIKUNTAA – monipuolista liikuntaa ja pelejä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Tavoitteena on tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kohottaa kuntoa ja saada liikunnasta hyvää mieltä. Sään salliessa suositaan ulkoliikuntaa, esim. pallopelejä, frisbee golfia, sauvakävelyjä, kuntoportaita ja puistojumppaa.

TIISTAI KLO 10-11.15 ETÄNÄ TEAMSILLA

KESKUSTELUJA TRAUMASELVIYTYMISESTÄkurssi 10.11.–15.12., 6.krt
Kiinnostaako sinua keskustella trauman aiheuttamista haasteista elämässäsi? Koetko jo selviytyneesi pahimmasta traumatisoitumisesta, mutta haluaisit vertaistukea aiheeseen liittyen?

Traumatisoituneen ihmisen minäkuva muodostuu usein kielteiseksi ja häpeän värittämäksi ja erilaiset traumaoireet värittävät elämää haitallisesti. Kurssilla jaetaan traumatisoitumiseen liittyvistä haasteista, niiden tunnistamisesta ja niistä selviytymisestä. Kurssin olennaisen osan muodostaa vertaistuki osallistujien välillä ja sosiaalisen tuen saaminen. Kurssilla on keskustelujen ja teoriatiedon lisäksi vakauttavia harjoituksia. Vakauttavat harjoitukset tuovat turvaa ja rauhaa traumatisoituneelle. Kurssille on tarvittaessa haastattelu.

Kurssi toteutetaan etänä Teams-videosovelluksella. Saat linkin sähköpostiisi vähän ennen tapaamisen alkua. Huom! Kurssilla ei keskustella tarkemmin traumaattisista tapahtumista, jotta kaikkien olo pysyisi turvallisena.

TIISTAI –  klo 13-14 , LÄHIKOKOONTUMINEN KAUPPAKESKUS ENTRESSEN EDESSÄ, Siltakatu 11

KAAMOSKÄVELY- kävelylenkki yhdessä, 24.11. alkaen

Näin pimeänä vuodenaikana on hyvä lähteä ulos päivänvalon aikaan, se virkistää mieltä. Joskus yksin kävelylle lähteminen ei kuitenkaan motivoi. Mennään yhdessä tekemään pieni kävelylenkki Espoon keskuksen lähistöllä. Läheltä löytyy muun muassa kirkkopuiston viihtyisä alue. Ilmoittaudu mukaan!

 

TIISTAI KLO 14-15, ETÄNÄ TEAMSILLA

AJANKOHTAISIA KESKUSTELUJAuutis- ja mediaryhmä, alkaen ti 24.11.-22.12., 5krt
Tervetuloa keskustelemaan vaihtelevista, ajankohtaisista uutis- ja media-aiheista Teamsin välityksellä. Saat Teams linkin ilmoittamaasi sähköpostiisi ennen tapaamista. Tutustumme päivän polttavimpiin aiheisiin lukemalla erilaisia artikkeleita, kuuntelemalla kiinnostavia podcasteja tai katselemalla ohjelmia esimerkiksi Yle Areenasta. Saat ennen tapaamistasi tehtävän tutustua johonkin yhdessä sovittuun ohjelmaan, uutiseen tai podcastiin. Tapaamisella keskustelemme tehtävästä heränneistä ajatuksista turvallisessa ja kaikkien mielipiteitä kunnioittavassa ilmapiirissä. Tule mukaan kiehtovien keskustelujen maailmaan!

Ensimmäiselle kerralle voit tutustua YLE:n uutissivustoon ja poimia sieltä mielenkiintoisen uutisen.

 

Keskiviikko

KESKIVIIKKO KLO 10.30-11.45 ETÄNÄ TEAMSILLA

VAIMENNA SISÄINEN KRIITIKKOSI – kurssi, 11.11.-16.12. 6.krt 
Oletko huomannut, että sinussa elää sisäinen kriitikko? Kriitikko on aina moittimassa sinua, mitä olet sanonut tai tehnyt huonosti tai jättänyt tekemättä. Se löytää aina kaikesta parantamisen varaa, eikä mikään riitä. Jos sisäinen kriitikkosi on hyvin voimakas, voit tuntea jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta ja ahdistua siitä.  Sisäinen kriitikko on sisäinen äänemme, joka on omien vanhempiemme tai kasvattajiemme ääni, jonka olemme sisäistäneet. Tällä kurssilla opettelemme tunnistamaan sisäisen kriitikkomme ääntä ja kuinka ääntä saa vaimennettua. Tule mukaan kiehtovien ryhmäkeskustelujen, teoriatiedon ja harjoitusten pariin!

KESKIVIIKKO KLO 11.30 ETÄNÄ WHATSAPPILLA

KOTIJUMPPAA JA VENYTTELYÄ, jatkuva ryhmä
Jumppaa ja venyttelyä olohuoneessa, parvekkeella tai omassa pihassa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan ja saat joka viikko uuden linkin liikuntatuokiosta. Yhdessä sovittu aika kannustaa liikkumaan myös kotona.

Voit olla mukana myös ilman WhatsAppia, saat linkin viestillä tai s-postin kautta.

KESKIVIIKKO KLO 13-14.30 LÄHIKOKOONTUMISENA OODISSA

TULE KYLÄILEMÄÄN! – Kohtaamisia ja toisiimme tutustumista 24.11. alkaen (jatkuva ryhmä)

”Pitäisi päästä liikkeelle kotoa enemmän”, näin on moni meille sanonut. Tähän ryhmään voit tulla silloin, kun haluat. Ilmoittautumalla mukaan saat tekstiviestin keskiviikko aamuisin ennen ryhmää, johon voit vastata, jos olet tulossa. Ryhmäkerroilla ohjaajalla on alustus jostakin mielenhyvinvointiin liittyvästä aiheesta tai sitten keskustelu voi soljua vapaasti eri teemoista. Ryhmän koko max 10hlö.

KESKIVIIKKO KLO 13-14 ETÄNÄ TEAMSILLA

RENTOUTTA JA RAUHAA – kehon ja mielen tasapaino, 4.11 -9.12. 6krt
Kurssin tavoitteena on mielen ja kehon tasapaino sekä vapautuminen fyysisitä ja psyykkisistä jännitteistä. Rentoutumisella voidaan yleisesti tavoitella esim. unen laadun ja keskittymiskyvyn parantamista, stressin hallintaa sekä ahdistuneisuuden tai muun psyykkisen oireen hallintaa. Rentoutumiseen liittyy aina kokemus mielihyvästä.

Tällä kurssilla pyritään löytämään itselleen sopivia rentoutumisen menetelmiä arjen tilanteisiin, tutustutaan hengitys-, lihas-, venyttely-, tietoisuustaito- ja mielikuvarentoutukseen. Osallistuminen kaikkiin kurssikertoihin mahdollistaa parhaiten tutustumisen eri rentoutumisen muotoihin. Parhaan hyödyn itsellesi kurssista saat tekemällä harjoitteita myös kotona kurssikertojen välillä.

 

Torstai

TORSTAI KLO 10-11 ETÄNÄ TEAMSILLA

JOOGAA JA MEDITAATIOTA – joustavuutta keholle ja mielelle, alkaen to 12.11, 4krt
Joogalla on fyysisten hyötyjen lisäksi myös henkisiä hyötyjä. Joogaaminen vähentää stressiä ja auttaa rauhoittumaan sekä rentoutumaan. Kurssilla tehdään liikeharjoituksia ja liikkumisen lomassa myös hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Kurssi sopii kaiken kuntoisille. Varaudu tunnille mukavin, joustavin vaattein, joissa on helppo liikkua. Kurssi toteutetaan Teamsin välityksellä etäyhteydellä, joten mukavien vaatteiden lisäksi varaa riittävästi tilaa ympärillesi sekä liukumaton alusta (kuten joogamatto) jonka päällä tehdä harjoituksia.

TORSTAI KLO 10-11, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LUOVAN KIRJOITTAMISEN RYHMÄ, alkaen to 3.12, jatkuva ryhmä
Kirjoittaminen on hyvä tapa käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Tässä ryhmässä saat päästää luovuuteesi virtaamaan kirjoittamalla. Torstaisin jaamme yhteisen kirjoitusaiheen. Kirjoitusta on aikaa tehdä sunnuntai-iltaan asti, johon mennessä lähetät sen sähköpostilla muille osallistujille luettavaksi. Torstaina keskustelemme kirjoituksista yhdessä WhatsAppin välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

TORSTAI KLO 13-15, ETÄNÄ WHATSAPPILLA

LEFFARYHMÄ – Elokuvia ja dokumentteja (jatkuva ryhmä)
Tule mukaan leffaryhmään kotisohvalta! Osallistumalla ryhmään tulet mukaan ryhmäläisten WhatsApp-rinkiin, jossa vaihdamme ajatuksia ohjelmasta katselun jälkeen. Saat tiedon katsottavasta ohjelmasta WA-viestinä viimeistään torstai aamupäivällä. Voit myös itse ehdottaa ohjelmaa, jonka katsomme. Ohjelman katselu aloitetaan klo 13 ja WA-keskustelu aloitetaan ohjelman päätyttyä.

TORSTAI KLO 13-15, OODISSA

SKRÄPÄTÄÄN – oman elämän leikekirja, 5.11 – 3.12., 5 krt

Skräppäys on muistojen tallettamista askartelun keinoin. Tule mukaan tallentamaan sinulle merkittävät, tunnelmat ja tapahtumat oman elämäsi leikekirjaan. Kirjan sivu voi rakentua sinulle merkittävästä valokuvasta ja siihen liittyvästä tarinasta, jossa erilaisilla väreillä ja koristeilla sen ympärillä on sinulle merkitystä. Valokuva ei ole välttämätön, inspiraation lähteinä voi olla myös liput, laput, kirjeet, kortit, koristeet tai vaikka kauppalista. Skräppäämisessä on kyse itsensä ilmaisemisesta ja siitä, miten haluaa oman elämänsä tarinaa taltioida. Skräpätä voi siis monella tavalla ja tyylillä, vain mielikuvitus on rajana! Oman tarinan näkyväksi tekeminen voimaannuttaa.

TORSTAI KLO 16-18 OODISSA

PELI-ILTA – Lautapelejä, ulkopelejä, tietovisoja ym. 6.8. alkaen, jatkuva ryhmä
Kokoonnutaan Oodiin ja vietetään aikaa yhdessä. Pelataan hauskoja lautapelejä, ratkotaan netin kautta ristikoita sekä tietovisoja.

 

Perjantai

PERJANTAI ALK. KLO 10          

ILOA KULTTUURISTA JA LUONNOSTA – Retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin (jatkuva ryhmä)

Teemme porukalla retkiä hurmaaviin luonto- ja kulttuurikohteisiin. Luontokohteista suosittuja ovat mm. Nuuksion kansallispuisto, Pirttimäen ja Oittaan ulkoilualueet. Kulttuurikohteista pidettyjä ovat mm. Ateneumin taidemuseo, Kansallismuseo ja Taidehalli. Retkikohteet suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä voit tutustua uusiin ihmisiin ja liikkua pikku porukoissa tai itsenäisesti. Tervetuloa mukaan!

PERJANTAI KLO 10.30-12.30 OODISSA

LUOVUUS VALLOILLEEN – ohjattua askartelua, alkaen 30.10, jatkuva ryhmä

Haluaisitko tulla tekemään porukalla kransseja, seinä- tai ikkunakoristeita, koruja, lyhtyjä, lahjapakkauksia ja vaikka kokeilla macrameen tekoa?  Tule mukaan ideoimaan yhdessä lisää.
Tässä ryhmässä voit nauttia leppoisasta tunnelmasta, käydä elämänmakuisia keskusteluja sekä kokea tekemisen iloa ja onnistumisen riemua!

 

Palautteita asiakkailtamme

  • Todella ystävällinen ja asiantunteva sekä asialle omistautunut henkilökunta, jonka ansiosta ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.
  • Henkilökunnalle täydet pisteet.
  • Olen rohkaistunut menemään työkokeiluun Oodin avulla.
  • Kurssi on antanut rohkeutta siihen, että saan olla sellaisessa elämäntilanteessa kuin nyt olen, enkä ole yksin tässä. Uskallan osallistua  muillekin Oodin kursseille.
  • Erittäin ihana ja tsemppaava, lämminhenkinen ja hyödyllinen kurssi, joka käsitteli todella tärkeitä teemoja. Ihana kurssinvetäjä <3
  • Kaikki toimii hienosti ja työntekijät ovat aarteita!

 

Yhteistyökumppaneitamme

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

 

Avoimet tutustumiskäynnit ovat toistaiseksi tauolla. Olet kuitenkin tervetullut tutustumaan toimintaamme ajanvarauksella. Ole yhteydessä ja sovi aika!

Yhteystiedot

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkallio 7C,
02610 Espoo

Iina Koskinen

yksikön vastaava

040 830 6366
iina.koskinen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Riikka Laamanen

kurssiohjaaja

0400 626 533 (ma-ke)
riikka.laamanen@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta