Kurssitoiminta Edistian Toimintakeskus Oodissa

Edistian toimintakeskus Oodissa järjestetään toimintaa, joka on suunnattu kaikille yli 18-vuotiaille. Toiminta on asiakaskeskeistä ja painottuu henkilökohtaiseen kasvuun sekä elämän mielekkyyteen. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa (Kilonkartanontie 3. HUOM! 7.1.2019 lähtien Kilonkallio 7C) hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Toiminta on osallistujille maksutonta.

Kursseja ja toimintaa räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Toimintakeskuksen Recovery-tyyppinen toiminta lähtee asiakkaiden tarpeista ja toiveista. Osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa kurssien sekä ryhmien aiheisiin että sisältöihin. Toimintaohjelmat vaihtuvat kausittain (kevät, kesä ja syksy).

Toimintakeskus on avoinna klo 9-16 maanantaista perjantaihin. Kurssit ovat määräaikaisia ja kestävät 4-10 viikkoa. Osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä kurssin aiheesta riippuen. Ryhmätoiminta on jatkuva luonteista kausittain. Muutamille kursseista on etukäteishaastattelut. Kurssin aloittamiseen tarvitaan vähintään 5 osallistujaa. Kurssin päättyessä kurssilaiselle annetaan osallistumistodistus.

Tarvittaessa henkilökuntamme tulee kutsuttaessa mielellään kertomaan toiminnasta ja tarjoaa saattoapua osallistujille toimintakeskukseen pääsemiseksi. Pyydämme osallistujilta säännöllisesti kirjallista palautetta toiminnan kehittämiseksi.

​​​​​​Toimintakeskusta luotsaa moniammatillinen henkilökunta, jolla on myös eri alueiden psykoterapiaosaamista.

Lisätietoja: Kurssivastaava Riikka Laamanen, puh: 040 062 6533
, sähköposti: riikka.laamanen@edistia.fi

Osoite: Edistian toimintakeskus Oodi
, Kilonkartanontie 3B
, 02160 Espoo. HUOM! 7.1.2019 lähtien Kilonkallio 7C, 02160 Espoo.

Yhteistyö

​​Edistian kurssitoimintaa rahoittavat STEA, Espoon kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Teemme yhteistyötä erityisesti psykiatrian-, päihdepsykiatrian- ja nuorisopoliklinikoiden kanssa sekä terveyskeskusten psykiatristen sairaanhoitajien ja psykiatristen osastojen kanssa.

Lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat omais- ja mielenterveysjärjestöt sekä Metropolia ja Laurea ammattikorkeakoulut.

Kurssisisällöt kevät 2019

TOIMINTAOHJELMA KEVÄT 2019, 7.1. – 31.5. Avaa päiväkohtaiset ohjelmasisällöt palkeista. Huom! 7.1.2019 lähtien osoitteessa Kilonkallio 7C.

Maanantait

MAANANTAI KLO 10.00-12.00 (-14.00 asti itsenäistä työskentelyä)

Tuunataan – Kädentaitoryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä opetellaan käytännössä vaatteiden ja esineiden tuunausta, uusiokäyttöä sekä muita kädentaitoja. Ryhmässä voi tehdä myös muita käsitöitä, askarrella tai tehdä koruja. Käytössä ovat ompelukoneet ja muuta tarvittavaa materiaalia. Omat ideat ovat tervetulleita, vain mielikuvitus on rajana!

MAANANTAI KLO 13.00-14.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

MAANANTAI KLO 13.30-15.00

Lempeä mieli – Itsemyötätuntokurssi, 6. krt, alk. 14.1.
Mitä on itsemyötätunto? Miten sitä voi oppia? Ihmisen taidolla kohdella itseään hyväntahtoisesti ja ystävällisesti on suuri vaikutus omaan hyvinvointiin. Teoriatiedon, harjoitteiden, keskustelujen ja vertaistuen kautta lähdemme matkalle kohti lempeämpää mieltä.

MAANANTAI KLO 16-18

Omaisen ABC-kurssi – Alustuksia ja keskustelua, 4. krt, 25.2, 11.3, 25.3, 8.4.
Omaisen ABC -kurssi on tarkoitettu omaisille, joille läheisen mielenterveyden ongelmat tai sairaus ovat uusi asia sekä jo pidempään sairastaneiden omaisille, jotka tarvitsevat tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskustella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

 

Tiistait

TIISTAI KLO 10.00-11.30

HYVINVOINTI BUFFET – Elämänmakuisia keskusteluja, 10krt, alk. 22.1.
Hyvinvointi buffet tarjoaa viikoittain herkullisen alustuksen johonkin hyvinvointiin liittyvästä teemasta esimerkiksi unesta, tunnetaidoista, itsemyötätunnosta, terveellisestä ravinnosta tai liikunnasta. Alustuksen jälkeen sana on vapaa ja keskustelemme yhdessä aiheesta. Katso ajankohtaiset teemat Oodin Facebook-sivuilta.

TIISTAI KLO 10.00-11.30

AJATUKSEN VIRTA – Luovaa kirjoittamista, 8 krt, alk. 15.1.
Kirjoittamalla voimme luoda kokonaisia maailmoja seikkailuineen ja ihmiskohtaloineen, opastaa ja viihdyttää, ilmaista ajatuksia ja ideoita, kuvata suuria ja pienempiäkin tunteita. Tällä kurssilla riittää avoin mieli ja halu kirjoittaa. Herättelemme luovuutta ja päästämme ajatusten virran valloilleen erilaisin luovan ja intuitiivisen kirjoittamisen menetelmin. Vain mielikuvitus on rajana!

TIISTAI KLO 12.00-13.00

Tutustuminen itsepuolustukseen, 5 krt, alk. 8.1.
Vertaisvetoinen Tutustuminen itsepuolustukseen keskittyy ihmisen perusreaktioihin ja niiden hyödyntämiseen vaaratilanteissa. Kurssilla oppii yksinkertaisia toimintatapoja, joilla pystyy luomaan turvallisuutta ja puolustamaan itseänsä.

TIISTAI KLO 12.30-15.30

Musiikki- ja bänditoiminta – yksilöllisesti ja ryhmässä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä on mahdollisuus osallistua bänditoimintaan, yksilöllisesti laulua tai soittamista osallistujan toiveiden mukaisesti. Soitto- tai laulutaito ei ole välttämätön. Tarkempi aika sovitaan jokaisen kanssa erikseen.

TIISTAI KLO 13.30-15.30

Leppoisaa liikuntaa – lajikokeiluryhmä (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä on kaiken kuntoisille soveltuvaa liikuntaa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita. Tavoitteena on tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kohottaa kuntoa ja saada liikunnasta hyvää mieltä. Ryhmän ohjaajalta saa myös vinkkejä oman liikkumisen tueksi. Ryhmässä käydään esimerkiksi yhteisillä kävelylenkeillä, uimahallissa, kuntosalilla, tutustutaan kehon huoltoon ja musiikkiliikuntaan.

Keskiviikot

KESKIVIIKKO KLO 10-11

Aamukahvit ja kaikille avoin tutustumisaika
Tervetuloa tutustumaan Edistian Toimintakeskus Oodin toimintaan yhteiselle aamukahville. Voit tulla myös muuten vain viettämään aikaa mukavassa seurassa.

KESKIVIIKKO KLO 13.00-14.30

Valonpisaroita – apua masennukseen, 8krt, alk. 16.1.
Kurssilla harjoitellaan tunnistamaan omaan mielialaan vaikuttavia tekijöitä sekä käyttämään toimivia vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisukeinoja. Kurssin tavoitteena on lisätä mielialaa kohottavien asioiden määrää omassa elämässä sekä laajentaa sosiaalista verkostoa. Suosittelemme osallistumista välittömästi kurssikerran jälkeen Keho ja mieli lepää rentoutuskurssille.

KESKIVIIKKO KLO 15.00-16.00

Keho ja mieli lepää – rentoutuskurssi, 10 krt, alk. 16.1.
Kurssilla sisältää rentoutus- ja hengitysharjoituksia, tietoisuustaito- ja itsemyötätuntoharjoituksia. Usein käytämme erilaisia mielikuvituskertomuksia rentoutumisen apuna.

Torstait

TORSTAI KLO 10.00-12.00 (-14 itsenäisesti)

Tunnekuvia – kuvallisen ilmaisun ryhmä (jatkuva ryhmä)
Tässä ryhmässä lähdetään etsimään omaa luovuuden lähdettä. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia kuvallisen ilmaisun menetelmiä, kuten maalausta, piirtämistä ja valokuvausta. Kuvallisen ilmaisun menetelmien avulla voi avautua uusia näkökulmia asioihin ja tarjoutua mahdollisuus löytää itsestä uusia puolia. Jokainen meistä on luova ja osaa tehdä taidetta, kun vain antaa siihen mahdollisuuden!

TORSTAI 10.00-12.00. 4. krt

Voimauttava valokuvaus, 4krt. 1. kurssi: 14.2., 21.2., 28.2. ja 7.3., 2. kurssi: 11.4., 18.4., 2.5. ja 9.5.
Kurssilla käytämme valokuvaa oman identiteetin vahvistamiseen. Katsomme merkityksellisiä albumikuvia ja otamme uusia upeita itseä voimauttavia omakuvia. Miten haluan tulla nähdyksi? Mitä puolia haluan itsessäni vahvistaa? Kurssin lopuksi juhlistamme valmiita kuvia, niiden merkityksiä ja jaamme kuvamme toisiamme arvostavassa ilmapiirissa.

TORSTAI KLO 13.30-15.30

Mielekäs päiväryhmä – mukavaa tekemistä yhdessä (jatkuva ryhmä)
Ryhmä suunnittelee yhdessä rennolla otteella monipuolista toimintaa päivien iloksi. Ryhmässä pelaillaan, kuunnellaan musiikkia, käydään kävelyllä ja elokuvissa. Toisinaan vain istutaan yhdessä alas ja jutellaan ajankohtaisista teemoista osallistujien kiinnostuksen mukaan.

TORSTAI KLO 17.00-18.00

Sähly – Matinkylässä (jatkuva ryhmä, alk. 10.1.)
Vertaisvetoinen sählyryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille kokoontuu Mattlidenin koulun (Mattlidens skola) liikuntasalissa. Tarvitset vain sisäpelikengät, mailat löytyvät koululta. Osoite Matinsyrjä 1, 02230 Espoo.

Perjantait

PERJANTAI KLO 10.00-14.00

Iloa kulttuurista ja luonnosta (jatkuva ryhmä)
Ryhmässä vieraillaan pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luontokohteissa, museoissa, näyttelyissä, tapahtumissa, konserteissa, teatterissa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on löytää kulttuurin ja luonnon tuoma virkistyminen ja hyvinvointi omaan arkeen soveltuvalla ja edullisella tavalla. Kaikki ryhmään osallistujat saavat Kaikukortin, jolla osallistuminen on maksutonta.

PERAJANTAI KLO 12.00-13.00

Kuntosaliryhmä – Kilonkallio 7 (jatkuva ryhmä)
Vertaisvetoinen kuntosaliryhmä kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarvitset vain sisäkengät ja mukavat vaatteet. Osoite Kilonkallio 7, Espoo.

Yhteydet

Edistian Toimintakeskus Oodi
Kilonkartanontie 3B
02160 Espoo
(7.1.2019 lähtien Kilonkallio 7C,
02160 Espoo)

 

Riikka Laamanen

kurssivastaava

040 062 6533
riikka.laamanen@edistia.fi

Mari Virtanen

kurssiohjaaja

044 751 0674
mari.virtanen@edistia.fi

Tiina Myllymäki

kurssiohjaaja

044 731 0979
tiina.myllymaki@edistia.fi

Edistia kurssitoiminta