Espoon kaupungin juuri eläköitynyt perusturvajohtaja Juha Metso on valittu 4.3.2021 Espoon Diakoniasäätiön valtuuskunnan puheenjohtajaksi toimikaudelle 2021–2023. Valtuuskunnan tehtävänä on tarjota näkemyksiä ja suosituksia säätiön toiminnan ja talouden kehittämiseksi sekä käydä keskustelua toimialan ajankohtaisista kysymyksistä.

Juha Metso toimi Espoon kaupungin perusturvajohtajana vuodesta 2001. Tätä ennen hän toimi Etelä-Karjalassa muun muassa Lappeenrannan kaupungin perusturvajohtajana. Koulutukseltaan hän on lääketieteen ja kirurgian tohtori.

Espoon Diakoniasäätiön valtuuskunnan edellisenä puheenjohtaja toimi varatuomari Susanna Rahkonen vuodesta 2007. Rahkonen on toiminut myös kansanedustajana vuosina 1999–2007 ja Espoon kaupungin kaupunginvaltuutettuna 1989–2008 ja 2013–2017.

Espoon Diakoniasäätiön valtuuskunnan jäsenet kaudella 2021–2023 ovat: Juha Metso (puheenjohtaja), Olli Nuosmaa (varapuheenjohtaja), Pinja Nieminen, Jukka Salminen, Marjo Matikka, Elina Juntunen, Merita Hietanen, Reijo Soini, Heikki Timonen, Marja Vuorinen, Aleksi Neuvonen, Soile Juujärvi ja Emily Strohm.

Espoon Diakoniasäätiö eli Edistia on 1970 perustettu yksityinen, suomalainen sosiaalialan palveluntarjoaja. Viime vuosi oli säätiön 50-vuotisjuhlavuosi. Säätiökonserni toimii pääkaupunkiseudulla ja työntekijöitä on noin 100. Toiminnan piirissä ovat mm. mielenterveyskuntoutujat, työttömät, asunnottomat ja kaikki ihmiset, jotka tarvitsevat tukea elämäntilanteeseensa.

Edistia tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille omassa Espoon Kilon asumisyksikössään. Lisäksi palvelujen piirissä on 140 tukiasuntoa, joissa asumista tukee kotiin vietävien palvelujen tiimi. Edistian tarjontaan kuuluu myös erilaista työllistymistä tukevaa toimintaa mm. kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta. Lisäksi Edistia järjestää toipumista ja kuntoutumista tukevaa kurssi- ja ryhmätoimintaa.

Lisätietoja: 
Pia Harju-Autti, toimitusjohtaja, Edistia-konserni
pia.harju-autti(at)edistia.fi
040 770 7793