Järjestämme Edistia Kotioloissa monenlaista viriketoimintaa asukkaille. Päivätoimintamme sisältää viikoittaisia ryhmiä, kuten musiikinkuuntelu- ja keskusteluryhmä. Toiminnallisempaa tekemistä löytyy esimerkiksi kässä-ryhmästä tai talkkaritiimistä. Säännöllisesti kokoontuvia, erilaisia ryhmiä on noin 20.

Iloksemme meillä käy säännöllisesti myös vieraita ryhmänpitäjiä. Tällainen on esimerkiksi joka toinen viikko kokoontuva lukupiiri, jota luotsaa kirjastoneuvoja. Lukupiirissä kirjaston työntekijä lukee ääneen ja osallistujat saavat keskittyä kuuntelemaan. Luettavat kirjat ovat olleet usein romaaneja: seikkailutarinoita, elämänkerrallisia tai vuodenaikaan liittyviä juttuja sekä eläintarinoita. Viime aikoina asiakkaamme ovat saaneet nauttia myös urheiluun liittyvästä kirjallisuudesta.

On yllättävän miellyttävää kuunnella, kun toinen lukee ääneen! Lukemisen jälkeen mietimme hetken yhdessä, millaisia ajatuksia teksti herättää. Näin omassa mielessä eläneestä ja oman mielikuvituksen värittämästä tarinasta tuleekin yhteinen kokemus.

Muuta vierailijoiden avulla toteutuvaa toimintaa ovat esimerkiksi erilaiset hengelliset ryhmät. Lisäksi meillä käy laulajia ja soittajia sekä eläinvieraita mm. halikoiria. Kun ihmisen toimintakyky laskee, käy helposti niin, että elämykset ja virikkeet vähenevät. Siksi onkin hienoa, että oman viriketoimintamme lisäksi arkeamme rikastuttavat myös vierailevat vapaaehtoiset!

Mikäli sinulla on taito, jonka haluaisit jakaa asiakkaidemme iloksi ja saada itsekin hyvää mieltä, ole yhteydessä toimintaohjaaja Paula Simiin. Kaikenlaiset esiintyjät, yhteislaulun vetäjät tai vaikka pienen rummutus-, tanssi- tai kuvataidetyöpajan pitäjät ovat erittäin tervetulleita!

Kysy lisää: toimintaohjaaja Paula Simi, paula.simi@edistia.fi, 0400 240 901
Tutustu Kotiolojen päivätoimintaan ja viriketoimintaan https://edistia.fi/kodit-yhteisossa/