Edistian työllisyyspalvelut avasivat ovensa uusimaalaisille päättäjille maanantaina 27.11. esitelläkseen työpajatoiminnan arkea ja tärkeyttä. Tilaisuus oli osa Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n Kutsu päättäjä kylään -kampanjaa, joka tarjoaa päättäjille joulukuun puoliväliin saakka kymmeniä mahdollisuuksia tutustua etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan ympäri Suomen.

Maanantai-iltapäivänä työllisyyspalveluiden Kilonportin toimipisteeseen Espoon Kiloon saapuikin päättäjiä niin eduskunnasta, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta kuin Espoon kaupungilta. Työllisyyspalveluiden palvelupäällikkö Pia Furu avasi tilaisuuden näyttämällä digipajan valmentautujien tekemän työllisyyspalveluiden esittelyvideon, minkä jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan työpajojen toimintaan ja tapaamaan niin valmentajia kuin valmentautujia. Tilaisuuden kahvitarjoilusta runsaine leivonnaisineen vastasivat keittiön valmentautujat.

Pia Furu kiittää päättäjiä vierailusta ja toivoo tilaisuuden näyttäneen, millainen merkitys työpajatoiminnalla on valmentautujien elämässä. Moni nuori ja aikuinenkin saa työpajajaksolta tarvittavan sysäyksen kohti työtä tai opiskelua. ”On hienoa nähdä, että päättäjiä paikallistasolta aina eduskuntaan asti kiinnostaa tutustua työhömme ja toimintaamme”, hän sanoo. ”Toivomme, että työpajatoiminnan rahoitus turvataan jatkossakin, jotta voimme jatkaa asiakkaidemme tukemista kohti työelämää.”

 

Digipajan valmentautujien tekemällä videolla esitellään Edistian työpajoja.

Vastuuvalmentaja Marianne Maxwell esittelee vieraille pakkauspajan toimintaa.

Keittiön valmentautujat olivat valmistaneet kahvipöytään monenlaisia herkkuja.