Edistia järjestää seminaarin teemalla: SYRJÄYTTÄÄKÖ TEKNOLOGIA EMPATIAN?

Aika: 30 lokakuuta 2018, klo 9 -13.00, paikka: Espoon Valtuustotalo, valtuustosali.

Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua ja pohtia tekoälyn ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ja uhkakuvia erityisesti sosiaalipalveluissa ja elämäänsä erityistä tukea tarvitseville ihmisille.

Tule kuulemaan mm. Voiko tekoäly oppia empatiakyvyn? Kuinka tärkeässä roolissa digiosaaminen on ja kuinka sen puute voi johtaa syrjäytymiseen ja osattomuuteen yhteiskunnassa? Millaisia ovat tekoälyä hyödyntävät ratkaisut ja mahdollisuudet esimerkiksi mielenterveyden häiriöissä?

Ohjelma:

(Kahvitarjoilu klo 8.30 alkaen)

Puheenjohtaja Pia Harju-Autti, toimitusjohtaja, Edistia-konserni

9.00 Tervetuloa & Espoon Diakoniasäätiö-konsernin esittely

Pia Harju-Autti, toimitusjohtaja

9.05 Avauspuheenvuoro

Heikki Teittinen, Edistia/Espoon Diakoniasäätiön hallituksen puheenjohtaja

9.15 Tunneäly ja tekoäly

Katri Saarikivi, aivotutkija, Helsingin yliopisto

10.00 Digiosattomuuden eri ilmenemismuodot

Pekka Räsänen, taloussosiologian professori, Turun yliopisto

10.45 Tekoäly ihmisen tukena

Pekka Neittaanmäki, professori, IT-tiedekunnan dekaani, Jyväskylän yliopisto

11.30 Keskustelua

11.45 Päätössanat

Heikki Teittinen, Edistian/Espoon Diakoniasäätiön hallituksen puheenjohtaja

12.00 – 13.00 Salaattilounas ja verkostoitumista valtuustosalin lämpiössä   

Tilaisuus on maksuton. Kutsua saa jakaa.

   Tervetuloa!

  Ilmoittautumiset 22.10.2018 mennessä: erja.makelainen@edistia.fi

PUHUJAESITTELYT:

Katri Saarikivi on aivotutkija Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksiköstä. Empatiataidot ovat yksi hänen tutkimuskohteistaan. Saarikivi on jo vuosia toiminut työnsä ohessa tieteen popularisoijana ja auttanut mm. työorganisaatioita hyödyntämään uusinta tutkimustietoa. Saarikivi toimii myös projektinjohtajana Business Finlandin (ent. Tekes) rahoittamassa projektissa, jossa tutkitaan vuorovaikutusta työelämässä teknologian yleistyessä.

Pekka Räsänen on Turun yliopiston taloussosiologian professori. Hän on väitellyt vuonna 2003 (sosiologia) ja toiminut aiemmin opetus- ja tutkimustehtävissä mm. Turun yliopistossa, Suomen Akatemian tutkijatohtorina sekä vanhempana tutkijana Helsingin tietotekniikan tutkimuskeskus HIITissä. Hän on tutkinut tietoyhteiskuntaan ja digitalisaatioon liittyviä ilmiöitä lähes 20 vuoden ajan. Hänellä on yli 200 tieteellistä julkaisua ja lisäksi kymmeniä yleistajuisia tekstejä. Tällä hetkellä Räsänen johtaa osahanketta Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa konsortiossa Teollisuuden digitaalinen murros (Digital Disruption of Industry), 2015—2021.

Pekka Neittaanmäki on tietotekniikan professori Jyväskylän yliopistosta. Hänen tutkimusalansa ovat sovellettu matematiikka, tietotekniikka ja  tekoäly. Neittaanmäki johtaa tutkijatiimiä, joka koostuu 20 alansa huippuasiantuntijasta Euroopasta, USA:sta, Kauko-Idästä ja Aasiasta. Lisätietoja:  https://www.jyu.fi/it/research-interests