Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama energiakriisi vaikuttaa Suomeenkin. Energiaa on nyt säästettävä, ja myös me Edistiassa haluamme kantaa kortemme kekoon: liityimme mukaan valtakunnalliseen Astetta Alemmas -kampanjaan. Sen tavoitteena on saada 75 prosenttia suomalaisista säästämään energiaa.

Kampanjaan osallistuvilta yrityksiltä edellytetään konkreettisia energiansäästötekoja. Kilonkallio 7:n kiinteistömme ei ole ainoastaan toimistorakennus, vaan myös monien asiakkaidemme koti. Siksi sopivat toimenpiteet piti miettiä tarkasti.

”Meille oli tärkeää löytää tapoja, joilla voimme omalta osaltamme auttaa koko Suomea selviämään tulevan talven yli niin, että sähköä riittää kaikille, kuitenkaan asiakkaidemme elämänlaatua heikentämättä”, kertoo toimitusjohtaja Pia Harju-Autti.

Löysimme energiansäästöön lopulta useammankin sopivan keinon. Ilmanvaihtokanavat puhdistetaan ja ilmanvaihdon säädöt tarkistetaan, ja saunoja lämmitetään jatkossa vain kerran viikossa. Energiankulutusta myös seurataan jatkossa tarkemmalla silmällä ja lämmitysten säätöjäkin tarkastellaan.

Lisäksi kaikkia Edistian asiakkaita ja henkilökuntaa kannustetaan mukaan talkoisiin. ”Pyrimme löytämään tapoja, joista jokainen voi poimia itselleen sopivimmat tavat osallistua yhteiseen ponnistukseen”, Harju-Autti sanoo.

Kiinteistöpäällikkö Meri Visanti lisää, että vaikka kampanjan taustalla onkin sodan aiheuttama energiakriisi, on energian säästämisellä myös paljon hyviä puolia.

” Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen parantaa kiinteistön turvallisuutta ja terveellisyyttä sekä lisää asumismukavuutta. Yhteisen kampanjan lisäksi säästämme ympäristöä ja rahaa, kun kiinnitämme huomiota lämmityksen, sähkön ja veden kulutukseen. Energiaa ei riitä hukattavaksi.”