Kuvittele hetki työskenteleväsi joka päivä tehtävien parissa, jotka ovat aidosti merkityksellisiä. Kuvittele, miltä tuntuu kun tiedät, että päivittäinen työsi auttaa merkittävästi parantamaan heikommassa asemassa olevien ihmisten elämää ja elämänlaatua. Se tunne, kun tiedät, että olet osa jotain suurempaa ja että työlläsi on todellista vaikutusta maailmassa. Tämä on syy, miksi itse haluan tehdä sote-sektorin työtä: sillä on merkitys ja se auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä.

Olen aina pyrkinyt löytämään tarkoituksen ja merkityksen tekemisilleni. Työurani alkuvuosina työskentelin kansainvälisessä yritysmaailmassa, jossa tavoiteltiin lähinnä taloudellista menestystä. Vaikka työni oli haastavaa ja tarjosi monia mahdollisuuksia, en koskaan tuntenut niin syvää tyydytystä tai merkityksellisyyttä tekemisessäni kuin olen tuntenut viimeisen reilun 25 vuoden ajan sote-alalla. Tajusin uuteen työhön siirryttyäni, että haluan panostaa enemmän yhteiseen hyvinvointiin ja auttamiseen kuin vain omiin materiaalisiin tavoitteisiini.

Kun päätin muuttaa urapolkuani, etsin työmahdollisuuksia, jotka keskittyisivät toisten auttamiseen ja yhteiskunnallisen muutoksen aikaan saamiseen. Halusin tehdä työtä, joka välittää ja joka voisi auttaa luomaan paremman maailman heikommassa asemassa oleville ihmisille. Valitsin työn ja uran, joka auttaisi minua vaikuttamaan positiivisesti yhteiskuntaan ja tuomaan toivoa niille, jotka sitä tarvitsevat eniten.

Aloittaessani työni sote-sektorilla tunsin heti, että olin valinnut oikein: minulla on joka päivä mahdollisuus auttaa ihmisiä, jotka kamppailevat elämässään erilaisten syiden takia. Se voi olla köyhyyttä, sairautta, syrjintää tai traumaa, mutta voin olla mukana tarjoamassa heille tukea ja mahdollisuuden parempaan elämään.

Merkityksellinen työ antaa voimavaroja

Työskentelemällä heikommassa asemassa olevien ihmisten aseman parantamiseksi, olen oppinut arvostamaan omaa asemaani ja etuoikeuksiani sekä Suomen hyvinvointiyhteiskuntaa. Olen myös oppinut paljon itsestäni ja omista vahvuuksistani. Joka päivä kohtaan haasteita ja esteitä, mutta tiedän, että pystyn vaikuttamaan myönteisesti heikommassa asemassa olevien elämään. Se antaa minulle voimia ja tulevaisuuden uskoa.

Merkityksellinen työ ei ainoastaan auta muita, vaan se myös ravitsee omaa sieluamme. Tiedän, että työlläni on suurempi tarkoitus, ja se antaa minulle voimavaroja jaksaa vaikeidenkin päivien yli. Tunnen, että teen todella merkityksellistä työtä, ja se tuo minulle iloa ja tyydytystä. Tietäen, että voin auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä ja olla osa heidän elämänsä parantamista, tunnen syvää kiitollisuutta ja nöyryyttä.

Jos haluat löytää merkityksellisen työn, joka auttaa heikommassa asemassa olevia, suosittelen sinua tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia sote-sektorilla tai hyväntekeväisyysorganisaatioissa. Ole valmis oppimaan uutta ja kasvamaan ihmisenä, sillä tämä työ haastaa meitä jatkuvasti. Muista, että pienetkin teot voivat tehdä suuren eron toisen ihmisen elämässä.

Kun teet työtä, jolla on merkitys ja autat apua tarvitsevia kanssakulkijoitasi, huomaat, miten paljon sinulla on annettavaa maailmalle. Sinusta tulee osa jotain suurempaa ja voit olla mukana rakentamassa parempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Täytä elämäsi merkityksellisellä työllä ja näet, miten se muuttaa sinut ja ne, joita autat.

Juha Aarvala
hallituksen varapuheenjohtaja
Edistia-konserni