Julistimme loppuvuonna 2019 asiakkaillemme juhlavuoden kunniaksi asiakaskilpailun teemalla ”Oma koti”. Kilpailussa oli kaksi sarjaa: kirjalliset ja kuvalliset työt.

Asiakaskilpailu päättyi tammikuun lopussa ja siihen osallistui 28 Edistian asiakasta 32 työllä. Molemmissa sarjoissa töitä palautettiin määräaikaan mennessä 16 kpl. Työt olivat korkeatasoisia ja hyvin erilaisia: tarinoita, runoja, valokuvia, kollaaseja, akryylimaalauksia, erilaisia sekatekniikoita, lyijykynätöitä ja akvarelleja. Lisäksi yksi osallistuja oli suunnitellut itselleen Roomstyler-ohjelmalla unelmakodin!

Voittajat valitsi juhlavuoden järjestelytoimikunnasta muodostettu kilpailujury, jonka puheenjohtajana toimi Edistia-konsernin toimitusjohtaja Pia Harju-Autti. Voittajat palkittiin Toimintakeskus Oodin ystävänpäiväjuhlissa 14.2. erisuuruisilla lahjakorteilla Prismaan sekä Suomalaiseen Kirjakauppaan. Lisäksi kaikki kilpailuun osallstuneet saivat osallistumispalkinnon.

Kaikki kilpailutyöt – sekä kuvat että kirjoitukset – ovat nähtävillä Toimintakeskus Oodin käytävässä, Kilonkallio 7, Espoo. Käy tutustumassa ja ihastelemassa upeita teoksia!

Kuvalliset työt -sarja

Ensimmäinen palkinto
Työn nimi: –
Tekijä: Pia Kuivalainen

Taitelijan kuvaus: ”Minulle koti on paikka, jossa saan olla rakkaideni kanssa ja jossa on tilaa luovalle ilmaisulle.”
Juryn perustelut: Akryylityö on korkeatasoinen, kaunis ja harmoninen. Laaja-alainen näkökulma ja idearikas toteutus, jossa koti ei muodostu seinistä, vaan on osa isompaa merkitystä ja avaruuden kudosta.

 

Toinen palkinto
Työn nimi: Minä riitän
Tekijä: Taru Lempiäinen

Taitelijan kuvaus: ”Kotona voin olla oma itseni. En tarvitse roolia / naamiota. Kaaos jää ulkopuolelle.”
Juryn perustelut: sekatekniikalla tehty kolmiulotteinen työ on kiehtova. Taiteilija katsoo maailmaa sisäänpäin itsensä kautta. Tekijä peilaa minuutta maailman kaoottisuutta vasten.

 

Kolmas palkinto
Työn nimi: Kollaasi
Tekijä / nimimerkki: Luna

Juryn perustelut: Kollaasissa on käytetty materiaaleja monipuolisesti ja taidokkaasti. Teos kutsuu tutkimaan ja siitä välittyy ihana siirtolapuutarhafiilis. Kesäinen hyvän mielen kuva!

 

Kunniamaininta:
Työn nimi: Unelmakoti
Tekijä / nimimerkki: Jussi Ropponen

Jussi käyttää akvarellissaan herkullisella tavalla värejä. Työn perspektiivi on kiehtova ja tunnelma on hengästyttävän tiivis! Kodissa ovat ne itselle tärkeimmät asiat. Oma tupa – oma lupa.