Viime kesänä suuren suosion saaneet koululaisten leirit saivat jatkoa. Edistian työvalmennuspalvelut järjesti viime vuoden tapaan kesäkuun alussa kaksi päiväleiriä lapsille Espoon Suvisaaristossa sijaitsevassa Hanikan virkistyskeskuksessa.

Ensimmäisellä leirillä lapsia oli 11 ja toisella 14. ”Osa lapsista viihtyi ensimmäisellä leirillä niin erinomaisesti, että halusivat jatkaa toisellekin leiriviikolle. Taisipa muutama peruuttaa jo sovittuja mummolareissujakin päästäkseen jatkamaan leirielämää”, nauraa Edistian ohjaaja Panu Hylkinen.

Leireillä lapsille oli ohjattua toimintaa päivittäin klo 9–15. Enimmäkseen leirillä oleiltiin ulkona: ohjelmassa oli mm. uintia, suppailua, luontobingoa, makkaran ja vaahtokarkkien paistoa, erilaisia kesäpelejä, hiekkalinnan rakennuskilpailu sekä kaarnaveneiden tekoa. Kaikkein suurin hitti oli kuitenkin kalastus. ”Jokainen sai kalan ja kalastajat saivat itse päättää, mitä saaliille tehdään. Suurin osa vahingoittumattomista kaloista vapautettiin takaisin mereen”, Panu kertoo.

Leiriltä lapset saivat kalastuksen lisäksi myös muita unohtumattomia elämyksiä. Leiriläiset pääsivät seuraamaan ruoppaajan työskentelyä ja rannalta vilkutettiin kiivaasti ohikulkeville vesibusseille. Leiriläisiä viihdytti myös puolikesy kyhmyjoutsen, joka kiipesi laiturille ja seurasi kalastajia kalastuspaikoille puolen kilometrin päähän.

”Lapset tykkäsivät tosi paljon. Kivaa tekemistä riitti, ruoka oli hyvää ja moni sai uusia kavereitakin”, sanoo Panu. Leirin suosiosta kertoo myös se, että yli puolet osallistujista oli vanhoja tuttuja viime kesältä. Kiitosta leiri sai myös vanhemmilta. ”Leiri toi monelle odotetun hengähdystauon raskaan koronakevään päätteeksi. Lapsille ei kuulemma tarvinnut leiripäivän jälkeen enää muuta iltaohjelmaa keksiä, riitti kun peitteli sänkyyn nukkumaan”, Panu summaa.