Espoon kaupunki on yhteistyössä eri järjestöjen kanssa käynnistänyt yleisen neuvontapuhelimen viidellätoista kielellä koronatilanteeseen liittyen.

Puhelinpalvelu on avoinna ma – pe klo 12-15 (ei juhlapyhinä), ja neuvontaa saa 15 eri kielellä sekä selkosuomeksi. Mukana olevat kielet ovat albania, arabia, dari, farsi/persia, englanti, kiina (mandariini), kurdi (sorani), ranska, somali, tagalog, turkki, venäjä, vietnam, viro ja visayan.

Numerossa 0981622610 palvelua saa englannin kielellä sekä selkosuomeksi. Numerossa 0981622620 palvelua saa muilla yllä mainituilla kielillä.

Puhelinpalvelussa ei anneta terveydenhuollon ammattilaisille kuuluvaa terveysneuvontaa, vaan vastataan enemmän yleisiin kysymyksiin; miten asiat hoituvat näin poikkeusoloissa. Mm. KELAn tukiin ja toimeentuloon, asumiseen, liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä voi ja kannattaa soittaa neuvontapuhelimeen. Palvelussa voi myös täyttää Omaolo.fi:n koronaoireiden kartoituskyselyn yhdessä omankielisen neuvojan kanssa. Lyhyet, kootut tiedot puhelinpalvelusta (myös eri kielillä) löydät täältä.

 

Muita hyviä materiaaleja ja linkkejä: