Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään jälleen tänä vuonna eri puolella Espoota. Nettisivusto www.espoonasunnottomienyö.fi avataan 11.10.2021. Voit myös esittää kysymyksiä asiantuntijolle suositussa chat-palvelussa koko viikon ajan.

Asunnottomien yön etkot  

Päihteidenkäyttäjien sosiaali- ja terveysneuvontapiste Linkki järjestää tapahtumia Espoon keskuksessa maanantaista perjantaihin 11.–15.10.

  • Maanantaina 11.10. vaatteiden jakelua.
  • Tiistaina 12.10. Sininauhasäätiön palveluohjaaja tavattavissa.
  • Keskiviikkona 13.10. Tukikohta ry esittelee Etsivä löytää -hanketta.
  • Torstaina 14.10. ruokatarjoilu.
  • Perjantaina 15.10. tarjolla kahvia ja pullaa.

Asunnottomien yön etkot perjantaina 15.10.

Leppävaara: klo 16–20 Sellon kirjaston edustalla (sateen sattuessa sisällä kirjastossa). Yhteispelillä!-hankkeen työntekijät kertovat rahapelaajille ja heidän läheisilleen tarkoitetusta Tiltti-tukipisteestä. Jaossa on heijastimia ja villasukkia. Asunnonhaun neuvontaa, Kelan infopiste, makkaranpaistoa ja mehua sekä elävää musiikkia.

Tuomarila: klo 12 ruokatarjoilu. Manna-Apu, Tuomarilantie 19.

Tapahtumia Espoossa sunnuntaina 17.10. 

Espoonlahden tapahtuma järjestetään Soukan kappelilla Soukankujalla piha-alueella klo 18 alkaen. Ohjelmassa on ruuanjakelua, puheita, musiikkia, kirjastoauto, yhdessäoloa, tulishow ja lämpimien vaatteiden jakoa. Kaupungin asumisneuvoja on mukana tapahtumassa. Messu klo 17.

Matinkylän tapahtuma järjestetään Ison Omenan viereisellä toriaukiolla klo 17 alkaen. Ohjelmassa puheita, yhteislaulua, makkaranpaistoa, partiolaisten paistamia lettuja, mehua ja pullaa, kirjastoauto, lämpimien vaatteiden jakelua. Asunnottomien yö tulet syttyvät klo 19, iltahartaus klo 19.50. Espoon Asuntojen asumisneuvojat mukana tapahtumassa.

Espoon keskuksen tapahtuma järjestetään Pappilantien pihalla klo 17 alkaen. Ohjelmassa makkaranpaistoa ja soppajakelua, musiikkiesityksiä ja kirjastoauto. Asunnottomien yö tulet syttyvät klo 19. Iltahartaus klo 19.30.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia, myös koronatilanteen takia.

Tapahtuman oma nettisivusto 

Espoon Asunnottomien yön nettisivusto www.espoonasunnottomienyö.fi avataan 11.10.2021. Sivustolla tulee olemaan muun muassa chat-palvelu, uutisia, blogikirjoituksia, opas asunnottomille ja some-virtaa. Sivusto on avoinna 22.10. asti.

Chat-palvelu

Viime vuoden tapaan sivustolla on viikon ajan (11.–15.10.) chat-palvelu, jossa voi keskustella asunnottomuuteen liittyvistä asioista kaupungin työntekijöiden kanssa klo 13–15.

Tarjolla on asumisneuvontaa ja talousohjausta osoitteessa www.espoonasunnottomienyö.fi 

Onko sinulla asumiseen tai raha-asioiden hoitoon littyviä kysymyksiä, etkä tiedä mistä aloittaa asioiden selvittelyä? Tule kysymään asiaan Espoon asunnottomien yön chatista, jossa keskustelut käydään anonyymisti. Selvitämme kanssasi, mistä voit saada tukea tilanteeseesi. Vastaajina chatissa on Espoon kaupungin asumisneuvojia ja -ohjaaja, hanketyöntekijöitä, sosiaalisen luototuksen talousneuvojia ja kokemusasiantuntijoita sekä 13.10. ulosoton asiantuntija.

Chat on auki maanantaista 11.10. perjantaihin 15.10. päivittäin klo 13-15 välisenä aikana. Löydät Chat-ikkunan sivun alalaidasta. 

Chatin teemapäivät klo 13 – 15

ma 11.10. Asumisen asiosta
ti 12.10. Raha-asioista
ke 13.10. Raha-asioista / ulosoton asiantuntija
to 14.10. Asumisen asioista
pe 15.10. Asumisen asioista

Asunnottomien yö somessa 

Instagramissa: Asunnottomien Yö Espoo
Facebookissa: Espoon Asunnottomien Yö

#AsunnottomienYöEspoo #AsunnottomienYö #SyrjäytynytVaiSyrjäytetty

Asunnottomien Yö

Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä 17.10. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Tämän vuoden Asunnottomien yön teemana on ’ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty’. Asunnottomien yössä mennään tänä vuonna ulkopuolisuuden lähteille. Monessa tapauksessa yhteiskunnasta syrjäyttäminen on asunnottomuuden syynä. Kun kohtuuhintaisia asuntoja ei ole tarpeeksi, eikä yhteiskunnassa asumista toteuteta käytännön tasolla ihmisoikeutena, vaan sananpartena, pienituloisimmat jäävät ulkopuolelle. Ja mitä kauemmin ihminen on asunnottomana, sitä vaikeampaa on päästä asuntomarkkinoille.