Edistia Työelämä on järjestänyt Vantaalla kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin, alle 29-vuotiaille nuorille suunnattua Boosti-työnhakuvalmennusta eli työnhakua edistävää toimintaa. Yhteistyö Vantaan kanssa aloitettiin elokuussa 2018 ja sopimusta on jatkettu tämän vuoden loppuun.

Tieto hyvin onnistuneista valmennuksista kiiri ja poikii nyt uutta: TE-toimisto otti yhteyttä Edistiaan ja halusi hankkia samantyyppistä valmennusta. Vantaan Urapolku laajenekin maaliskuun alusta alkaen ja jatkossa Vantaalla valmennetaan maanantaista torstaihin. Nuorten lisäksi valmennetaan nyt myös aikuisia: TE-toimiston asiakkaille ei ikävaatimusta ole, vaan kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Urapolku-ryhmästä saa konkreettista apua ja varmuutta työnhakuun

Vantaa on osoittanut tilat toiminnalle ja järjestänyt tarvittavat laitteet ja ohjelmistot. Samoissa tiloissa toimii mm. Ohjaamo ja muita Vantaan kaupungin toimijoita, jotka ovat ohjanneet nuoria uravalmennukseen. Lisäksi kerran kuussa, viereisessä aulassa, järjestetään rekrytilaisuuksia, jolloin nuorella on mahdollista osallistua molempiin tapahtumiin samalla kerralla. Keskiviikon CV-boostissa on keskitytty työnhaun asiakirjojen tekemiseen. Torstaisin on konkreettisesti haettu opiskelu- ja työpaikkoja. Osa kävijöistä on käynyt useamman kerran ja joillekin on riittänyt, että jo aiemmin tehty CV on käyty yhdessä läpi ja annettu mahdollisia korjausehdotuksia.

”Ryhmissä on käynyt hyvin erilaisia nuoria hyvin erilaisilla taustoilla”, kertoo yksilövalmentaja Hanne Hento. ”Osallistujilla on myös hyvin erilaiset tiedot ja taidot koskien työnhakuprosessia. Koulutustaustatkin vaihtelevat, osalla on vain peruskoulun päättötodistus, kun toiset ovat valmistuneet yliopistosta maistereiksi. Myös tietoteknisissä taidoissa on eroja, toisille mm. wordin käyttö tai valokuvan liittäminen ansioluetteloon tuottaa ongelmia. Osan kanssa etsitään suuntaa elämälle, mietitään vaihtoehtoja ja tehdään ammatinvalintatestejä. Voi myös olla, että nuori on jo ehtinyt valmistua ammattiin, mutta ei haluakaan työllistyä sille alalle.”

Edistian valmentajat ovat kokeneet, että konkreettisen avun lisäksi uravalmennus on hyödyttänyt nuoria myös muilla tavoin. Nuoruuden epävarmuus, koulu- ja työpaikan puuttumisen lisäämä epävarmuus ja itseluottamuksen puute ovat helpottuneet keskustelujen, ryhmän vertaistuen ja motivoivien pohdintojen seurakusena. Joskus riittää, että nuoren kohtaa tasavertaisena ja hän saa tunteen ”sinä riität ja olet hyvä juuri tuollaisena”.

Edistian Vantaan Urapolku

Haetko töitä? Mietitkö, mitä lähtisit opiskelemaan? Haluatko löytää uuden suunnan elämällesi?

Maanantai klo 12–15
Urapolku. Avoin kaikille, jotka tarvitsevat työllistymistä tukevia palveluja.
Valmentajat Matti Stén ja Petteri Taskinen.
Osoite: Vernissakatu 1, 01300 Vantaa

Tiistai klo 12–15
Urapolku. Avoin kaikille, jotka tarvitsevat työllistymistä tukevia palveluja.
Valmentajat Matti Stén ja Petteri Taskinen.
Osoite: Vernissakatu 1, 01300 Vantaa

Keskiviikko klo 13-16
CV-boosti, alle 29-vuotiaille nuorille.
Opi tekemään hyvä CV! CV-boostissa saat opastusta myös visuaalisen tai video-CV:n tai muun erilaisemman CV:n tekemiseen.
Valmentajat Matti Stén ja Petteri Taskinen.
Osoite: Lummetie 2, 01300 Vantaa

Torstai klo 13-16
Työnhakuboosti, alle 29-vuotiaille nuorille.
Miten tehdään juuri hakemaasi työpaikkaan räätälöity hakemus? Tilaisuus on sinulle, jos sinulla on jo työnhakuusi sopiva CV olemassa. Lisäksi voit harjoitella haastattelutreenissä, miten vakuutat työnantajan haastattelussa.
Valmentajat Matti Stén ja Petteri Taskinen.
Osoite: Lummetie 2, 01300 Vantaa

Lisätietoa Urapolusta:

Valmentaja Matti Stén, 044 725 4603
Valmentaja Petteri Taskinen, 044 727 3428
Vastuuvalmentaja Hanne Hento, 044 727 3425

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@edistia.fi