Edistia sai alkuvuonna 2023 uuden kiinteistövastaavan, Samuli Hautajoen. Kiinteistövastaavana hän huolehtii sekä Edistian Kilonkallio 7:n kiinteistöstä että säätiön omistamista tukiasunnoista. Vuoden viimeisessä blogissa Samuli kertoo tunnelmiaan ensimmäisestä Edistia-vuodestaan.

Vuosi lähenee loppuaan, samoin oma ensimmäinen vuoteni Edistialla. Vuosi on ollut työntäyteinen ja monella tapaa opettavainen. Olen päässyt olemaan mukana monenlaisessa, isoimpana projektina varmasti Kilonkallion 7:n julkisivuremontti. Samaan aikaan olen ottanut haltuun omaa toimenkuvaani, Edistian toimintaa ja talon sisäisiä toimintamalleja. Tässä meidän oma vuokrauksen ja kiinteistöpalveluiden huipputiimimme on ollut loistavasti tukena. Yhdessä tätä tehdään.

Oman lisänsä ensimmäiseen vuoteeni Edistialla toi työn ohella suorittamani kiinteistöpäällikön tutkinto. Koen koulutuksen vastanneen hyvin ennakko-odotuksiani ja opiskelun lisänneen tietojani ja taitojani kiinteistöjen ylläpitoon liittyvissä asioissa ja kysymyksissä, sekä antaneen tietoa ja työkaluja hyödynnettäväksi tulevaisuudessa työssäni kiinteistöjohtamisen parissa. Nämä olivatkin keskeisimmät motivaattorini koulutukseen hakeutumiseen.

Olen viihtynyt Edistialla hyvin: Edistian henkilökunta on ehtinyt tulemaan hyvin tutuksi, samoin monet asukkaammekin. Koen, että olen ensimmäisen vuoden aikana saanut jo hyvän kuvan konsernin kiinteistöomaisuudesta niin Kilonkallion kiinteistön kuin tukiasuntojemme osalta. Samalla mielessäni onkin jo herännyt monenlaisia kehitysajatuksia paitsi kiinteistön ja tukiasuntojen ylläpitoon, myös sisäisiin toimintatapoihin ja prosesseihin liittyen. Näitä sitten jäsentelen ja vien eteenpäin – yhtenä esimerkkinä Kilonkallion kiinteistön kehittäminen energiatehokkaammaksi.

Odotan innolla tulevaa vuotta ja uusia tehtäviä sekä tulevia projekteja. Haluankin vielä kiittää Edistian henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita, sekä asukkaita kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2024!

Samuli Hautajoki
kiinteistövastaava