Edistia tuottaa syyskuun 2023 alusta alkaen Espoon kaupungin asumisneuvontapalvelut. Asumisneuvonta on maksutonta ja suunnattu kaikille sitä tarvitseville espoolaisille.

Asumisneuvonnasta saa tukea esimerkiksi asunnon hakuun, vuokrasopimuksen tekemiseen, vuokranmaksuongelmien selvittelyyn ja riitatilanteisiin naapurien tai vuokranantajan kanssa. Neuvontaa annetaan niin eri puolilla Espoota järjestettävissä infotilaisuuksissa ja asunnonhakupajoissa kuin puhelimitse ja sähköpostitse.

Asumisneuvontaa antavat Edistiassa asumisneuvojat Anni Rusanen ja Jutta Kämäräinen. Rusasen vastuulla ovat erityisesti alle 30-vuotiaat nuoret, Kämäräinen taas vastaa yli 65-vuotiaiden asumisneuvonnasta. Kumpikin vastaa myös 30–64-vuotiaiden asumisneuvontapyyntöihin.

Rusanen ja Kämäräinen vetävät myös tulevia asunnonhakupajoja, infotilaisuuksia ja muita asumisneuvonnan tapahtumia. Tulevien tapahtumien ajankohdat ja paikat ilmoitetaan Edistian verkkosivuilla. Katso syys- ja lokakuun tapahtumat täältä: https://edistia.fi/asumisneuvonta/