Edistia on jo useamman vuoden ajan osallistunut Espoon asunnottomien yön järjestämiseen sekä tänä vuonna koordinoinut Espoon asunnottomien yön verkostoyhteistyötä.

Myös Kirkkonummella on paneuduttu asunnottomien ongelmiin. Kirkkonummen asunnottomien yön tapahtuma järjestettiin vanhassa Pyhän Mikaelin kirkossa. Paikalla ollut kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kiinnitti huomiota siihen, että pienituloisten käytettävissä olevista tuloista saattaa jo yli puolet mennä asumiseen ja ruokaan ja tämän vuoksi tarvitaan lisää kohtuuhintaisia asuntoja. Hän korosti myös asumisen tukemista ja ongelmien ratkaisua asumisen neuvonnalla ja asumissosiaalisella työllä.

Edistia on yhteistyökumppanina ARAn tukemassa kunnan asumisneuvontahankkeessa, jonka työn tuloksina ennaltaehkäistään asunnottomuutta ja toteutetaan asumissosiaalista työtä paikallisesti. Asumisneuvojat Jenni Enbuska, Kim Keyriläinen sekä johtava sosiaalityöntekijä Pia Sandström-Hentilä olivat paikalla kertomassa asumisneuvonnan työstä.

Lisätietoja Edistian asunnottomuustyöstä ja asunnoista: Anne Björklund, vuokraustoiminnan päällikkö, puh 040 593 2333, anne.bjorklund@edistia.f