Viime aikoina on mediassa ihmetelty Vantaan hyviä tuloksia erityisen haastavien työllistettävien, eli maahanmuuttajien kanssa.

Lue jutut tästä:

Mikä on Vantaan salaisuus? Kaupunki on jo päässyt haastavaan tavoitteeseen – työllisyysaste kovassa nousussa, vaikka lähtökohdat hankalat (MTV Uutiset 14.6.2019)

Vain 23 prosenttia Suomessa asuvista irakilaisista on töissä – Vantaan työllisyys­johtaja haukkuu järjestelmän ”kafkamaiseksi” (Helsingin Sanomat 7.9.2019)

Edistia on osaltaan kantanut kortensa kekoon Vantaan onnistumisessa, teemme yhteistyötä Vantaan kanssa ja tarjoamme maahanmuuttajille työllistymistä edistävää palvelua: sekä uravalmennusta että ryhmätoimintaa.

”Tällä hetkellä Tikkurilassa on käynnissä eritasoisia työllistymiseen tähtääviä valmennuksia. Osa asiakkaistamme ei osaa edes lukea tai kirjoittaa, osalla taas on opintoja ulkomaissa yliopistoissa,” kertoo Edistia työelämän vastuuvalmentaja Hanne Hento. ”Edistian ryhmissä mm. opiskellaan suomen kieltä ja tutustutaan kulttuuriin sekä kartoitetaan sopivia työ- tai opiskeluvaihtoehtoja.”

”Järjestämme viikoittain neljä uravalmennusryhmää, joihin osallistuu sekä kantasuomalaisia että maahanmuuttajataustaisia. Arvioisin, että vuoden aikana näissä ryhmissä käy reilut 250 maahanmuuttajaa”, Hanne Hento sanoo. ”Lisäksi meillä on pidempiä, kolmen kuukauden mittaisia ryhmiä, joissa asiakkaita on ollut vuositasolla keskimäärin 60,” hän jatkaa.

”Allekirjoitan täysin Vantaan työllisyyspalvelujen johtajan Timo Saaren näkemyksen siitä, että suurin osa maahanmuuttajista haluaa päästä töihin. Edistian ryhmissä vahvistamme Saaren peräänkuuluttamaa toimijuutta ja tuemme ihmisiä eteenpäin elämässä,” Hanne Hento lopettaa.

Lisätietoja:
Edistia työelämä
Vastuuvalmentaja Hanne Hento
044 727 3425
hanne.hento@edistia.fi