Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17.10.2019. Suomessa on vuodesta 2002 alkaen vietetty YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi Asunnottomien yön merkeissä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Vuoden 2019 teemana on ’Varjojen naiset’

Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan nostaa esiin asunnottomat naiset. Suomessa oli vuonna 2018 yli 1 200 yksinelävää asunnotonta naista. Asunnottomien naisten todellisen määrän oletetaan olevan huomattavasti suurempi, sillä piiloasunnottomuus on yleistä erityisesti naisten keskuudessa. Asunnottomat naiset altistuvat monenlaiselle hyväksikäytölle, ja kokemukset väkivallasta ovat yleisiä. Perhe, lapset ja äitiys liittyvät monien naisten elämäntilanteeseen.

Espoon alueella järjestetään useita tapahtumia 17.10. ja nuorten asunnottomuuteen keskittyvä seminaari 1.10. Edistia toimii aktiivisesti Asunnottomien yön yhteistyöverkostossa sekä osallistuu Leppävaaran tapahtumaan.

Lisää tietoa: 

Verkkosivut: https://asunnottomienyo.fi/ 

Facebook: https://www.facebook.com/asunnottomienyo/ 

Espoon Asunnottomien yön Instagram: https://www.instagram.com/asunnottomienyoespoo/