Asunnottomien yötä vietetään jälleen maanantaina 17.10. Tapahtumia on järjestetty YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä vuodesta 2002.

Asunnottomuuden ehkäiseminen ja vähentäminen on yksi Edistian strategisista tavoitteista. Vuokraamme tukiasuntoja asunnottomille ja asunnottomuusuhan alla oleville, ja olemme tiiviisti mukana myös Asunnottomien yö -toiminnassa: Edistian kehittämispäällikkö Jyrki Myllärniemi koordinoi Asunnottomien yö -verkostoa Espoossa.

”Ympäri Espoota järjestetään tänäkin vuonna paljon erilaisia Asunnottomien yön tapahtumia. Mukana on esimerkiksi järjestöjä, seurakuntia ja Espoon kaupungin yksiköitä”, Jyrki kertoo.

Myös alueen oppilaitosten kanssa on tänä vuonna tehty monipuolista yhteistyötä.

”Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa olemme päivittäneet espoolaisille asunnottomille suunnatun palveluesitteen ja taskuoppaan. Omnian opiskelijoita taas on mukana monissa tapahtumissa, ja oppilaitos järjestää myös oman tapahtuman ja vaatekeräyksen.”

Katso tästä, millaisia tapahtumia Espoon Asunnottomien yössä on tarjolla tänä vuonna: https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:agb2q552pa