Edistian työtoiminta

Edistian työtoiminnan tavoitteena on asukkaiden toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen. Työtoiminnan sisältö vaihtelee asiakkaan elämänhallintaa tukevasta toiminnasta aina tuottavaan työhön saakka.

Työtoimintaa järjestetään yksilöllisesti asiakkaan taitojen, kiinnostuksen ja ammatillisten pyrkimysten mukaisesti. Työtoimintaan osallistumisesta maksetaan asiakkaalle erikseen sovittu kannustusraha.

Ryhmämuotoiseen työtoimintaan on mahdollisuus osallistua 1–4 kertaa viikossa, 1 tunti kerrallaan.

Työtoimintaryhmäläinen

osallistuu pakkaus- ja postitustöihin sekä muihin työtoimintaryhmän ajankohtaisiin tehtäviin.

Talkkaritiimiläinen

on mukana Edistian kiinteistön hoidossa. Talvisin tehtävänä on lakaista lumia ja hiekoittaa pihaa. Pihapiirin yleinen siisteyden ylläpitäminen on talkkaritiimiläisten päätehtävä.

Postitiimiläisen

vastuulla on postinhakeminen päivittäin ja lehtien jakaminen talon sisällä.
Itsenäinen työtoiminta sisältää ohjattua työskentelyä Eedin ravintolassa, pesulassa tai siivouksessa 1–5 päivänä viikossa, 1–4 tuntia päivässä. Työtoiminta tapahtuu yhteistyössä Fazerin kanssa. Toiminta on mahdollista räätälöidä osallistujan voimavarojen mukaisesti.

Keittiötiimiläinen

työskentelee Edistian ravintolassa ja osallistuu keittiön avustaviin tehtäviin mm salaatin valmistamiseen, astioiden pesuun, ruokasalin puhtaana pitoon ja leivontaan. Työtehtävät valikoituvat työntekijän valmiuksien mukaan.

Pesulatiimiläinen

osallistuu Edistian pyykkihuoltoon, joka pitää sisällään mm lakanoiden ja pyyhkeiden pesua ja mankelointia.

Siivoustiimiläinen

ottaa osaa Edistian puhtaana pitoon. Työtoimintaan osallistuva työskentelee pareittain ammattisiistijän kanssa.