Edistian päivätoimintaa

Elämänhallintaryhmät

Asiointiryhmässä

matkataan yhdessä ohjaajan kanssa läheiseen kauppakeskukseen ostoksille tai muille asioille mm. pankkiin. Ryhmäläinen oppii asioimaan ja toimittamaan ostoksiaan turvallisessa ilmapiirissä. Ryhmässä oppii myös rahankäytön hallintaa.

Miestenryhmä

on vertaisohjaajan johdolla kokoontuva ryhmä, jossa on toimintaa ja keskustelua miesnäkökulmasta miehiä kiinnostavista aiheista. Ohjelmassa on mm. mikroautoilua, kalastusta ja metsäretkiä.

Kokkausryhmässä

suunnitellaan ja laitetaan yhdessä ateriakokonaisuus ja syödään yhdessä. Samalla opetellaan ruuanlaittoa, terveellisiä ruokailutottumuksia ja pöytätapoja. Aterioita suunnitellessa otetaan huomioon vuodenaikoihin ja juhlapyhiin liittyvät raaka-aineet ja teemat. Kerran kaudessa ryhmä käy herkuttelemassa valitsemassaan ravintolassa.

Rentoutusrymässä

opetellaan keinoja rauhoittaa ja rentouttaa itseä mielikuvien ja musiikin avulla.

Naistenryhmä

on vertaisohjaajan johdolla kokoontuva ryhmä, jossa on toimintaa ja keskustelua naisnäkökulmasta naisille kiinnostavista aiheista. Ohjelmassa on mm. kauneudenhoitohetkiä ja elokuvissa käyntejä.

Kädentaito- ja luovat ryhmät

Avoimella klubilla

ryhmäläiset pääsevät toteuttamaan omia luovia ideoitaan mm. askartelun, neulomisen tai maalaamisen parissa. Osallistujat saavat joka kerta itse valita työtapansa – tai vain nauttia mukavasta yhdessä olosta.

Taideterapiaryhmässä

piirretään, maalataan ja muovaillaan savea sekä tehdään mielikuva-, rentoutus- ja kirjoitusharjoituksia ja keskustellaan töistä. Tavoitteena on tasapainon, voimaantumisen ja virkistymisen kokemista.

Peliryhmässä

nautitaan Bingon jännityksestä ja harjoitellaan kognitiivisia taitoja.

Puutyöryhmässä

opetellaan ja tehdään puusta erilaisia esineitä mm. linnunpönttöjä, veitsiä tai huonekaluja.

Elokuvaryhmä

käy elokuvissa ja arvioi niitä katselun jälkeen. Elokuva-arvosteluja julkaistaan Eedin blogissa.

Lukupiirissä

Ison Omenan erityiskirjastonhoitaja lukee novelleja, runoja ja erilaista asukkaita kiinnostavaa kirjallisuutta ääneen.

Valokuvausryhmässä

otetaan kuvia lähiympäristöstä, tutuista ihmisistä ja matkataan teema-aiheisille retkille..

Blogiryhmässä

tuotetaan yhdessä kirjoituksia Edistian Facebook-sivulle ja nettisivujen uutisblogiin. Osallistujat pääsevät harjaannuttamaan kirjoitustaitojaan ja esittämään kirjoituksiaan julkisesti.

Tanssiryhmässä

tutustutaan eri tanssilajeihin ja liikutaan mukavan musiikin parissa.

Musiikkiryhmät

Musiikkitoiminta

Lauluryhmä koostuu yksilöllisestä laulun opetuksesta ja ohjauksesta. Laulajat esiintyvät sekä talon omissa että ulkopuolisissa tapahtumissa. 

Soitinryhmä koostuu yksilöllisestä laulun ja soiton opetuksesta ja ohjauksesta. Soittajat esiintyvät sekä talon omissa että ulkopuolisissa tapahtumissa.

Bändiryhmä koostuvat eri kokoonpanoista asukkaiden musiikkimieltymysten ja taitotasojen mukaan. Bändi esiintyvät sekä talon omissa että ulkopuolisissa tapahtumissa.

Musiikin kuunteluryhmä

Musiikin kuunteluryhmä: 

toimii levyraati periaatteella asukkaiden itse toivoessa haluamaansa musiikkia ja ryhmä arvioi kuuntelun jälkeen kappaleet. Ajoittain ryhmässä käydään läpi eri musiikkityylejä esim. jazz, hip hop, klassinen ja eri vuosikymmenien ja vuosisatojen musiikkia sekä eri maiden musiikkia.

Karaokeryhmä

jokainen pääsee laulamaan mieleistään musiikkia yhdessä toisten kanssa.

Liikuntaryhmät

Keilausryhmä

käy keilaamassa joukolla Sellon BowlCircuksessa.

Kuntosaliryhmä

kokoontuvat Edistian upeassa kuntosalissa, jossa ohjaajan avustuksella voi opetella laitteiden käyttöä ja nauttia kunnon kohoamisesta.

Uintiryhmä

käy Tapiolan uimahallissa uimassa ja saunomassa mukavalla ohjaajien vetämällä porukalla.

Kävelyryhmä

tutustuu lähiympäristöön ja herkuttelee välillä jäätelöllä.

Keskusteluryhmät

Keskiviikon keskusteluryhmässä

harjoitellaan sosiaalisia vuorovaikutustaitoja, itsetuntemusta ja jutellaan monenmoista maan ja taivaan välillä. Ryhmässä halutaan tarjota positiivinen ryhmäkokemus ja opetella ystävyystaitoja.

Hengellisten asioiden keskusteluryhmässä

keskustellaan kristinuskoon liittyvistä asioista Leppävaaran seurakunnan diakonin johdolla.

Luontoaiheiset ryhmät

Muuttuvassa luontoryhmässä

tutustutaan ja tarkkaillaan lähiympäristöä ja vähän kauempanakin olevaa luontoa sekä puutarhoja. Luonnosta kerätyistä materiaalista askarrellaan myöhemmin mm tauluja ja juhlapyhiin liittyviä koristeita.

Puutarhan- ja pihanhoitoryhmä

kokoontuu Edistian pihalla hoitaen kesäaikaan kesäkukkia, pensaita ja kasvatuslaatikoita.

Viljelyryhmässä

ryhmäläiset pääsevät tutustumaan palstaviljelyn iloihin Eedin pihakasvimalla. Mullan tuoksu, uuden kasvun seuraaminen ja itse kasvatetut kasvikset, mikä ilo!

Retkiryhmän

kohteina ovat mm Mustion linna, Nuuksio, Gardenia Viikki, Kansallismuseo, Glimsin talomuseo, minigolf, strutsitila Rajamäki, sieniretki Pirttimäki, Seurasaari, Linnanmäki, Suomenlinna, Porvoon vanhakaupunki, Megazone, rinneautoilu, elokuvat ja jääkiekko-ottelut.